icon

Výpadky liekov

lb1984
15. dec 2022

Zaujíma ma vie tu niekto reálnu pravdu o tom ako je možný tak extrémny výpadok viacerých liekov co len som ja zhanala tak nurofen detsky sirup, zodac, erdomed 300, hylak, uniflox, cefexime atď už normálne začínam byť na..... tiež keď máte info co ešte chýba? Mam teraz chore dieta aby som zbytočne nebehala ako
...

Strana
z2
sundew
15. dec 2022

@maciatkolulu a nurofen som na SK kupila v nedelu 🤷🏻‍♀️

1mina
15. dec 2022

napriklad ja som chcela kupit nurofen sirup v jednom meste kde sme boli na nakupoch, tam ze vobec nemaju aj mi pozerala ine lekarne, druhy den som sla v nasom meste a v pohode mi ho dala a ze ani nemaju problem s vypadkom ...tak skuste sa popytam znamych v inych mestach nech Vam pozru. Ale celkovo kazdu chvilu cosi chyba, aj ja som minule po atb behala z lekarne do lekarne kym som ich zohnala, niektory rodicia sa aj vracali k dr aby predpisala ine

1mina
15. dec 2022

@viestta o tom MIGu pocujem prvy krat hlavne ze ked som sa pytala v dvoch lekarnach ze nic namiesto nurofenu neni 🙈 nakoniec som zohnala nurofen v inom meste

saxana000
15. dec 2022

Preto ze je teraz vela chorych tak je vacsi odber..objednavky su rovnake len sa to proste skor preda.nestoji to v lekarni na sklade.vacsiu objednavku tiez nemozu urobit lebo je to teraz sezonny tovar a vyrobca da limitovany pocet pre jednu lekaren na objednanie.keby aj hmed teraz zahajil dvojitu vyrobu kym to zabalia a vyexpeduju bude po chripke a zbytocne im to ostane.presne ako s antibakterialnym mydlom ked sa zacal kovid.vyrabalo sa ho rovnako ale ludia vykupili kazda drogeria mala limot kolkoaximalne im.poslu.tento tyzden som bola s malou u lekara chori nie sme ale mala problem s ocami a tolko chorych ludi som tam v zivote nevidela...
V porovnano s ini krajinami sme na tom este velmi dobre. chod zhanat lieky pre deti inde v eu.velakrat dostanes max prirodnu nahradu.celkovo myslim ze liekmi sa na Slovensku strasne plytva..

maribell
15. dec 2022

Ja sa tomu vôbec nečudujem, keď zoberiem do úvahy aká je chorobnosť. Plus som tu už niekoľkokrát čítala niečo podobné: "bola som v lekárni, kde som konečne našla nurofen, tak som zobrala viac kusov"

zuzanka.zuzu
15. dec 2022

@maciatkolulu
@maribell baby a prečo nie? teraz sú mamy zúfalé, že ich deti nemajú lieky na 40tky teploty (a že ich teda je) a na FB v skupinách pýtajú lieky na výmenu za služby - už aj také som videla, že zamení za iný liek (napr. máme 2 nurofeny a zamením za 2 paraleny) alebo napečie vianočné koláčiky alebo príde poupratovať len nech jej niekto odpredá lieky 🙊 mňa v prvom rade zaujíma moje dieťa aby som nemusela nejakému ockovi vyfajčiť nech klesne dieťaťu horúčka 😨 lebo aj na pohotovosti budete v týchto časoch čakať na studenej chodbe s chorým bábom 5 hodín kým vás zoberú, no ďakujem pekne

maribell
15. dec 2022

@zuzanka.zuzu no veď práve to je odveci, že pani Gitka bude mať doma 7 nurofenov a niekto bude zháňať na výmenu za služby, aby nemuseli čakať 5 hodín na pohotovosti. Veď stačí keď to urobí 10 ľudí a hneď to je 70 nurofenov, ktoré sa mohli lepšie prerozdeliť, nie?

maciatkolulu
15. dec 2022

@maribell iná tema
@maciatkolulu ja som vzala 3 nurofen sirupy a 2 balenia nurofen cipkov… keď vezmeme do úvahy že mam doma skoro 2 ročne dieťa, ktoré ešte hodnú chvíľu nebude môcť užívať nič iné.. keď vezmeme do úvahy, že každý jeden zub preteplotoval (max mal 40,3 pri stoličkách) a čakajú ho ešte 4 zuby do finále … tak… nie.. nie je to skreckovanie
maciatkolulu
zuzkaas 3 fľaše Nurofen je SKRECKOVANIE na jedno dvojročné dieťa. Plus dve balenia cipkov.mam tri deti, všelijaké choroby sme mali. Ale toto sa nám nepodarilo minút na 3 deti.... V dobe použiteľnosti. Keď si vezmeš kolko je odporúča eho podávať plus nežiaduce účinky..... Kebyže každá jedna matka na jedno vezme to co ty na jedno dieťa.. .. No nič

