Vysoký tep počas choroby
Ahojte, aktuálne som chorá, kašeľ upchaté dutiny ale teplota nie príliš vysoká okolo cca 37,3, môžem mať pri tomto vysoký tep? V kľude okolo 100, pred tým som mávala cca okolo 65. Ďakujem
@maddie1711 fuj, normálne mi je zle z toho ako mi bije, dala som si aj magnézium a nič🥴
@lagunka0000 ja som aj tlak mala vysoky pocas choroby
je normalne mat vyssi tlak aj pulz pocas akejkolvek zataze organizmu . zataz moze byt telesna aj psychicka.
telesna - fyzicka namaha, choroba - obzvlas horcukovite infekcne ochorenie, vycerpanost a pod
psychicka - stres, psychicke ochorneia, ktore sposobuju napatie
ved organizmus pocas ochorneia nie ej v dobrom stave a hoci je napr postihnute len hrdlo,a le kazde taketo infekcne ochorneie ma aj celkove priznaky, cize rozsah priznakov sa nesustreduje len na hrdlo, ale je tam aj unava, slabost, malatnost, boelsti celeho tela, zvysena spavost, bolesti hlav a pod - to vsetko su rpiznaky mimo hrdla. nehovoriac o tom, ze pri lahkej fyzickej namahe sa clovek namaha dvojnasobne, moze sa ryhclo zadychavat.
@daniela232 aj ja mám vyšší , merali mi u dr
Zienky aj ja som mala vcera. 39 horucky, hrdlo jak navrete, ledva preglgam, idem na pohotovost a tlak 128/95 a tep 125.. dr vraj od choroby.

Tiež to takto mam. Normálny okolo 65, pri chorobe aj cez 100