icon

Vybočenie nosovej priehradky a septoplastika. Má niekto s tým skúsenosť?

elinka27
23. jan 2009

Čaká ma operácia nosovej prepážky pretože ju mám vybočenu, v dôsledku čoho sa mi často opakovali zápaly dutín a ďalej mi našli v nosovej dutine cystu.
Rada by som vedela, či s tým má niekto skúsenosti, ako to celé prebieha a ako dlho ste boli v nemocnici,poprípade sa liečili doma.A aké sú riziká a pod.Ak má niekto skúsenosť napíšte,dosť som z tej operácie nervózna.

daniela1978
13. máj 2017

@lenocka5685 ja si ho uz tretí tyzden vyplachujem tak 6-7 krat psysiomerom,alebo sterimarom a tak 4 krat aliamare. Také som dostala inštrukcie po operácii.

lenocka5685
14. máj 2017

@daniela1978 jemu kázali vyplachovat to tím roztokom NACL len neviem ako lebo je to v tej sklenenej fľaške ako infuzia tak ma zaujímalo ako si to stim má vypláchnite

jaq
14. máj 2017

@lenocka5685 Mušís mať striekačku, ja som si musela už po vybratí gáz vyplachovať v nemocnici - ukazovali mi to tam, že naplniť striekačku a jemne zatlačiť jednu dierku a roztok z infúzie strieknuť do dierky a to isté s druhou, nefúkať. Mala som ihlu (aby som sa do roztoku dostala) a jednú malú striekačku (maličká stačí)... a potom keď mi došiel roztok kázali vincentkou + sterimarom.... natierať nisitou masťou (mne sa to dlho dlho hojilo) + kvapky som mala.

lenocka5685
14. máj 2017

@jaq ďakujem lebo on sa to aj bojí si vyplachovat mal dosť komplikácie a dosť mu to krvacalo v nemocnici mu to čistili aj neako odsavali lebo vraj má dutinu plne krvi a hnisu museli mu dávať aj lieky na zrážanie krvi

jaq
14. máj 2017

@lenocka5685 nech sa nebojí, mne vyberali tamponadu už deň zákroku (robili septoplastiku, turbinoplastiku aj fess), v noci mi to krvácalo (musel prísť lekár), odsávali viackrát... aj napriek tomu musí to vyplachovať, aby sa dostali tie chrasty von, len tak sa to bude hojiť. Nesmie to fúkať!
Na zrážanie dávali aj mne injekcie (nech to moc nekrváca).... Naozaj bude to ok, len musí vyplachovať a vyplachovať a vyplachovať, to je na tom najdôležitejšie lebo musí byť to čisté a vyplavovať sa. AK sa mu tam budú robiť chrasty bude sa mu to odlupovať a bude to krvácať.... ak to bude čistiť bude to postupne odhcádzať a liečiť sa.

shirako
25. máj 2017

Zdravím.
Ako dho po operácii (septoplastika) ste boli práceneschopný? Mám prašné zamestnanie s múkou a v suchom vzduchu pri peci. Tak aby som vedela s čím mám počítať.
Ďakujem😉

daniela1978
25. máj 2017

@shirako som mesiac po a stále som neni ok. Ale je to velmi individuálne. V prasnom prostredí by som nemohla byť. Nemôžem ešte ani pracovať s cistiacimi prostriedkami, ide mi vykrutit nos, ako ma stipe. Ja som ale bola okrem septoplastiky aj na turbinoplastike.

pillipilli
15. jún 2017

Ahojte prosim vas mozete mi opisat ako vyzera vyberanie tych dlah alebo folii z nosa? Je to bolestive, dakujem

eriksonka1234
16. jún 2017

@pillipilli Nechcem strašiť,ale mňa to veľmi bolelo,jedna strana mi prirastla a pri vyberaní som odpadla. Samotný pooperačný priebeh pre mňa nebol taký hrozný ako to vyberanie😢

pillipilli
16. jún 2017

@eriksonka1234 hned som kludnejsia 😅 ja si to tam necham navzdy 🙄

jaq
16. jún 2017

ale pre mna to bolo v pohode a to ma operovali 2x. Prvykrat ako 12 rocnu a dala som to bez slz a druhykrat minuly rok a v pohode 😉. Neboj das to!

