icon

Výsyp okolo očí

saska00
3. okt 2023

Nestretli ste sa s týmto niekto ? Urobí sa mi to , nesvrbi , neboli do jedného dňa to aj zmizne. Mám pocit že to súvisí s črevom , ale neviem čo byto mohlo spôsobiť a prečo 🤔

Výsyp okolo očí
nikpa
3. okt 2023

@saska00 áno, tiež mám takú skúsenosť so suchým okolo očí. Môže to byť alergia na jedlo, napr. na lepok alebo na kravsku bielkovinu, či laktózu. Postupne po jednom každé na čas vysad a uvidíš alebo sa pýtaj na testy na intolerancie..

saska00
autor
3. okt 2023

@nikpa to ani nieje suché. Skorej taký drobný výsyp červený 🤔
A jem bez lepku aj laktozy

nikpa
4. okt 2023

@saska00 ja som to mávala suché ale podľa mňa tie kožné prejavy pri intoleranciach sú rôzne. Môj syn mal zas niečo iné. Skús úplne vysadiť mlieko a mliečne, teda aj bezlaktozove výrobky. Lebo ak je to alergia na kravsku bielkovinu, škodí akékoľvek živočíšne mlieko, môže sa len rastlinné.

nejla
15. feb 2024

Mna to momentalne trapi uz cez dva mesiace. Presne rovnaky typ vysevu. Skusala som, ci to je stravou, no nezda sa mi to. Este rozmyslam, ci by to nemohla byt infekcia od zubov...ze by nejaky odhnivajuci nerv. Alebo pecen? Prosim Vas, ak ste na nieco prisli, na co Vam ten vysev reaguje, dajte vediet.

petra280684
11. dec 2024

@nejla zmizlo ti to? Alebo prisla si nato čo to bolo? Ja to mam tiez uz mesiac z ničoho nič sa mi to urobilo a nemizne to

nejla
11. dec 2024

@petra280684 ano, zmizlo to z nicoho nic, vobec netusim, co to zapricinilo