Vyšetrenie sluchu audiometriou
Ahojte, prosim k akemu lekarovi (asi ORL?) potrebujem ist, ak mám problém so sluchom, že nepočujem dobre, resp. počujem, že niekto mi niečo hovorí - ale nerozumiem, neviem rozoznať slová. Chcem to riešiť súkromne, nie cez obvoďáka. Ako sa prosím volá také vyšetrenie na zistenie či počujem dobre na každé ucho? Audiometria? Vopred ďakujem za rady.
@marhulka15 presne tento problém som mala aj na. Napíš ss
Na ORL treba odporucanie takze obvodnemu sa nevyhnes.
Ano robi sa audiometria.
Tak ci tak musis ist k obvodnemu, aby ta poslal na ORL na tu audiometriu. Nedostanes vymenny listok bez toho, aby si tam sla predsa.
@marhulka15 V čakárni na ORL je denne plno ľudí. V dnešnej dobe... civilizačná choroba.
Obvodný ti dá výmenný lístok. Objednáš sa na ORL- môžeš na presný čas, nemusíš čakať v čakárni.
ORL urobí audiometriu. Pozrie ti do ucha. Možno urobí výplach a bude OK. Neodkladaj to. Všetko budeš mať preplatené poisťovňou. Zbytočne by si platila za úkony.
nájdi si vhodného foniatra... v Ba je super Mudr. Kulich, alebo potom ak sa ti chce tak do Brna - len to si zaplatíš sama.
super foniater je aj v Ružomberku vo vojenskej nemocnici.

Preco to nechces riesit cez obvodaka? Vsetky vysetrenia ti preplati poistovna. Mozes mat len mazovu zatku v uchu, co nie je nic zavazne, ale mozes mat aj poskodenie sluchu, ktore bude treba riesit a to sa potom nedoplatis.