icon

Vyliečili ste sa z rakoviny pečene a pankreasu?

12. jan 2025

Mamky poznáte niekoho kto mal rakovinu pečene a pankreasu a vyliečil s z toho?

cacianka
12. jan 2025

Odborníci sú všade po krajine, niekde sú viac špecializovaní. Záleží kde žiješ, ale v každom kraji nájdeš. Onkologicke ústavy - vychodoslovensky KE, BB, v Ba je Nou Klenová a OUSA

susu9262
12. jan 2025

Ja len ti chcem povedat, ze ti drzim prsty 🙏🏻

laurikagab
12. jan 2025

Smutne😟to musel byt aj pre teba veľký šok..moju kolegyňu to chytilo tiež rano v práci, ale tam bol ‘len’ zapálený pankreas a žlčník.

katuskamala1
12. jan 2025

Nezabudaj mysliet pozitivne, aj horsie mali a prezili, velmi drzim palce, bojuj 🙏

alickapusinka
12. jan 2025

a nezistila si ani na stolici ani si neožltla nič.

autor
12. jan 2025

@grof_monte_christo lekárka CT

autor
12. jan 2025

@alickapusinka nie, nie som žltá, chuti mi jesť, neschudla som.

autor
12. jan 2025

Každej veľmi pekne Dakujem za povzbudzujúce slova.

alickapusinka
12. jan 2025

och a je to už moja na isto spravna diagnoza alebo ešte len čakáš na výsedky.A s krvi TI nezistili.Mne sa to nejako nezda ak je chora pečeň a nasledne pankreas tak ožltneš ako citron môj brat bol chorý na pečeň a do týždňa ožltol ako citron aj očne bielka.

beataxxx
12. jan 2025

Nasmu znamenu zistili rakovinu pankreasu pred dvomi rokmi, mal niekolko cyclov chemoterapie, berie biologicku liecbu a medzitym normalne funguje, chodi do roboty a tesi sa zo zivota….zatial ani poriadne nemas stanovenu diagnozu, tak ziadne depky a paniku, je to neprijemne cakanie na vysetrenie, malo by to byt ihned, ale 10 dni ubehne a zacnu Ta vysetrovat a nastavia liecbu-ak vobec bude treba, mozno ten vysledok vobec nebude zly a je to len zapal,alebo cysta

zaphyra
12. jan 2025

Ked si pozries prognozy, tak nie su velmi priaznive. Avsak nikdy nevies co rakovina v cloveku spravi a ako telo zareaguje na liecbu. Mojej mamine pred rokom tak isto prisli na posledne stadium rakoviny kvoli metastazam na peceni. Dovtedy nemala ziadne priznaky, len zrazu ju zacal boliet bok. Chodi na chemo a drzi sa nadmieru dobre, vela spravi aj nastavenie v hlave-moja maminka je velka bojovnicka. Na kontrole pred par mesiacmi dokonca zistili, ze jej niektore metastazy zmizli a tie vacsie sa zmensili. Velmi ti drzim palce aby si to zvladla co najlepsie.

napetra
12. jan 2025

Autorka, píšeš, že diagnózu ti oznámila lekárka z CT. Neviem s istotou posúdiť, ale z CT to nemusí byť také jednoznačné, aj keď lekári vedia veľa posúdiť zo skúseností.
Často sú potrebné viaceré vyšetrenia na správne potvrdenie diagnózy. Moc držím palce.

lodkadiz
12. jan 2025

Kolegov ocko to mal a vyliečil sa, pekne nastúpil na liečbu, chemoterapie, pol roka to bolo že fakt náročné a teraz už je dobre 🙂 treba aj hlavu nastaviť, ísť k psychologovi a mat pri sebe rodinu

sofia1979
12. jan 2025

A stolica? Absolut nič žiaden príznak? Wau a je to fakt na sto percent rakovina pankreasu a pečene je dôvod, že by to ťa tak chytilo?

sofia1979
12. jan 2025

A tiež si myslím, že CT nemusí byť smerodajne, verím, že ani nebude

autor
12. jan 2025

@alickapusinka bola som na ct a ct v zábere udáva metastázy pečene. Žltá ako som písala nie som. Som trochu slabšia

autor
12. jan 2025

@beataxxx nie je to len zápal, v závere správy mám napísané, že tumor na pečeni s leziami metastáz

autor
12. jan 2025

@napetra Dakujem, vieš mi ešte odporučiť aké vyšetrenia mám absolvovať? 10 dni čakať je pre mna tak dlho

alickapusinka
12. jan 2025

skús do Martina

alickapusinka
12. jan 2025

Pýtaj sa na magneticku rezonanciu.Cele divne že si nemala žiadne príznaky môj brat teraz zomrel čakal na transplantaciu pečeňe mal problémy aj s pankreasom ale ožltol schudol vyzeral pri vyške 195 cm 35 kg. Nič mu nechutilo jesť vracal žlte úplne až žlč hnačkoval. Takže divne hned bolo poznať na stolici úplne mal žltu moč do červena.To bol taký prvy príznak bez bolesti.Tak sa čudujem že žiadne príznaky.SI si 100% percentne ista že Ti dali správy papier po vyšetrení lebo toto sa mi nezda žiadný príznak.Mala som brata ťažko choreho na pečeň a pankreas a vždy ak bola zmena nejaka vždy mi povedal.Chod ešte za iným lekárom aj do sukromneho centra.Lebo toto nie sú žiadne príznaky na žiadnu chorobu že si nemala nič ani pri rakovine pečeňe nechuti jesť. A vracaš. A hlavne rapidne naraz schudneš veľa. A čo máš ísť na chcemoterapiu či čo ako dalej riešiť.

autor
12. jan 2025

@alickapusinka o 10 dni mám lekára, ktorý určí čo ďalej. Preto som založila diskusiu a opýtala sa či ma niekto skúsenosti.

alickapusinka
12. jan 2025

ak by to bolo take vážne hned by si išla na chcemoterapiu.

autor
12. jan 2025

@alickapusinka kto by ma na ňu poslal? Lekár z CT? O tom pochybujem.

sofia1979
12. jan 2025

@alickapusinka tiež si myslím celé divné a hlavne hneď by to riešili v tak vážnej diagnóze verím ze to bude nakoniec inak

huginko
12. jan 2025

Myslím, že by ťa mali oni poslať na onkológiu... Co ti povedali, kde treba ísť s výsledkom?

autor
12. jan 2025

@huginko povedali mi, že sa mám hlásiť na akejkoľvek onkológii.

cacianka
12. jan 2025

Na CT ťa niekto poslal, tak k tomu s výsledkami, on ťa pošle k onkológovi. Však píšeš že termín máš o 10 dní, takže pravdepodobne k onkológovi.

autor
12. jan 2025

@cacianka áno k onkologovi. Zajtra mám ísť na 10tu k obvodnej

huginko
12. jan 2025

Aha, okí, takže asi k nemu ideš... 😔Nevadí, hlavu hore, pozitívne myslí. Z rodiny tiež bola pani chorá, už to je 2.5 roka, bojuje a zdá sa, že úspešne..... Tak držím prsty

autor
12. jan 2025

@huginko Dakujem