icon

Warfarín a diéta

lucioska
30. okt 2025

Dobrý deň, prosím Vás je tu niekto kto užíva warfarin? Chcela by som sa poradiť ohľadom diéty pri liečbe týmto liekom. Môj manžel užíva warfarin a chcela by som vedieť či striktne dodržujete všetko čo nemôžete jesť, alebo aké odporúčania Vám dal lekár? Ďakujem 😊

minenkaa
30. okt 2025

@lucioska prečo diétu ?

stellarstar
30. okt 2025

@lucioska mama užívala, dietu dodržiavať netreba stačí kuk na nete kt jedla sa nesmú jesť pri užívaní warfarinu

eva_176
30. okt 2025

mama uziva a ma nejake nariadenia od lekara ... tusim nemoze veci, ktore obsahuju vitamin K a mala by sa zamerat viac na zeleninu, kt. rastie pod zemou a nedozrieva na slnku

petamich
30. okt 2025
@eva_176

mama uziva a ma nejake nariadenia od lekara ... tusim nemoze veci, ktore obsahuju vitamin K a mala by sa zamerat viac na zeleninu, kt. rastie pod zemou a nedozrieva na slnku

presne tak ako pise @eva_176 som dodrziavala 🙂

anonym_49a316
30. okt 2025

Mama nemoze tusim zelene: spenat, brokolicu

stellarstar
30. okt 2025

Všetka zelenina s obsahom vit K sa nesmie jesť

anonym_ed4214
30. okt 2025

Vobec nie je pravda, ze sa nesmie jest zelenina s obsahom vit. K pri liecbe warfarinom. Moze, ale musis prijimat stabilne mnoztvo vit.K, tzn. nie ze sa jeden tyzden nadlabes kapustou, spenatom, brokolicou, atd… a dalsi tyzden nezjes nic, co obsahuje vitamin K… takym nestabilnym prijmom ovplyvnujes jeho ucinok. Teda, potraviny s obsahom vit. K jest mozes, ale snaz sa cca rovnake mnozstvo pravidelne.

zuzla10
31. okt 2025

@lucioska moja mama ked uzivala tak dr.jej povedala ,ze moze vsetko ,ze oni sa prisposobia davkovanim,lebo pri warfarine sa chodi pravidelne na krv cca kazdy mesiac ona upravi davkovanie podla krvi takze moze kludne aj listovu zeleninu

lucioska
autor
1. nov 2025
@anonym_ed4214

Vobec nie je pravda, ze sa nesmie jest zelenina s obsahom vit. K pri liecbe warfarinom. Moze, ale musis prijimat stabilne mnoztvo vit.K, tzn. nie ze sa jeden tyzden nadlabes kapustou, spenatom, brokolicou, atd… a dalsi tyzden nezjes nic, co obsahuje vitamin K… takym nestabilnym prijmom ovplyvnujes jeho ucinok. Teda, potraviny s obsahom vit. K jest mozes, ale snaz sa cca rovnake mnozstvo pravidelne.

@anonym_ed4214 a také jedla ako napr.kuracie mäso?

minenkaa
1. nov 2025
@lucioska

@anonym_ed4214 a také jedla ako napr.kuracie mäso?

@lucioska môže jesť uplne všetko