icon

Mám navštíviť psychológa kvôli tehotenstvu v 42?

19. aug 2024

Ahojte baby, prosím vás radu. Minulý týždeň som zistila, že som tehotná, sono ma ešte len čaká, ale lekár mi to už podľa hcg z krvi potvrdil. Mám ale za pár mesiacov 42 a vôbec sa stým neviem zmieriť. Jedno dieťa už máme takmer 15 ročné, keď mal 3 začali sme sa snažiť o druhé. Nedarilo sa ,podstúpili sme rôzne vyšetrenia v heliose manžel spermiogram katastrofa, ja alergia na spermie a už malo zdravých vajíčok, podstúpila som 3 inseminácie, IVF som odmietla. Akosi som sa časom zmierila s tým, že teda druhé nebude, keďže verdikt bol že prirodzene to nepôjde, takže za tých 11 rokov sme si nikdy nedávali pozor, lebo najskôr sme chceli a potom sme vedeli že sa nič nedeje tak načo sa pchať antikoncepciou. A zrazu v 42 toto. Neviem čo za náhoda aká konštalácia hviezt, či plán toho tam hore toto je, ale ja sa však z toho vôbec neviem tešiť, napriek tomu že ešte pred 4 rokmi sme sa tak urputne snažili a dúfali, teraz to neviem prijať. Mám strach so všetkého, či bude bábo ok, či ja budem ok, či to ešte zvládneme. Predsa len zabehnutý život, dobrá práca, komfort, syn už parťák na športy, samostatný. Neviem si predstaviť znovu celý ten kolobeh, prač, choroby.
Celé noci viac menej nespím, iba rozmýšľam. Na jednej strane si neviem predstaviť umelé prerušenie, asi by som si celý život vyčítala, že som dobrovoľne zabila dieťa, a viem že mnohé baby by za dieťa dali čokoľvek aj v 45tke. Na druhej strane všetky tie obavy.
Tiež si uvedomujem, že tak nečakane ako prišlo do života toto tehotenstvo a pripraví nás o určitý štandard a komfort, tak môže v sekunde do nášho života vstúpiť nejaký úraz či choroba, a stane sa to isté.
Mali ste niektorá takého isté pocity? Prejde to? Alebo sa môže stať že to neprijmem vôbec? Uvažujem či nenavštíviť nejaké psychológa, nerada by som sa dostala do nejakej depky, lebo už teraz som taká, že ma nič nebaví, nič sa mi nechce robiť. Iba rozmýšľam, a plačem, a zasa rozmýšľam. Všetci okolo ma povzbudzujú, že to dám, že nemám rozmýšľať nad zlým, mám okolo seba rodinu, nie som na to sama, no napriek tomu sa vôbec neteším.

Strana
z2
autor
19. aug 2024

@lilli110 no možno to príde až keď budem vedieť z testov že je ok, aj keď, človek asi 100% istotu nemôže mať nikdy. Žial autizmus sa zistiť nedá a z toho mám asi najväčší strach, lebo sa ti narodí zdravé dieťa a až neskôr zistíš že je choré. Prípadne sa môžu prihodiť iné komplikácie, ale tak to sa asi ovplyvniť nedá. To človek asi keby len rozmýšľal čo zlé sa môže stať tak ani z domu nevyjde.

joesvk
19. aug 2024

Pocity máš normálne, ale sú znásobené kvôli hormónom.
Želám zdravé dieťatko.
Inak- keď ste pred 4 rokmi do toho chceli ísť ,tak tie 4 roky nie sú veľký rozdiel. Či máš 60 alebo 65 rokov je skoro jedno pri dobrom zdravotnom stave.
Pri zlom zdravotnom stave -aj keby si mala 30 rokov,tak ti to nepomôže.

sara07
19. aug 2024

dieta s postihnutím sa narodilo aj 22 r a tam ako na vek sa to nedá hodit, to isté autizmus ako maju 40 tak maju 25
dow vie ti grochal vylučit , aj iné možno + tie platené testy tie vedia tiež dost vylučit
4 roky je fakt nič

autor
20. aug 2024

Baby môžem ešte poprosiť o radu, cykly mávam tak 27-28 daňové, prvý test ten ružový som si robila na 31DC potom hneď na druhý deň som bola na krvi u gynekológa a volal že je to mierne pozitívne a hcg 167, keďže pri prvom som si pichala fraxiparinu išla som hneď aj na hemato sa objednať tam idem zajtra na vyšetrenie a teda asi zasa fraxi. Ségra mi ale povedala aby som si urobila ešte test, že či sa hcg zvyšuje, tak som si robila v sobotu 34DC pasikovy a čiarka slabšia ale myslela som že je to iným typom testu, tak som ten istý urobila ešte dnes ráno 37DC a zdá sa mi ciarka ešte trolinku slabšia . Nemala by od soboty už zosilnieť za 3 dní by malo hcg nárast oveľa nie?

ina2405
20. aug 2024

Teoreticky by mala byť čiarka silnejšia, tá s rovnakým testom, ale napr.moč mohol byť zriedený atď.. keby sa vzala krv po 2 dňoch, bolo by jasné, či ide o prosperujúce tehotenstvo.

autor
20. aug 2024

@ina2405 no kontrolu mám až 4.9 .

snowflakenel
Autor odpoveď zmazal
jankadanka654321
20. aug 2024

To urcite zvladnete, ty si uz zrela zena a uvidis ze to budes brat s nadhladom a budes vediet co a ako robit. Je to dar ! Aj ked nie pohodovka 🙂 Ale pre nieco sa to deje a ja by som to prijala urcite 🙂 drzim palce nech ste vsetci zdravi. Je to osud 🙂

snowflakenel
20. aug 2024

My sme mali prve cez ivf,,lebo sme sa roky snazili. Napokon koli manzelovej diagnoze sme museli podsrupit ivf. Po 10 rokoch som otehu prirodzene. Cele.tehu som preplakala, aj,ked vysledky som mala lepsoe ako ked som bola o dost mladsia. Teraz som na tom podstatne lepsie,,je to velky sok, uplne ta chapem. Ale zas to ber tak, ze keby si bola ,, stara baba,, tak neotehotnies. Tes sa, ze este kozes a ze telo ti funguje. Energiu este nacerpas, aj ked to bude dlhsie trvat, neprijemne pocity kozno nezmiznu jned ale casom.

ina2405
20. aug 2024

Urob test za pár dní...uvidí sa. Držím palce❤️

autor
22. aug 2024

Tak baby ja som dnes bola na krvi znova keďže testy nesilneli, a potvrdil klesajúce hcg, že ide o biochemické. Mam vysadit utrogestan a že ms príde.potom na sono či sa všetko dobré vycistilo. Tak zmiešané pocity aj úľava aj ľútosť.

ina2405
22. aug 2024

❤️‍🩹

Strana
z2