icon

Výsledok krvi PDW 11,4

crysol
2. feb 2023

Ahojte. Vie mi prosim vysvetlit niekto, čo znamená, ak mi brali krv na parameter PDW a HODNOTA BOLA 11,4? Málo informácií o tomto parametri nachádzam.

Dakujem.

casillas28
2. feb 2023

@crysol to mi riesila na hematologii..myslim ze su to krvne dosticky...ak si tehotna rozmedzi medzi 10-20 je v norme kvoli hormonalnym zmenam

crysol
autor
2. feb 2023

@casillas28 To tete namerali...tehotna nie je..len neviem,co tato hodnota znamena, ak je 11,4. Viem, ze su to dosticky, ale nieco blizsie mi treba. Norma je od 12.

casillas28
2. feb 2023

@crysol tak to ma potom nizke (sestra je zdravotacka a sedi vedla mna).to znamena ze v tele je nejaka infekcia, virus alebo zacina nejaka choroba...alebo este moze byt problem s pecenou..je tam viac moznosti

casillas28
2. feb 2023

@crysol ale ze ta odchylka este nie je velmi velka..viac sa to riesi ked je to pod 10...cize lekar si to musi odsldobat ci to bude este klesat alebo co sa deje

crysol
autor
2. feb 2023

@casillas28 Neciti sa praveze choro, ani nic.To si nahodou dala robit 🙂

casillas28
2. feb 2023

@crysol tak clovek to nemusi hned pocitit..ale tak treba to do buducna sledovat a uvidi sa 🙂

crysol
autor
2. feb 2023

Keby mala nejaky zapal,aj CRP by sa zvysilo,to ma v norme.

casillas28
2. feb 2023

@crysol ako som pisala vyssie je tam viac moznosti...keby to bolo vazne uz by to lekar snad riesil...vacsinou riesia az pod 10 ...

zuzik307
2. feb 2023

@crysol je to distribucna sirka trombocytov, ak je pocet trombocytov /PLT/ normalny, nema tento parameter velku vypovednu hodnotu, navyse je len minimalne znizeny...

crysol
autor
2. feb 2023

@casillas28 Praveze este s tym u lekara nebola, to jej robili v labaku ale tam jej to nevedeli ani vysvetlit, co to znamena🙂