icon

Vypadávanie vlasov po Covide

danielajanko
29. mar 2021

Ahojte, chcem sa poradiť, máte niekto skúsenosť v vypadávaním vlasov po prekonaní covidu? Na internete som našla o tom zopár článkov no nič konkrétnejšie a už som zúfalá. Rapídne mi padajú vlasy, bola som aj na vyšetrení u obvodnej a všetky testy mám ok. Vlasy mi padajú po celej dĺžke, nemám kruhy ani celkom holé miesta, ale vlasy padajú doslova po hrstiach a nové nerastú žiadne. Bojím sa, že budem plešatá :(

kacenocka2
15. jan 2022

@andrejkap123 ☹️za mesiac a pol mi vypadavali katastrofalne, uz teraz trochu menej, a pomaly nove dorastaju. Treba vydrzat ako aj baby vyššie pisali. Nic naviac som nepouzivala, nezatazovala ziadnymi pripravkami

loliki
19. jan 2022

@konikkon Po zime bežne padajú vlasy? To ako teraz môj zlatý retríver plzne. Žeby to bolo podobne aj u ľudí?

andrejkap123
20. jan 2022

@loliki to ako mozes porovnsvat padanie vlasov u ludi a plznutie psa 😂😂😂

majka35
20. jan 2022

@loliki načo prispievaš a ešte tak hlúpo, keď nerozumieš otázke? ... ak si si nedala tú námahu prečítať celú diskusiu, tak kašli na takéto plytké poznámky ... ak ti niečo hovorí výraz postcovidový syndróm, tak o tom sa tu píše ... ide o výrazné vypadávanie vlasov, čo spôsobuje dotknutým obavy a nie o plznutie tvojho psa, čo určite v tejto téme nikoho nezaujíma ...

kikuta
22. jan 2022

@danielajanko ahoj pomohlo niečo? Mám ten problém po Covide 14 mesiacov padajú akoby po etapách stále - vyskúšané mezoterapia fotona leizer dopnky sampony od kožnej vlasové hnojivo ale ten vlas cibulka je stále slabá … mám ich suché upne bez života dokonca už aj štítnu žľazu mám ok pomohlo ti niečo? Mne všetko na chvíľku no rast mi rastu ale to padanie potrebujem obmedziť lebo nestíhajú rast …. Vďaka

danielajanko
autor
22. jan 2022

@kikuta ahoj, proti vypadávaniu mi nič nepomohlo. Ako začalo, tak aj prestalo. Akurát tie vitamíny na posilnenie imunity, po ktorých vidím, že kvalita nových vlasov je oveľa, oveľa lepšia, ako bola a staré vlasy každý mesiac podstrihávam. Ešte som si kúpila šampón s olejmi v DM, ktorý mi veľmi hydratuje staré vlásky.

kacenocka2
Autor odpoveď zmazal
kacenocka2
22. jan 2022

@danielajanko mozem poprosit foto toho samponu z DM do IP?ďakujem
vyskusala by som. zufala som. Neviem akym samponom by sa dal aspon zvacsit objem tych par vlasov

kikuta
22. jan 2022

@kacenocka2 ja som si kúpila natáčky vyfukam a dám si to na hodinu na suchsie vlasy objem je Ale je nanič keď ich je malo a neurobí to aj tak taký efekt

kacenocka2
22. jan 2022

@kikuta ok. Vdaka za radu, vyskusam. Natacky doma mam

magnulienka
24. jan 2022

@kacenocka2
Mne dermatolog poradil cesat a umyvat casto a vycesat vlasy co maju vypadnut aj tak by vypadli… zostal mi tenky pramienok o 80% menej vlasov ale pozitivum je ze hned mi zacali vyrastat vela novych vlasov mam teraz uz uplne dorastene vsetko akurat su vlasy kratke cca 4 cm , cele extremne padanie trvalo 6 tyzdnov

kacenocka2
24. jan 2022

@magnulienka zo začiatku som používala kondicionér kvoli rozcesaniu a chyba to bola,kadern.vravela ze som ich zatazovala. Dnes som si kupila detsky sprej na rozcesavanie,tak uvidim.2 mesiace intenzivne padaju, hlavne vpredu okolo cela. Na inych miestach by mi to až tak nevadilo. podstrihnut by mozno vlasy trebalo, nedavala ste skrátiť?

magnulienka
25. jan 2022

@kacenocka2 nebolo co skracovat skoro vsetko same popadalo tenky copik si sama zatial zastrihujem dokym zvysok. Nedorastie

zlatican
29. jan 2022

Mne pri vypadávaní vlasov pomohlo užívanie železa. Ak ho máš v tele nedostatok a ani o tom nemusíš vedieť, vtedy vlasy intenzívnejšie vypadávajú.

