Vytvoril sa mi asi absces
Ahojte včera som si to moc nevšimla ale dnes viacej je to bolestivé ale na dotyk ešte viacej červene a take nabubnate vyzerá to ako zápal nemáte s tým niekdo skúsenosť vyfotene ďasno hneď pri zube mamka hovorila že to same praskne že to nič nieje že to môže byt s neumyteho jedla a priznám sa že som jedla rajčiny a neumyla som ich

@viestta mám to prvý krát je to nejaké nebezpečne ?
@kukypink988 v dnešnej dobe na to asi neumries, ale bude sa to zhoršovať.
@kukypink988 neliecene infekcie ustnej dutiny, zubov mozu mat za nasledok aj zapal v oblasti srdca, cim skor k zubarovi
@kukypink988 ano, je to nebezpecne pretoze ti moze zapal prejst do trojklanneho nervu a moze ti ochrnut kus tvare. Je to nebezpecne. Hlavne to nezmizne a vobec to nepraskne. Abses strasne ale strasne boli a nejde to zastavit.Objednaj sa zajtra rano k zubarovi - keby si nemohla od bolesti tak pohotovost. Tam ti to opichnu ti to a vycistia ale stejne musis na stomatologiu. Abses nie je vyrazka na tvari - to je zapal pod korenom zuba/zubov.
@kittykat22 neviem mala to mamina mal to aj frajer vždy im to prasklo a nestalo sa im nič
@kukypink988 tak to nebol abses ale zapal z kusa jedla zabudnuteho medzi zubami
@kukypink988 ja som mala absces zo zuba.Zacala mi puchnut brada, stále som to odkladala až som mala bradu asi 5x takú veľkú, no nepraskol.Vybrala som štvore ATB kým sa to dalo dokopy.Takze za mňa chod čím skôr, najlepšie hneď zajtra.Vycistia to a máš pokoj.Ja som v ústach musela mať aj pár dní dreny tak som to mala veľmi, bolo to hrozne, nechci to zažiť.
@nikha2809 po prípade nemôžem to prasknúť sama aby ten hnys odriekol ?
@kukypink988 ja neviem, mne sa to nedalo.Asi by som to neskúšala, ale ak sa v tom budeš náhodou rýpať určite to hlavne dezinfikuj, mne to dlho preplachovali betadinom.Ale nerobila by som to doma radsej
@nikha2809 jasne chápem ja som si to včera ani nevšimla až dnes som si to všimla a ukázala to mamke aj priateľovi hovorili že to maly aj oni a samo to prasklo ale mám strach nechcem mat otravu krvy alebo niečo keby to náhodou splaslo a prasklo samo tak to asi nebude absces že ?
@kukypink988 ja netuším,mne sa to stalo vtedy prvýkrát.
každopádne chod k zubárovi s chorých zubov môže byť aj infarkt a veľa iných chôrob. Nechcem ťa strašiť ale môj bratranec 33 ročný zomrel s pokazeného zuba v roku 2018

Nie, z paradajky to nebude. Máš hnis pri koreňoch zuba. Treba to riešiť so zubarom. Čím skor