Vyšetrenia pankreasu
Ahojte ,prosím zistili by mi problém s pankreasom keď som podstúpila už tieto vyšetrenia ?Sono 2x , krv ( amylazy, lipazy) 2x, rtg brucha , ct s kontrastnou látkou ?Vsetko negatívne .Dakujem
@lucka_ke stále ma pichá v oblasti žalúdka , niekdy až do chrbta .Mam aj reflux aj histamin , tak neviem či z toho , ale už som na nervy
@monikaaaaaa4 nebudeš mať intoleranciu na potraviny? (laktoza, lepok?)
Skús týždeň bezlaktozové mlieko, mliečne výrobky ( pi kefír) , múku pohánkovú aj ovsené vločky pohánkové.
Mne to povedala lekárka na sono. Tiež bez nálezu. Ani cibulu, konzervy nekonzumujem
@isis234 robili mi testy z hadice a tam mi zistili histamin a reflux .Ostatne bolo ok
@monikaaaaaa4 áno
@monikaaaaaa4 práve čítam .. Ananás obsahuje enzýmy (napr. bromelain), ktoré urýchľujú rozklad bielkovín spôsobujúcich bolesť v žalúdku a tenkom čreve.
Zápalové ochorenie čriev, syndróm dráždivého čreva či poruchy trávenia môžete zmierniť konzumáciou asi 500 g rýb týždenne.
Najvhodnejšími druhmi rýb sú sardinky, pstruh, sleď, makrela, losos a tuniak.
Podľa biologického chemika Barryho Searsa, PhD, vedúceho Nadácie pre výskum zápalov v Marblehead, omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA sú silné protizápalové látky nachádzajúce sa v rybách bez vedľajších účinkov.
môže byť z refluxu trošku podráždený pažerák, skúšaš niečo na ten reflux? úpravu stravy alebo niečo na zníženie tvorby žalúdočnej kyseliny?
@lucka_ke áno skúšam , aj tak stále pichá , chvíľku kľud a zase 🙁
@monikaaaaaa4 vylúčila si už niektoré potraviny?
@monikaaaaaa4 na hadicu ta neposlali?
@monikaaaaaa4 ešte stále máte problémy? Čo to nakoniec bolo?

a aké máš problémy?