Vysvetlenie správy od psychológa
Ahojte dievcata, vie mi niekto poradit, co znamena, ak mi psycholog napisal do záveru správy:::
Úroveň rozumových schopností je v pásme podpriemeru.
Ďakujem
@madeleine odkiaľ máš info o IQ pásme a percentách populácie? podľa neho patrím k 15% populácie s vyšším priemerom, to ma celkom potešilo 🙂
@jana_eyre_2 IQ Hitlera urcite nebolo 140 bodov. 😂 Netreba verit vsetkemu na internetoch.
@marienka1989 bola to nejaka studia, ktora pojednavala o zmene posudzovania IQ pasiem a porovnavania ich vyhod a nevyhod. Viac ako toto tam napisane nebolo. Ale urcite sa daju niekde zisit oficialne info. 🙂
Autorka. Správ od psychológa som už čítala a pracovala s nimi xkrat. Tak ako ti písali dievčatá, pokial sa nerobí len nejaký nastrel, ale skúma sa naozaj IQ, riešia sa osobitne verbálne, logické, matematické, jazykové, vizuálne… roviny. Rovnako sa to nedá striktne určiť po jednom sedení, keďže výkon človeka je v rôznych situáciách rôzny. Vplýva na to partner (psychológ), spôsob testovania ( niekomu môžu vadiť test multimediálne, niekomu papierové…), prostredie, rozpoloženie testovaného.. Tvoje výsledky preto vôbec nemusia byt relevantné. Pravdupovediac, spôsob komunikácie, gramatika…nenasvedčujú tomu, že si sa dostala do pásma podpriemeru, niekde sa označuje ako hraničné pásmo. To nie je mentálna retardácia! A ak by sa aj potvrdila diagnoza ( myslím, že už to má aj číslo), ber to tak, že to nie je ani smrteľné, ani obmedzujúce. Prajem úspešné ukončenie VŠ a na ceste životom čo najmenej polien v podobe zadubených ľudí!
No k tým psycho-posudkom mám vlastnú skúsenosť a názor . Dcérka bola raz na takomto sedení…Psychológ je tiež len človek…a tiež neviem s akým IQ. Hlavu hore.
@palicka Dakujem ❤️ Napísala si to veľmi pekne
@madeleine ďakujem, od včera už brúzdim po internete a hľadám info, celkom ma táto téma zaujala, takže vďaka 🙂

@luccija Dakujem 😘 si milá
@w123 👍👍👍