icon

Výmena srdcovej chlopne

siskasl
25. apr 2013

ahojte,mate niekto skusenost s operaciou srdcovej chlopne?caka to mojho partnera a velmi sa bojím,ak tu je niekto kto mi o tom vie nieco povedat,prosím napíste!zaujma ma ako to prebieha,ako po operacii a co zivot s novou chlopnou?dakujem.

mikadooo
Autor odpoveď zmazal
asma
27. nov 2023

@nikaaaaa ja pár dní po operácii prezliekam sa 2x v noci ... Vraj normálne treba vydrzat

asma
27. nov 2023

@mario1974 mňa operovali utorok a tiež som ešte k.o.. je to ako hovoríte masaker vraj dva tri dni a domov veľmi si to neviem predstaviť ... Izba 3 môžeme si dať preteky na chodbe🤣🤣🤣

veronicka88
27. nov 2023

@asma Hlavu hore ❤️bude dobre aj tie potiace veci prejdú...ono musia aj lieky z JIS vyjsť von tie všetky hlupaotinco tam človeku napichaju. Držím mocno palce. Mám po dvoch operáciách...dnes aktívne športujem a vladzem. 3 mesiace vydržať a naozaj bude fajn.

mario1974
27. nov 2023

@asma hihi, že preteky. Teraz som cvičil tak to bolo o chlp. Dosť sa zadychavam.

mario1974
27. nov 2023

@asma po šiestich dňoch by ta mali pustiť. Ja som izba č. 6

asma
28. nov 2023

@mario1974 anooo dneska má vysupli domov aj keď mám celkom strach zadycham sa ešte dosť

mario1974
28. nov 2023

@asma ja sa tiež zadychavam ale doma odpocinies a hlavne pomalý. Musíme veriť. 3 mesiace treba byť na seba veľmi opatrný.

asma
26. dec 2023

Do ry deň máme tu niekoho s mechanickou chlopňou čo užíva warfarin?

veronicka88
26. dec 2023

@asma ja❤️7 rokov

luciaherakova
26. dec 2023

@veronicka88 ahoj čaká ma 3 operacia idú mi dávať mechanickú chlopnu tak by som rada vedela ci to tikanie je hlučné a ako to je s warfarinom ,bojím sa ze niekedy zabudnem užiť tabletku

veronicka88
26. dec 2023

@luciaherakova nesmieš zabudnúť užiť tabletku!mne výmenou liekov v tehotenstve vystrelila zrazenina donmozgu. Toto sa môže stať aj pri znížení hladiny nariadenia krvi. Ja mám tinnitus čiže mi píska v ušiach a ja tikot chlopne počujem len v úplnom tichu nonod začiatku s ním nemám problém(ja mám chlopnuntitanovu)
@asma evidujeme tvoju správu a odpíšem ti🙂

luciaherakova
26. dec 2023

@veronicka88 vdaka za odpovede ,veľmi sa bojím tých zrazenin a toho tikania ako som už písala mam veľmi dobrého manžela tak dúfam ze to vydrží pri mne hahah a normálne fungujemte neobmedzuje vás to dá sa aj pracovať popritom? Poberám čiastočný ID ale požiadala som si o plný tak sa uvidim

veronicka88
26. dec 2023

@luciaherakova kvôli čomu poberas ID?mne s aortalnou stenozou nevychádza podľa výpočtov.fungujem normálne dokonca aktívne sportujem

luciaherakova
28. dec 2023

@veronicka88 beriem ho od roku 2006 po druhej operacii mi ho schválili ale mala som už dve deti

luciaherakova
28. dec 2023

@luciaherakova a ako to dopadlo keď si mala zrazeninu v mozgu to je moja nočná mora

veronicka88
28. dec 2023

@luciaherakova ja mám po dvoch operáciách,po CMP aj po histerektomii a stále mám málo na ID

miso555
29. dec 2023

Ahojte, som tretí týždeň po operácii chlopne. A chcel by som sa opýtať , tých ktorý ste to absolvovali už skôr, pár otázok. Napríklad ohľadne rehabilitácii, že aké vám dávali inštrukcie, kedy začať, akou intenzitou.

veronicka88
29. dec 2023

@miso555 ja som nikdy nebola na liečení ani po jednej operácii,ani som nerehabitovala tak štandardné,druhu zimu po letnej operácii som už lyzovala a leto prvé bicykloval a.

miso555
29. dec 2023

@veronicka88 Myslel som či vám napríklad v nemocnici nedávali nejaké rady že akým tempom a od ktorého týždňa začať. Mne povedali, že sa môžem prechádzať po schodoch. Ja som mal namysli skôr také že od kedy sa môže napr. stacionárny bicykel.
Alebo vám dával nejaké rady kardiológ po prvej kontrole?

veronicka88
29. dec 2023

@miso555 ja sa lekármi neriadim.mam za sebou pár rekonvalescencii a počúvam telo. Prechádzala som a pridávala minúty každý deň. Pokiaľ som vládala...myslimz e stacionárny dlhšie nedáš aj skrz bolesť rebier.takych veci bude viac.

miso555
29. dec 2023

@veronicka88 Lekári mi zatiaľ dali len také šalamúnske rady, že môžem ale nie veľa. Ja nemám rozrezanú hrudnú kosť ale pomedzi rebrá. Obmedzenia v pohybe už takmer nemám, ale kondícia žiadna. Tak neviem či treba čakať tých šesť týždňov alebo už môžem zaťažovať, ale do akého maximálneho pulzu? Aby som to zase neprehnal. S arytmiami ste nemali problém?

veronicka88
29. dec 2023

@miso555 nie nemala som chvalabohu nič.pomalicky pridávajú záťaž koľko vladzes nechoď cez krv ako sa tomunhovori

miso555
29. dec 2023

@veronicka88 A prechádzky ste dávali len tak po meste po rovine, alebo aj nejaká príroda?

veronicka88
29. dec 2023

@miso555 prvé po rovine,pri druhej operácii som bola v lepšej kondície tam som v novembri(oper. 7/2026) bola na hubách🤣záleží od tvojho stavu

veronicka88
29. dec 2023

@luciaherakova prosím, môžem sa opýtať na akú DG. Ti už ako ID?

luciaherakova
30. dec 2023

@veronicka88 diagnóza defekt predsienoveho septa 2001 a plastika chlopne 2006

asma
Autor odpoveď zmazal
destelant
25. feb 2024

dobrý deň, čaká ma operácia mitr.chlopne v Bratislave - prolaps zadného cípu a závažná regurgitácia. V júni 2023 som bol na koronografii a odvtedy čakám.... Na záver hospitalizácie mi bolo povedané že mi budú robiť plastiku chlopne. Vedel by mi niekto povedať koľko sa asi teraz čaká na operáciu ? Kardiológ mi povedal že už by mi mali oznámiť termín "každú chvíľu" lebo že koronografia je platná 1 rok a teda že by to mali do júla tohto roka stihnúť. Ďakujem veľmi pekne....

luciaherakova
25. feb 2024

@destelant Ja čakám od apríla na operáciu povedali ze do jedného roka má budú volať blíži sa apríl a nič Ja čakám na mechanickú chlopnu