icon

Vyrážky u pol ročného dieťaťa

ninka2323
9. dec 2019

Dobrý večer, viete nám poradiť?
Máme pol ročné dvojičky a jedna sa nám takto vyhadzala, foto pripájam, neviete to identifikovať? Ďakujem Vám za informácie pekný večer

Vyrážky u pol ročného dieťaťa
maj98
9. dec 2019

Ahoj, ja mám tiež zhodou okolností dvojičky jedna sa mi takto vyhadzala keď mala asi 5 mesiacov. Pupacikom predchádzala zvýšená teplota asi 3 dni, keď skončila teplota tak sa vyhadzala. O pol roka sa to isté opakovalo u druhej dvojičky. Bola to piata alebo šiesta alebo siedma choroba už si nepamätám ktorá presne, ale vyzeralo to presne takto. Malo tvoje malé aj horucku?

nikpa
9. dec 2019

@ninka2323 syn mal tiež takéto vyrážky po šiestej chorobe, predchádzali jej vysoké teploty.

ninka2323
autor
10. dec 2019

@maj98 ďakujem Vám za informácie, zatiaľ nemáme horúčku, myslela som ze to je z jedla, konkrétne jahodová výživa, nejaká alergická vyrážka. Chcem sa spýtať ako sa to lieči? Nikdy som o niečom takom nepočula, ďakujem Vám

nikiki29
10. dec 2019

@ninka2323 tak jahodové výživa je riadny alergén 😱 hlavne ak máte rodinnú predispozíciu. Ak je to z jedla - vysadiť, prejde to aj samo.

maj98
10. dec 2019

@ninka2323 to sa nijako nelieci, tým si prejde skoro každé dieťa ako ovocie kiahne. Ak bude mať horúčku len nurofen na znižovanie horúčky a inak nič. Moje deti ani nevedeli že to mali. Normálne sa hrali ako inokedy jediný kto to prežíval som bola ja 😁 skús zavolať pediatricke a spýtať sa či môže mať siestu chorobu aj bez horúčky.

ninka2323
autor
10. dec 2019

@maj98 ďakujem Vám ešte raz, Ste zlatá