Vyvrtnutý členok

euka210
24. mar 2018

ako dlho Vas bolel vyvrtnutý clenok kym bol plne funkcny? Ja som si vyvrtla clenok, bola som aj u lekara, RTG v poriadku, obviazali, ze moze boliet 2-3tyzdne. Setrim ho, az po tyzdni som citila vyraznejsie zlepsenie, uz presli 2tyzdne a stale s nim neviem naplno hybat, este stale je mierne opuchnuty, hrozna bolest ked nahodou do niecoho buchnem ci na nerovnom terene zle stupim. Sedime doma, ani na prechadzky s malym, autom do skolky a obchodu. Pride mi to velmi pomale zlepsovanie, tak neviem ci je to ok, ci radsej zajst k inemu lekaŕovi (u nas su vseliaki lekari, niekedy je lepsie ist 25km do susedneho vacsieho mesta). dakujem

hettinka
25. mar 2018

Mesiac má bolel a aj teraz po rokoch sa občas ozýva pri zmene počasia, alebo ak mám dlhšie obuté vysoké podpätky.

pininka
25. mar 2018

No nechcem ta strasit,ale ja idem kvoli tomu buduci mesiac na operaciu. Tiez som si len vyvrtla, nesla som ani na rtg a nakoniec mi uplnou nahodou zistili ze mam uplne dolamanu chrupavku. A nikto nevie odkedy to mam,ale je to v takom stave ze musim ist na spongioplastiku, doba liecenia velmi dlha. Nepodcenovala by som clenok a isla aj na ct nohy.

senta_sofia
25. mar 2018

@euka210 aj po mesiaci som ho este citila, aj opuchnuty a duhovy bol, ale chodila som a do stran a na nerovnom terene som ho citila aj po dlhsej dobe. Za kontrolu nic nedas.

stankadu
25. mar 2018

Ja som mala výron na členku. Dokonca som mala aj sadru na nohe 2 týždne. RTG mi robili a to bolo v poriadku. Ked mi dali dole sadru, celý členok som mala doslova čierno-fialový. Pomaly sa to hojilo. Ked som stúpila na nejakú nerovnosť aj maličkú, hned to riadne zabolelo. Trvalo 1 rok, kým som prestala citíť bolesť. Odvtedy to je už OK, nebolí ma to no dávam si obrovský pozor. Mne vtedy doktor kázal chodiť a neobmedzovať sa, že to treba "rozhýbať" v rámci možností, ale nie cez bolesť. Kázal ešte obväzovať elastickým obväzom a natierať octanovou masťou.

euka210
autor
25. mar 2018

@pininka no moj brasko mal sadru, zistili ze mu tam cast kosti chyba, ktovie odkedy, stale ho to odvety boli, tak dufam, ze to u mna nebude mat trvale nasledky. A to som chcela zacat na jar trochu behat, aby som nieco zhodila, tak asi na to musim zabudnut.

stankadu
25. mar 2018

@euka210 preto som si kúpila bežiaci pás, síce nebehám ale robím rýchlu chôdzu do kopca. A mám istotu, že si zase nevykotím členok. Skoré uzdravenie