icon

Vysoko návykové lieky a psychiater

dodasek
10. feb 2017

Ahojte netýka sa to mna ale mojho manžela . Chcela by som.sa spýtať či sa to stalo niekedy aj vám alebo neviete o niečom podobnom . Moj manzel asi mesiac so zadu dostal horúčky vlastne bol chorý lekár mu predpísal lieky po ktorých bol velmi unavený bol v napätí nervózni a všetko mi vadilo tak isiel ku nemu a mu to povedal a on mu predpísal lieky na depresiu užíval ich ..ked si ich dal mal pocit bezpečia a nic ho nezaujímalo .....po necelých 3 týždňoch isiel za nim ze chce predpísať nie lieky a on mu povedal ze mu ich nepredpise ....A tu zacal.ten problem ze ho poslal ku psychiatrovi a ten mu povedal ze je na nich závislí ze su to vysoko návykové lieky a poslala ho do nemocnice ....tam.s nim nic nerobia a lekár sa nám nevie k ničomu vyjadrit ???? Nemáte s tým skúsenosť kolko tam asi moze byt alebo na čo sa mame pripraviť pretoze v nemocnici ma stav úzkosti povedali nám jedine sestričky ze nám.mozu po čase zakázat navstevy

bale1rinka
10. feb 2017

@dodasek v prvom rade urobil chybu, že si nenaštudoval čo za lieky dostal. lekárka mojej mamy napr. také lieky ako psych.nepredpisuje a hneď mamu poslala k psychologičke. neviem, príde mi to prehnané, že niekto môže byť za 3 týždne závislý na liekoch a keď už by to aj tak nebolo teda, nikde ťa nemôžu držať nasilu a kedykoľvek môže podpísať reverz v nemocnici a musia ho pustiť.

simca06022011
10. feb 2017

V prvom rade nechapem preco obvodny lekar pcha do pacientov s vedlajsimi ucinkami ATB, taketo lieky. Rovnaky problem mame v rodine, prakticka lekarka dala cloveku vysokonavykove lieky na uzkosti (pritom proste chlap prvy krat ochorel, dostal lieky na tlak atd a bol z toho vykolajeny),ten je ako mechom udrety, cize o nic lepsie... Podla mna v prvom rade bolo teba vydrzat kym tie co uzival na liecbu prechladnutia ci coho prestanu ucinkovat a nie hned pchat psycho liecbu. Je mozne ze mu liecia zavislost? S tymto nemam skusenost, informovat ho musia, ked tak rodinu... ziadala by som vyjadrenie a vyhrazky od sestriciek, ze mozu zakazat navstevy su zvlastne. Nech liecia a daju vediet ako a nie sa vyhrazat. Reverz by som napisala a isla k inym odbornikom. Vzdy su prestudujte vedlajsie ucinky kym sa zacnete napchavat liekmi!! To je zaklad...

nice202
10. feb 2017

a nazov lieku mozem poprosit?

oli18
10. feb 2017

@bale1rinka asi chcela si napísať, že mamu poslali k psychiatričke. Psychologička totiž lieky nepredpisuje.

katkalubkova
10. feb 2017

@dodasek
Myslim si, ze tvoj manzel mal uz problemy skor pred tym, ako ochorel na "chripku" a choroba to, len spustila. Nerozumiem preco mu obvodny lekar, dal nejake antidepresiva..., ak tomu teda spravne rozumiem..., obvodak nema predpisovat lieky na psychiku, tie ma predpisovat psychiater. Je dost divne, ze mu obvodak predpisal lieky po ktorych bol potom kludny... Je mozne, ze manzel sa necitil dobre, tak sa s obvodnym bavil a ten mu liecbu zmenil???

A byt silno navykovy po jednych liekoch?, az Ta hospitalizuju na oddeleni, je tiez nejake zvlastne.
Ak to je tak ako pises, tak by som sa isla porozpravat s obvodnym, pripadne so psychiatrom, ktory mu stanovil diagnozu, manzel asi nepovedal celu pravdu.
Je aj mozne, ze lekar neposkytne upne info, ak si to manzel nepraje.
Mne to pripada tak, ze manzel mal problem skor a snazil sa to asi sam nejako zvladnut, ale neslo to.

sardinka336
10. feb 2017

ake lieky mu predpisal? Lexaurin? Po troch týždnoch sa tvoj muž určite nemohol stat ťažko závislý ...to je hlupost. Ano, ak by ich bral dlhodobo tak v takom pripade tam možná zavislost je.
Na hospitalizáciu na cvokaren nepošlu asi len tak, tvoj muz musi mat nejake psycho problémy zrejme uz nejaky ten čas. A v nemocnici nie ze nič s nim nerobia, ale riešia jeho stav. Ale pychicke problémy to nie je len tak, ze za týžden budeš mat poriešené. Kolko tam bude ani srnka netuší, nakolko si problém popisala dost nejasne. Iste tam bude ale aspon dovtedy pokym mu nenastavia vhodnu liečbu.

dodasek
autor
11. feb 2017

Hej je to Lexsurin ....a pravda je taká že to užíval skoro 4 mesiace bola som ohľadom toho u psychiatrick y a rozprávala som sas nou aka je pravda a to ze jemu to predpísal lekár obvodný a užíval to skoro 4 mesiace pretoze mal potom kľud a nemal stresy ...a v nemocnici mu snažia nájsť nejake riešenie aby u ti nechýbalo a nemal potreby užívať lieky

oli18
11. feb 2017

@dodasek Ak niekto leží na psychiatrii tak nie preto, aby nemusel užívať lieky. Práve naopak, je tam preto, aby mu stanovili liečbu. A zvyčajne je tam pár mesiacov, lebo psychiatrická liečba sa nedá stanoviť zo dňa na deň. Lexaurin, či Lexsurin nie sú antidepresivá, sú to ľahké psych. lieky, ktoré môže predpísať obvodný lekár a užívajú sa príležitostne podľa potreby. Antidepresivá predpisujú psychiatri a užívať ich je treba niekedy až roky, podľa stavu pacienta.

bale1rinka
11. feb 2017

@oli18 napísala som to dobre,najskôr som dala skratku psych.ako psychiater a potom ju poslala najskôr k psychologicke aby sa vyrozprávala a az ta ju poslala k psychiatricke,vraj nebol dôvod hneď ju dať na lieky....

eliska13
11. feb 2017

@dodasek pises chaoticky v uvode mesiac potom, ze 4 mesiace.Obvodny moze predpisat take lieky muz sa mohol stat zavisly za 4 mesiace a ktovie kolko si denne daval liekov.Takze nemocnica bol dobry postup a ano moze sa stat, ze mu teraz nedovolia navstevy, aby sa nerozrusoval.skor treba hladat pricinu preco bol nervozny a dostal tie lieky mal uzkosti, strach, nespavost?
detoxikuju ho ci nastavia ine lieky

dodasek
autor
13. feb 2017

@eliska13 mal to hlavne kvôli nespavosti ..... zatiaľ ho detoxikuju

eliska13
13. feb 2017

@dodasek bude dobre neboj🙂

marian1959
1. sep 2018

Beriem inj. Apaurin už 2.rok najprv raz za dva mesiace teraz raz týždene ako odviknuť. Beriem aj antidepresiva Elicea 10mg.