Vysoký systolický tlak

20. okt 2023

Dobry den chcem sa spytat streli ste sa s tym je ste mali vysoky len systolicky tlak napriklad 150/76 vysetrenia su v poriadku

nevenka
21. okt 2023

Tak toto je lepsia varianta, ako 150/100 😄. Ale ja sa pousmejem, lebo po vysetreniach na holteri padali aj take cisla ako 170/115 a tak 🙃.
Ako si ten tlak merias? Sedis v klude 5 minut a merias klasicky na pazi, ruka polozena volne na stole, ci ako?
Lebo po zatazi, v strese, meranie na zapasti, to je nie spravne. Alebo ani tak, ze si sadnes a hned merias.
Zvyseny systolicky tlak je aj pri strese, to mi vyleti, aj ked sa zlaknem alebo uz len to prve meranie u mna, ale ja to uz mam stres zo samotneho tlakomera, ked ho vidim.
Takze skusit spravne merat, urobit aj 2 merania s odstupom par minut napriklad. A spravit priemer. 3x denne mozes. A ako prve by som si nasadila horcik, ale nie nejake sumive hovadiny, ale riadne davky, napriklad magnezium bisglycinat, kde Ti stacia 3 tobolky denne a mas okolo 300 cisteho horcika za den, nie zluceniny. Uz presne neviem, kolko to obsahuje, co mam. A nezatazuje zaludok. No a dost spanku, B -komplex, D vitamin.
A ked stale bude zvyseny, tak ja by som sla do cesnakovych toboliek, pycnogenolu a tak. Lieky az v poslednom rade. Ale ak su vysetrenia v poriadku, tak len takto prirodne si pomoct.

galioska
21. okt 2023

ja mam vysoky aj srdcovy a beriem lieky aj tak je vysoky ale zmenila som pracu a mam vela stresu zodpovednosti. Neviem to spracovat, tu zmenu asi. Treba ti znizovat tlak, ked nebude v norne casom ti odidu oblicky a ine organy, je to ako domino.