ludiska
16. jún 2017

@pillipilli aj mne jedna strana prírastla a tiez som skoro odpadla, bolo to dost nepríjemne 😒

dominije
22. jún 2017

Zdravím 🙂 som druhý deň po septorinoplastike operoval ma pan doktor Sivacek z interklinik ktorému ďakujem z celeho srdca za profesionalitu určite neváhajte a zverte sa do rúk prave jemu veľmi som sa bála ale pokial je dobry lekár nemáte sa čoho ak chcete napíšte poviem viac 😉😊

livia81
16. aug 2017

@tanika neviem ci je to pre teba este aktualne, ja som sa rozhodovala medzi tn a pb, vybrala som si povazsku a nelutujem.sice sa za zakrok plati 50 eur, ale u mna max.spokojnost

janicaopica
10. okt 2017

@livia81 Ahoj. Prosim ta, kto ta operoval v PB? A bola si len na operacii prepazky alebo aj vyrovnanie/korigovanie nosa?

livia81
16. okt 2017

@janicaopica ahoj.operoval ma doktor Rac.ja som mala polypy v nose, ktore isli von.

janicaopica
17. okt 2017

@livia81 ahoj. Dakujem za odpoved. Aj ja k nemu chodim a nahovara ma na operaciu. Napisala som ti spravu, pozri sa na nu prosim ta, ked budes mat cas 🙂

andulka1111
29. nov 2017

@pillipilli ahooj. Mna taktiez caka to vyberanie. U teba to ako prebiehalo? ☹ Bolelo ta to, ci to bolo naopak v pohode? A myslis, ked ma boli spicka nosa, ze to moze byt z toho, ze telo sa cudziemu predmetu uz brani, ze ho uz nechce?

pillipilli
29. nov 2017

@andulka1111 absolutne to nebolelo, mne sa to v predu zarezalo do nosa tak to ma bolelo ale po vybrati ulava.Aj Dr. sa smial, ze to je to najkrajsie zo vsetkeho a fakt som ani nezbadala kedy to vybral

andulka1111
29. nov 2017

A mala si to zafixovane jednym stehom, ze? To vyberanie stehu bolo tiez v pohode anoo?🙂

pillipilli
29. nov 2017

@andulka1111 ano mala a nebolelo to, uz to bolo zahojrne a tak mi to pripadalo ,ze tym ako to tam rezali tak ten predok nosa bol taky necitlivy

andulka1111
29. nov 2017

@pillipilli ja neviem prco, ale dost ma boli spicka nosa a vnutro v okoli tej folie. 🤐 a je ked ti tu foliu vybrali, bola velka, ci ani nie?

pillipilli
30. nov 2017

@andulka1111 mna to tiez bolelo lebo ked mi nos odpuchol tak sa mi to zarezalo v predu do nosa,tak to ma na tom pobolievalo. Vyberanie folii je fakt nic ved budes vidiet. Ten steh bude zahojeny,uz bude len dobre. Folie maju nejakych 3 /4cm niesu velke take priesvitne uzke pasiky.

ninusa0077
20. dec 2017

Mozem otazku???? v akom stadiu ste boli ked vam odporucili septoplastiku? ja som asi pol roka po operacii polipov-myslim ze FESS ci ako to napisali,a necitim ziadne zlepsenie....mam aj -vraj len mierne -vybocenie nosovej prepazky ,ale vraj to nie je az tak tragicke,ze by to trebalo operovat....odporucila mi plasticku operaciu,vraj mam spicku nosa zahnutu do lavej strany,ale podla mna to ma na svädomi ta prepazka....nebudem predsa platit za plastiku,ked s tvarom nosa nemam problem ale s dychanim.....

martinusik91
8. jan 2018

@livia81
@janicaopica prosim vas viete mi dat kontakt na toho pana doktora co vas operoval. Ja som objednana v Ziline ale bojim sa tam ist

etnatn
8. jan 2018

Absolutne bez bolesti, jedine co bolo neprijemne bolo vyberanie dlah z nosa, ale nic strasne..v nemocnici iba jedna noc a bola som v Povazskej Bystrici u Mudr Raca, sla som k nemu na zaklade odporucenia a na nate najdes nespocet top recenzii, naozaj odbornik.

zabka1000
8. jan 2018

Aj mne robil dr.Rac operáciu- vybocena priehradka,plus polypy v nose.Ak máte otázky,pytajte sa🙂

martinusik91
8. jan 2018

@etnatn
@zabka1000 uz som mu pisala uvidim kedy mi da termin. Neviete ako to je s predoperacnymi ci si ich mozem aj v za spravit? Kolko ste platili?

zabka1000
8. jan 2018

@martinusik91 podľa mňa je jedno,kde si spravíš predoperačné,hlavne,by boli max tri týždne staré a aby si nezabudla cd-cko z CT vyšetrenia.Platila som 50eur,plus 5 eur za každú pooperačnu kontrolu

etnatn
8. jan 2018

@martinusik91 ja som si ich dala robit u nas v TN a tiez som platila 50