maciatkolulu
15. dec 2022

@maribell tak, čo na to povedať.... Toto je žiaľ realita a potom pricetna matka, nemá pre choré dieťa nič. Musí improvizovať, kým druhá má doma 3 fľaše.... Pre dvojrocaka, jedného, smutne

viestta
15. dec 2022

@1mina my mame velmi dobru magistru v nasej oblubenej lekarni, ta vzdy poradi

katka2505
15. dec 2022

Ani detský sirup Panadol a Paralen som nevedela minule zohnať, ani Calciový sirup klasický určitú dobu nebol, len ochutený, Fenistil kvapky, Imazol, ATB Zinnat 250

derdia
15. dec 2022

@lb1984 lieky nie su preto, lebo napr poznam pripad, kde jedna pani kupovala poslednych 5 balikov cipkov nurofenovych...som zvedava kedy ich minie pred expiraciou.

saxana000
15. dec 2022

@jasminkaj presne mh sme boli tiez s ocami tak ze nam da ophtalmoframykoin v lekarni na mna pozera ci je doktorka pricetna ze o nom nechyruju uz 4 mesiace otocila ma naspat ze mam pytat Tobradex na predpis.doktorka zhrozena ze ale to si zaplatis cele.ja nachystana s 50kou a doplatok asi 3 eura 🤣 za dva dni su uz oci v poriadku.

lalenka33
15. dec 2022

Problém s nedostatkom liekov a ich výpadkom bol už v čase, keď som po škole nastúpila do lekárne a to je už viac ako 10 rokov dozadu. Aj pred covidom a vojnou na Ukrajine vo veľkom fungoval reexport liekov do zahraničia. S takymi injekciami na riedenie krvi bol problém roky rokúce. Teraz je veľký nedostatok surovín, obalového materialu. Veĺa krát vypadne produkt pre nezmyselnú výmenu krabičky. Keď chýba surovina trvá dlho kým sa produkt opäť vyrobí a distribuuje do firiem a následne do lekární. Je kopec liekov, ktoré sa dajú nahradiť individuálne pripravovanymi liekmi priamo v lekárni, ale to by lekári a niektoré lekárne museli mať o to záujem.

beky223
15. dec 2022

@1mina @viestta inak čo sa týka rôznych detských sirupov s ibuprofenom, odporúčam klasický Brufen, ak naň natrafíte. Ten jediný netreba spotrebovať 6 mesiacov po otvorení - menej plytvania.

lb1984
autor
15. dec 2022

ja som si pozhanala nurofen na internete ale na pi mi to bolo platné potrebovala som ho keď dcérka mala 40 horucky a mali sme len paralen. Tak sme okolo nej behali jak diví po 4 hodinách po tbl. Teraz sa sťažuje a uško a viem ze uniflox už není tak mam traumu co bude zasa treba zháňať. Viem ze keď som sedela u pediatra mamička sa vrátila ze nemajú atb a posledne sú niekde v inom meste.... tak som skôr zdesena lebo toto je fakt chore. Nestalo sa mi žeby som prišla na pohotovost a nemali atb. Bola som v juni a behala som jak ťava lebo nemali Monural co mi predpísala na pohotovosti v nemocnici. Už ma to proste zacina stvat nič tu nefunguje .....

lb1984
autor
15. dec 2022

@belllinka aké konšpiracie prosím ta. Zaujíma ma prečo je výpadok toľkých liekov. Predtým až toľko liekov nevypadavalo. Mam 38 a ešte som sa nestretla s tým žeby MUDr mal problém predpísať lieky lebo niesu. Napr zháňam Zodac, není vďaka bohu ze je zyrtec, potrebovali sme uniflox není dali pamycon, potrebujem Monural není, potrebujem Nurofen není, potrebujem hylak není, potrebujem clexane není. Ta už to nazlosti co všetci výrobcovia majú výpadok?

alanko20
15. dec 2022

@belllinka áno, tá skutočná pravda, ktorú sľubujú už 2 roky,a stále nič nevieme 🤨🤔😂

miavra
16. dec 2022

.

jasminkaj
16. dec 2022

@saxana000 aj u nás skoro okamžite oči v poriadku, ale nezabudni, že kvapkať treba poctivo 7 dní, lebo to tu máte na Vianoce naspäť 😉

1mina
16. dec 2022

no zrovna sme sa pridali aj my dnes, tiez najprv jej napisala ophtalmo septonex a ze ten sa nikde neda kupit. tak soms a vracala a vymenila jej to tusim a tobradex. Inak a ako som dokupila nurofen v jednej lekarni nastastie dva dni dozadu, zrovna dnes uz ma teploty, dnes som tam bola vybrat tieto lieky a pri vedlajsej pokladni kupovala nejaka pani dva nurofeny, a tiez jej hovorila ze uz to su posledne a asi nebudu.

Strana
z2