Vybočenie nosovej priehradky a septoplastika. Má niekto s tým skúsenosť?
Čaká ma operácia nosovej prepážky pretože ju mám vybočenu, v dôsledku čoho sa mi často opakovali zápaly dutín a ďalej mi našli v nosovej dutine cystu.
Rada by som vedela, či s tým má niekto skúsenosti, ako to celé prebieha a ako dlho ste boli v nemocnici,poprípade sa liečili doma.A aké sú riziká a pod.Ak má niekto skúsenosť napíšte,dosť som z tej operácie nervózna.
Dobry den, prosim o skusenost🙏🏻🙏🏻 manzelovi vcera robili septoplastiku a turbinoplastiku..dnes mu vybrali tamponadu ale zostal mu nos dohora (doslova prasaci)🙈 prosim, povedzte ze sa to po vybrati dlahy zmeni/ vrati naspat..totalne sokovani sme. Dakujem za vase skusenosti🙏🏻
Dobrý večer chcem sa opytat som po zákroku presne dva týždne dnes som sa zobudil hrozne smrkam zrazenú krv, je to normálne ? Či treba to nejak riešiť, lebo prvý týždeň bol celkom v pohode len teraz akosi začínam dosť pociťovať hlieny v krku a zakaždým keď smrkam nejak tak krvavé hlieny, skôr ide o to že mám pocit že sa idem zadusiť keďže tie hlieny idú ťažko vysmrkat
Dobrý deň,pridám svoju čerstvú skúsenosť. Aktuálne som druhý deň po operácii vybočenej nosovej priehradky,okrem toho mi vyberali cystu z jednej dutiny,odstránili zhrubnutú sliznicu a upravovali mušle. Robili mi to v Nemocnici sv. Michala v Bratislave. Operovala ma MUDr. Langová. Musím odporučiť túto nemocnicu,lebo prístup a organizácia bola na jednotku. Prvá noc po operácii bola dosť náročná, vyberanie tampónov bolelo, ale len na strane kde mi brúsili priehradku. Dostala som hneď na druhý deň ATB. Vyplachovať si mám nos Vincentkou alebo slanou vodou, primár ORL kliniky povedal,že sprej nestačí,že si mám vyplachovať striekačkou ,aby som do nosa dostala viac roztoku. Robím to tak a nos mám oveľa čistejši,lebo ešte dnes, t.j. druhý deň po operácii mi z neho ráno tiekla krv. Na premastenie mi odporučili kúpiť si sprej Nollix. Aktuálne sa trápim s opuchom tváre,prvý deň po operácii mi opuchla horná pera a dnes aj líca,pod očami aj brada trocha. Ale asi je to individuálne. Bolesti mám,ale vychádzajú skôr z dláh, ktoré mi do nosa prišili. Dýchanie je o niečo lepšie, nemám síce nosné dierky priechodné nejak viac,ale bolo mi povedané,že kým mám v nose dlahy,tak mi to opúchať bude. Nos je citlivý najmä na špičke. Plus mám mierne závraty a som slabá,ale ja mávam občas problémy s tlakom,po vybratí tampónov som im tam skoro odpadla, ale stačila bežná prvá pomoc,trocha glukózy do žili a bolo dobre 😁 Prvý deň po ma neskutočne bolela hlava, ale dnes už je to v pohode. Spánok bol túto druhú noc o niečo lepší,ale manžel musel zo spálne odísť, vraj som vydávala desivé chrčivé zvuky 😂. Dôvodom tejto operácie u mňa boli dva roky trvajúce zápaly dutín,doslova som z každého mesiaca bola dva až tri týždne chorá a každý druhý zápal si vyžiadal ATB. Som alergik, ale alergolog mi robil testy a vďaka liečbe mám hodnoty spojené s alergiou veľmi nízke. O 4 dni ma čaká vyberanie dláh, tak snáď to prežijem 😃
Prosím vás, Po koľkých dňoch od operácie ste mohli už dobre dýchať nosom?

po operácii som nedostal žiadne lieky a ani maste,kvapky