Má hernia disku L4/L5 vplyv na prácu?
Dobrý vecer,dnes mi zistili po vysetreni MR,ze mam herniu disku L4/L5,platnicky su mierne vysusene a L5 mi tlaci na nerv.Ma niekto s tym skusenost prosim? Termin u ortopeda mam az za 2 tyzdne.Pracujem ako predavačka,takze 9 hodin na nohách každý deň.Je to na PN-ku?
Ďakujem za vaše odpovede a rady.🙋♀️🍀🌻
my nevidime tvoj nalez a nevieme ako sa citis ci si schopna pracovat alebo nie, ja som napr. pracovala s prasknutou platnickou cca 4 roky a to bol jasny pripad na operaciu ale az potom som sa odhodlala ju podstupit
@zmrzlinka2021 ako kedy.V poslednej dobe uz to pobolieva castiejsie
@kacena4 to ako ste mohli tolko vydrzat?
Vždy sa lieči klinicky stav pacienta, nie MR nález. Takýto nález môže mať aj každý piaty cloveka ani o tom nemusí vedieť... A naopak, môže mať veľké bolesti ktoré ho nútia ležať. Všetko teda závidí od toho, aké máš ťažkosti, ako dlho, ako často, akej intenzity....
@bolarazjedna ďakujem
@valentina07 o chrbtici a platničkách je tu toho popísané obrovské množstvo. (Neprejde deň, aby tu taká téma nebola). Popozeraj staršie príspevky, je tam veľa dobrých rád. Liečba je čisto iba na tebe - tvoja snaha a peniaze.
@gemerka17 vďaka,už to lustrujem.
@valentina07 ja som mala L4, L5, S1 😵 Chrbát ma nebolel, mala som ischias, driapala by som steny od bolesti 😢 Kompletne ma vyšetril neurológ, MR, obstreky s odstupom 3 týždne, infúzna liečba, fyzioterapeut= cviky Mc Kenzie. Zatiaľ skoro 2 roky pohoda, dávam si však sakra pozor na predklony, obúvanie, vyberanie riadu z umývačky 🤷♀️ Cvičiť, cvičím stále.
Skoré zlepšenie prajem!
@walentina7 počkať, počkať 👆 kto ti dal leták do ruky, inštrukcie??? Fyzioterapeut by ťa mal naučiť správne cvičiť, (od) kontrolovať ťa. Potom doma cvičiť sama- pravidelne. Moja fyzio si aj pozrie cdčko z MR a lekársku správu. Keď som mala problémy, hodinu trvalo kým si ma zdiagnostikovala a našli sme úľavovú polohu. Mne funguje Mc Kenzie, niekomu SM systém =fyzioterapeut si odsleduje, čo môžeš a čo nie, či sa bolesť zhoršuje, alebo ustupuje. Určite by som necvičila podľa letáku🚩
PS: Ďakujem 😉 verím, že sa udržím v takom stave ako som 💪
@walentina7 fyzioterapeuta musíš zaplatiť. Cez poisťovňu je to len strčenie letáka do ruky. Preto píšem, že liečba sú len tvoja snaha (cvičiť, cvičiť, cvičiť) a peniaze (musíš zaplatiť, aby ťa naučili dobre a efektívne cvičiť). Ak to podcenis bude to len a len časom horšie. Lekár ti s liečbou nemá ako pomôcť, ak nie si akútny stav.
@jamimo ďakujem

@valentina07 máš veľké bolesti?