Vysoký pulz z nedostatku železa
Moj problem je v tom , ze som chudokrvna. Nie je to uplne zle ,nechodim na hematologiu.. iba do vseobec.ma odbeey. Hodnoty mam raz lepsje raz slabsie. Ale ked trochu vynecham zelezo zacne po case mi byt neoeijemne... trpne mi celo,skace mi pulz.... je to normalne? Budem na seba zla ale niekedy nedoberiem lieky cele... teda keby somni h dobrala cele a dala ai pauzu asi by to tak nebolo ?? Rozmyslam uz aj nad sideral folic vraj je dobry. Aj vy mate taketo priznaky? Co si dat aby som pulz doatala pod kontrolu?
Ja to isté, nedostatok železa, vysoký pulz. Nízky tlak. Brala som železo v tehotenstve, teraz neberiem nič. Kým mi doktorka vyslovene nepredpise.
@lenuska9999 cviklu jem malo, jem vela brokolice, karfiolua masa aj bravcive ajbkuracie kedt ako
@dominikatomas Kuracie a bravčové je na to slabé - ako anemička preferujem hovädzinku, divinu, najmä vnútornosti sú na železo bohaté... Alebo môže tak červené vínko - navečer pol pohárika iba tak degustačne... Červené plody - ríbezle a tak ďalej... A ak všetko konzumujeme dosť, je na čase zistiť, či sa ti zo stravy vstrebáva...
@dominikatomas a nekombinovat stravu bohatu na zelezo aspon 2-3 hodky s mliečnymi vyrobkami.. Ja som vcera bola na infuzii železa, lebo tabletky strasne zle znášam, aj tie z lekarne.. Aj zihlavovy caj je dobry. . Po infuzke sa citim super, ale mozno placebo, zeby sa tak rychlo vytvoril hemoglobin..
@znikol97 no ono brala som zelezo znacmy jamieson ale asi prestupim na sideral folic , ktory odpirucila doktorka. Ale akonpises mala by som viac jest tie veci.teraz mi je uz leosie qle rano som mala co robit.musim hoci nasilu.m
Na pulz magnézium, ak cítiš mravcenie na čele môžeš mať tetaniu ak tam máš vysoký tep.. Som anemicka dlhodobo beriem železo a konečne som "ožila" nezadychavam sa, nie som unavená.Z mäsa hovädzie a zelenú zeleninu, cviklu...spenat
@dominikatomas ja už neberiem nič, mne lieky na anemiu robili zle... Ak máte nižší hemoglobín, požiadajte o infuzne podanie... Mne to pomohlo omnoho viac než lieky, len potom bohužiaľ úraz my takže zasa klesol... Ak beriete lieky, pridajte aj vitamín C... Aj magnézium si dávam (dovezene potraviny ovocie a zelenina ho majú málo)... A mne doktorka odporučila aj kyselinu listovú ak mám len miernejšiu anemiu....
@luccija no presne mam to co si vymenovaka ,unavena stale ,zadychavam sa ,slaba som... to tornutie cela uz nemavam az tak ake viem ze to je z toho zeleza tetaniu mi nezistili
@znikol97 bojim sa infuzii
@dominikatomas aha tak to je druhá vec no...

@dominikatomas možno treba aj zmeniť stravovanie. Ješ dostatok mäsa ? Na železo je výborná aj cvikla alebo arónia. Napr v tých bio obchodoch a zdravej výžive kúpiš šťavu a z nej piješ každý deň pol deci.. ale to je riešenie na dlhšie, určite ti to nepomôže na prvý krát. Inak na Pulz je dobre aj magnézium