icon

Vyliečenie atopického ekzému pomocou fekálnej transplantácie doma

peterp85
10. jan 2025

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, aké máte skúsenosti s liečbou atopického ekzému. Mne môj doktor presviedčal, že sa jedná o celoživotný problém a nikdy sa ho nezbavím. Navyše som mal odjakživa problém s únavovým syndrómom as tým mi nedokázali poradiť už vôbec. Napchali mi kortikoidy a lieky, po ktorých som sa akurát zhoršoval až som sa rozhodol hľadať nejaké alternatívne možnosti liečby. Dočítal som sa o možnosti domácej fekálnej transplantácie, takže som ju vyskúšal a úplne ma zbavila ekzému aj únavového syndrómu. Štve ma, že človek musí po alternatívnych metódach tak dlho pátrať, a že klasická medicína ich v praxi nepoužíva, aj keď sú účinné.
Vyliečil sa niekto z vás tiež z atopického ekzému poprípade únavového syndrómu nejakým alternatívnym spôsobom?

Strana
z2
watermelon
4. feb 2025

@henrietakh hej, lekari pacienta len odbiju, clovek aby si sam studoval, hladal po internete a skusal. Ja mam syndrom drazdiveho creva a ked mi je velmi zle, som ochotna podstupit vsetko, aj FT.
Mne doktor povedal, ze je blbost a zbytocne si davat vysetrit mikrobiom, a ja som ale skalopevne presvedcena, ze prave v nom to vsetko tkvie.

watermelon
4. feb 2025

@denimol mozes blizsie info ako konkretne? Kludne aj do spravy.

denimol
4. feb 2025

@watermelon Ja som domácu transplantáciu robila kvôli liečbe depresií a mám rovnakú skúsenosť s doktorom ako máš ty, on ma od toho odrádzal a presviedčal ma, že mi to nepomôže. Našťastie doktor nemal pravdu a ja som sa po transplantácii z depresie vyliečila.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
henrietakh
7. feb 2025

@watermelon ja som volala do kliniky v Bratislave ,kde nezavadzaju celú tú stolicu ,ale iba rozriedeny mikrobiom.Spolupracuju z Britmi aj sa jedna o Britský vedecký vyskum. Za vysetrenie mikrobiomu a hodinu konzultácie zaplatitw 850e,potom musíš navstivit ich dietologa, ktorý vypracuje jedalnicek za 250e
Q Fekalna každý jeden deň 1000 eur .Najviac ich môžu podať 10x ta cena je neskutočne vysoká.

denimol
11. feb 2025

@henrietakh Čo som si zisťovala tak kliniky nie sú tá najlepšia voľba, pretože nekontrolujú životosprávu darcov. Ja by som sa klinikám radšej vyhla a našla si niekoho koho poznám a o kom viem, že je zdravý, žije zdravo, nemá alergie, dodržiava bezlepkovú diétu a je mladý. Je to bezpečnejšie a ušetrí to peniaze.

mar24m
28. feb 2025

Musím reagovať mam bolest zaludok, hrubé črevo tiež neviem ako a čo doktor len tabletky alebo ze to prejde ?!
Hľadám po internete a našiel som klinika ktorá sa zaoberá FT w.ippmclinic.com/sk/fekalna-transplantacia bolo o tom aj na stv1 bol dokument ako 1 francúzska používala od suseda , aj na novom Zélande liečia tak tiež to bolo v telke dokument.

peterp85
autor
4. júl 2025
@mar24m

Musím reagovať mam bolest zaludok, hrubé črevo tiež neviem ako a čo doktor len tabletky alebo ze to prejde ?!
Hľadám po internete a našiel som klinika ktorá sa zaoberá FT w.ippmclinic.com/sk/fekalna-transplantacia bolo o tom aj na stv1 bol dokument ako 1 francúzska používala od suseda , aj na novom Zélande liečia tak tiež to bolo v telke dokument.

@mar24m Podľa recenzií je jasné, že snáď úplne všetky kliniky v európe dávajú malé množstvo transplantátu a majú nekvalitných darcov. Dobré recenzie majú iba kliniky v Amerike, ale tie sú veľmi drahé.

Strana
z2