kurincovas
7. feb 2022

Ahojte no ja aktualne riesim to same. som zhruba mesiac a pol po covide a vlasy padaju jak zblaznene. Mala som vlasy pod lopatky vcera som ich skratila doma na plecia. Beriem C, D, Zinok- Selen, Vlasove hnojivo tabletky, co som precitala od vas dokupim este aj ten Menthionin. Vlasy umyvam kofeinovym Plantur 39 ten mi v minulosti na padanie super zabral a aj vodicku mam z toho. Kupila som si z toho vlasoveho hnojiva aj sampon a vodicku tak to striedam. Som z toho smutna trocha dufam ze daco zaberie a zacnu rast aspon nove vlasy zatial je to nic moc ale ja som zacala s kurov asi hned po par dnoch kedze pred tym mi vlasy vobec nepadali tak ten rozdiel bol velky. Nasadim si aj kapucinku a ak zozeniem aj tu matersku vceliu kasicku. Dakujem vsetkym za rady co uzivate a co vam zabralo a vsetkym drzim palceky nech mam svoje vlasky zase spat 🙂

kacenocka2
22. feb 2022

Dostali sa, ožili vám vlasy do takeho štádia po covide, že sa dajú opäť farbiť? (otázka pre tie čo si predtym farbili)

magnulienka
23. feb 2022

@kacenocka2 ahoj ano uz som dva krat farbila a vserko ok akurat aby dorastli do povodnej dlzky to bude trvat aj rok😔

kacenocka2
23. feb 2022

@magnulienka 4-5 cm som dala skrátiť, hned bolo vidieť ze ožili..dufam ze sa toho dockam, ze ešte nafarbim🙂

ira25
10. apr 2022

Ahojte,tak asi to vypadávanie vlasov je u každého po Covide.
Mne tiež začali po dva a pol mesiaca vypadávať vlasy a sú také bez života suché a tenké.
Vitamíny nič moc nepomáhajú a tak tiež idem ku kožnej,lebo už mám o polovičku vlasov menej a padajú si veselo ďalej.
Prečítala som si celú diskusiu a,že to samo prestane a vyrastú nové....hmm u mňa ťažko, nakoľko ja už nie som najmladšia a s vekom vlasy rednu,ale je to deprimujúce pre ženu a divné, že mužov sa to po covide netýka.
Ako ste na Tom po dlhšej dobe?

zlatican
10. apr 2022

@ira25 Vyskúšajte ešte produkty ENERGY. Máte tam množstvo kvalitných šampónov na prírodnej báze Droserin, Protektin, ale aj výživový doplnok Fytominerál, ktorý vám korienky vlasov vyživí zvnútra. Taktiež Cytosan, ktorý som osobne vyskúšala, pretože dokáže účinne detoxikovať organizmus od toxínov, kovov, olova aj vírusov.

kacenocka2
10. apr 2022

@ira25 ubehlo pol roka od covidu a uz je to u mna lepsie.. Tiez niesom najmladsia.. dala som z nich 3-4 cm podstrihnut a hned ožili.. Aj vidiet že dorastajú . Je to ťažké, ale chce to čas. Asi u každého je to individuálne aj možno záleží od priebehu covidu

ira25
10. apr 2022

@kacenocka2 uf pol roka to bude trvať...
Ja mala ťažký Covid,ležala som na Jiske.

kacenocka2
12. apr 2022

@ira25 kaderníčka mi vravela ze väčšina žien po prekonani ma tento problém, len niektorej vypadávajú viac, niektorej menej

mamicka838
22. apr 2022

Ahojte...môžem sa spýtať ako vyzerajú vaše vlásky po čase už?máte zmenu?

kacenocka2
22. apr 2022

@mamicka838 som pol roka po covide, prve 3 mesiace katastrofa,teraz este vypadavaju, ale uz nie tolko..aj vidieť ze dorastaju nové

mamicka838
23. apr 2022

@kacenocka2 áno ja som mala covid koniec januára..teraz začali cca 3 týždne strašné padať...
Pre mňa je to strašne veľa vlasou.Kedze som nikdy nebola obdarená hustými vlasmi...a vždy som mala strašné riedke vlasy...a teraz ako padajú tak mi už hlava presvitá...som zúfalá .
Používala si prosím niečo?

kacenocka2
23. apr 2022

@mamicka838 ja tiez tak, ridke vlasy od dieťaťa. pouzivala som, poslem do IP

ira25
23. apr 2022

@kacenocka2 ja som skrátila vlasy o veľa,ale toto nepomohlo a zrejme kým nevypadnu všetky odumreté vlasky tak padať neprestanú.
Teraz beriem od kožnej vodičku, sú to vlastne kortikoidy no ale čo narobím a beriem ešte tabletky z lekárne .... zatiaľ sa nič nezmenilo.

kacenocka2
23. apr 2022

@ira25 ja pouzivam toto po umyti.ampulka vydrzi na 2 pouzitia..sesternica kaderníčka mi odporucila. Vidim ze vlasy zdrave ďalšie dorastaju.mne hlavne okolo čela vypadali, zufala som bola ked som uvidela tu pokožku bez vlasov. Verim ze to sa vrati do normalu, a aj vam len to chce čas a trpezlivosť

ira25
24. apr 2022

@kacenocka2 ďakujem a kde kúpim?
Normálne v drogérii,alebo cez net?
Presne najviac vypadávajú nad čelom a kvalita vlasov sa zmenila na tenké slabé vlásky.