icon

Vyplnený zub stále bolí

martina28p
15. júl 2015

baby,nájde sa tu niektorá ,čo by mi vedela poradiť? zubár mi liečil zub,mala som zápal,odumretý nerv....asi pred mesiacom mi ho už zavrel,vyplnil koreň ale zub bolí....nerv tam nemám,nič ma nebolelo,ked mi ho robil,aj na rotengen som bola,všetko v poriadku,búchal mi do koreňa,či tam bolí,hovorím,tam nie,len nemôžem na ňom jesť,aj na dotyk je bolavý a ked sa mení počasie,tak ma v noci skoro porazilo od bolesti....neviem si rpedstaviť,že ho budem musieť dať vytrhnúť,ale ani s tou bolesťou sa nedá fungovať,niekedy sú dni,ked nebolí,niekedy hrôza,ale väčšinou pobolieva.....prejde to,či nie? dakujem

livocka21
15. júl 2015

@martina28p ach zuby!!!! Nie je nic horsie..moja mama to tak mala a zubar jej ho musel znova otvorit a dal jej antibiotika...urcite chod k zubarovi a netrp zbytocne....urcite neboli len tak pre nic...nieco tam bude...

ruthike
15. júl 2015

Ja mam podobne. Mne sa urobil abces na koreni - tiez vyplneny mrtvy zub, nebolo nic vidno na rtg. Zubar mi navrtal kost, koren vycistil, ale mrtvy zub je vlastne infekcia len utlmena. Korene maju nekonecne mnozstvo malych dutiniek a niekedy je nemozne to poriadne vycistit resp sa to vracia. Ta bolest moze byt neurologickeho povodu, ale ked na nom ani nemozes jest skor sa priklanam k zapalu. Ja so svojim pickam este par dni, ale potom idem k zubarovi nech mi ho dokeku vytrhne. Od operacie som u nho bola 2x a vzdy mi povedal ze sa to este hoji - uz sa to hoji 8 mesiacov. Tiez mi poklepal, zrtgenoval, ale uz mam toho dost

ruthike
15. júl 2015

Pa este k radam, no ak mas abces alebo infekciu v kosti, tak nic moc nepomoze, ale utlmuju bolest cajovnikovy olej. Pomasiruj si dasno z oboch stran. Ludia sinprikladaju horuci ale nedovareny zemiak na lice vo vreckovke. Niekomu zabera pozut cesnak, len to pomoze len na prechodne zapaliky

xfenix
15. júl 2015

Zdravim, mala som cosi podobne. Ono sa vraj niekedy moze prejavit zapal kosti a vtedy to musia riesit vytiahnutim. Ale mne predtym odporucila doktorka brufenovu kuru, tj 10 dni brufen 3xdenne (ma i protizapalovy ucinok a ako jeden z mala sa moze uzivat i v tehotenstve) a zabralo po 5tich dnoch. Bez neho to bolo utrpenie.

ruthike
15. júl 2015

@xfenix prosim ake to ma zlozenie? Ja som si nasla ze ibuprofen je hlavna zlozka. Ten je ale vyslovene zakazany pre tehotne - aspon tu v uk. Ten sa neodporuca ani ked sa snazis otehotniet lebo vplyva na plodnost

xfenix
16. júl 2015

Ano, je to ibuprofen. Mne povedali ze v tretom trimestri uz to v tych davkach nema ziaden vplyv. Ak by som bola v prvom trimestri, nedaju mi ani calciovy sirup. 🙂

ruthike
16. júl 2015

@xfenix joj xfenix tak som sa potesila, uz som bezala do kuchyne, ze si slahnem davku, ale muz dobehol s tabletom a tam cierne na bielom nhs -narodne zdravotne sluzby v uk velmi zdoraznovali, ze ibuprofen by sa nemal brat a uz vobec nie v tretom trimestri a strasidelne dovody, este som si to pre istotu aj vygooglila inde, ale vsetky stranky tak. Povoluju len obcasne v druhom. Uz som z toho jelen. Ale som rada, ze tebe pomohla, ja sa asi budem musiet doprosovat vytrhnutia

martina28p
autor
17. júl 2015

baby,dakujem za názory,čo sa týka brufenu,dala som si,skúsim to,ked som si dala večer,v noci tak moc nebolel,dala som si aj dnes ráno,tak uvidím....ak to neprejde do 11.8. ked som objednná zas,tak mu to poviem,nech dačo s ním robí....ale je mi ho lúto dať vytrhnúť,už ma stál cca 100 eur,čo ho liečil....ale čo narobím.....
inak ibubrufen mi predpísal doktor na pohotovosti,ked som kojila a mala zápal prsníka,vraj to jediné mi pomôže proti zápalu....

ruthike
17. júl 2015

@martina28p ja som dnes tiez bola u doktora, ale ineho na odporucanie.. Tak sa na to pozrel a infekcia ako hrom, ja moc nemam na vyber, ide to von, nabuduci tyzden mi to chirurg bude vyberat nakolko je to uz taky nezub - korunka, kanalik. Tiez som sa snazila zachranit, tolko prasul na to slo, ale neda sa nic robit. Drzim palce s tvojim zubom

girlinka
17. júl 2015

Zub je este citlivy..je to normalne ze trochu este boli..aj po normalnom zaplombovani moze byt nejaky cas citlivy...po case to prejde a ked nie a sa bude bolest stupnovat tak treba ist k zubarovi

chiccco
17. júl 2015

Já to mám teraz tak,zubarka mi lieci takto zub,mám tam momentalne nejaku liecivu vložku vypchatu az do kanalikov,mám to od stredy ale vobec nemozem na ten zub zakusnut,na tej strane nemozem jest,lebo ma bolí na dotyk,inak ma neboli vobec ked je v klude.

varticek
17. júl 2015

A čistil aj vypĺňal Ti oba kanáliky, či len jeden? Lebo mohol všetko urobiť na tom jednom a Teba teraz bolí ten druhý.

martina28p
autor
17. júl 2015

@varticek sa mi vidí,že oba...mňa to nebolí vnútri ale len na povrchu zubu...už ho mám zavretý asi mesiac a ked sa menilo počasie,že v noci pršalo,ani som od bolesti nespala,ale teraz som si dala ibalgin,tak mi je lepšie....

martina28p
autor
17. júl 2015

bola som aj na rtg s ním,hovorí,že je tam všetko v poriadku....ja neviem....no ak neprejde,tak pôjdem s ním....pre mňa je bolesť zuba asi najhoršia bolesť akú poznám :(

ruthike
18. júl 2015

@martina28p inac ked ta neboli vo vnutri, ani v dasne/celusti tak to je (lahko sa hovori:/ dobre, lebo nemas korenovu infekciu. Co mozes mat je ale prasklinka, to sa takto zvykne prejavovat, to na rtg nevidno a pokial nie je velka ani pod zubarskym mikroskopom. Mala som a tiez kamoska. Ako pisala girlinka, casom to moze prejst a ak nie .. a nebude sa s tym dat zit- zub nemusi ist von, staci korunka

Ked ho ale stale citis, nechapem celkom ako ho mozes citit, mozno by bolo dobre objednat sa k inemu dobremu zubarovi pre druhy nazor.