Warfarín a diéta
Dobrý deň, prosím Vás je tu niekto kto užíva warfarin? Chcela by som sa poradiť ohľadom diéty pri liečbe týmto liekom. Môj manžel užíva warfarin a chcela by som vedieť či striktne dodržujete všetko čo nemôžete jesť, alebo aké odporúčania Vám dal lekár? Ďakujem 😊
@lucioska mama užívala, dietu dodržiavať netreba stačí kuk na nete kt jedla sa nesmú jesť pri užívaní warfarinu
mama uziva a ma nejake nariadenia od lekara ... tusim nemoze veci, ktore obsahuju vitamin K a mala by sa zamerat viac na zeleninu, kt. rastie pod zemou a nedozrieva na slnku
Mama nemoze tusim zelene: spenat, brokolicu
Všetka zelenina s obsahom vit K sa nesmie jesť
Vobec nie je pravda, ze sa nesmie jest zelenina s obsahom vit. K pri liecbe warfarinom. Moze, ale musis prijimat stabilne mnoztvo vit.K, tzn. nie ze sa jeden tyzden nadlabes kapustou, spenatom, brokolicou, atd… a dalsi tyzden nezjes nic, co obsahuje vitamin K… takym nestabilnym prijmom ovplyvnujes jeho ucinok. Teda, potraviny s obsahom vit. K jest mozes, ale snaz sa cca rovnake mnozstvo pravidelne.
Vobec nie je pravda, ze sa nesmie jest zelenina s obsahom vit. K pri liecbe warfarinom. Moze, ale musis prijimat stabilne mnoztvo vit.K, tzn. nie ze sa jeden tyzden nadlabes kapustou, spenatom, brokolicou, atd… a dalsi tyzden nezjes nic, co obsahuje vitamin K… takym nestabilnym prijmom ovplyvnujes jeho ucinok. Teda, potraviny s obsahom vit. K jest mozes, ale snaz sa cca rovnake mnozstvo pravidelne.
@anonym_ed4214 a také jedla ako napr.kuracie mäso?

@lucioska prečo diétu ?