Wilkieho syndrom a jeho príznaky
Ahojky, stretol sa tu prosím niekto s Wilkieho syndromom? CT ukázalo že ho mám, no lekári to zatiaľ moc neriešia, lebo vraj nemám také príznaky aké by mali byť...na internete som sa moc o tom nedočitala, tak skúšam tu či mi vie niekto povedať aké sú priznaky a podobne.
Ďakujem🙂
Ahojte. Mna tiež lekári odpísali, že mi nič nie je: na gastro mi povedali že mám lenivy žalúdok. Tak som sa objednala do Bratislavy. Zavolaj do národného ústavu strdcovo cievnych chorôb, Primar Tomka a on ti dá termín. Pozre si tvoje CT-Cko pripadne si urobia svoje. Mne dali termín hneď za 2 dni.
Mne tam tá Brusna cieva škrtila tenké črevo a obličková zilu. Monkabohdalova-ešte sa tá spýtam; po tej operacii si písala že ti bolo tak všelijako ešte pól roka. Ako všelijako. Kŕče v bruchu: alebo ešte občasne nevoľnosti.... vieš pýtam sa lebo stále mi neni moc dobre; že či ti bolo tak podobne. Niekedy jem normálne, potom mám dni keď pociťujem nevoľnosť a jej menej, ešte mi ani dobre netravi..... na gastro mi nepovedal nič.
@mavissama a odkiaľ si, máš ďaleko Bratislavu? Lebo Primar povedal že je to raritný syndróm, väčšina lekárov ho nepozná, takze zbytočne budeš žiadať ďalšie vyšetrenia a musíš ísť do Blavy ku odborníkom ktorý sa tomuto ochoreniu venujú. Všetky tie problémy čo máš; ti mohlo spôsobiť práve toto ochorenie; ale to musia posúdiť odborníci.
@gugu06 ja som po operácii mala občasne bolesti brucha a teda tú záhu riadnu . Inak v poriadku
@gugu06 no mam blavu tak 120km ale od leta chodim na sukromnu kliniku v ba assiduo a zatial len takto som pochodila ako som písala v oktobri na ct ta aorta ale rtg baryovou kasou tam je to ok vraj tak uz neviem kam ist ale ten ustav srdcovo cievnych kedysi dávno po MR mi spominal gastro ale len na okraj ...takze tam sama zavolam netreba od nikoho papier dáky ze ziadanku? Asi v novom roku by som to skusila...ale ako vravim ja som nevracala ani raz ja 5 rokov mam problem ze mna prehana tak aj preto asi na gastre zmietli zo stola tuto diagnozu...
@monkabohdalova no tak mne teda ešte niečo iné bude, keď mám ešte pocit nevoľnosti. Možno už aj tá psychika ku tomu.....
@gugu06 prosím ťa máš číslo na ambulanciu pána primára Tomku? Začiatkom roka mám ísť na kontrolu po 2 rokoch, ale akosi sa neviem dopátrať k číslu. Mňa tam pred tým objednávala moja doktorka
@monkabohdalova áno mám 02 59320252 to je na ambulanciu.
@monkabohdalova a koľko máš rokov ak Sa smiem spýtať? Bývaš ďaleko od blavy?
@gugu06 ďakujem moc za číslo 🙂 ja mám 23,. 170 km do BA
Nemáš zač 👍
@monkabohdalova dobrý deň chcela by som sa vás pár otázok spytat ohľadom toho. Môžme aj niekde mimo tejto stránky? Veľmi pekne ďakujem.
@ssz áno, môžete mi napísať aj súkromnú správu
@mavissama @monkabohdalova Ahojte, ja mam tiez diagnostikovany Wielkieho syndrom, idem sa objednat do NUSCCH. Chcem sa vas opytat na priznaky, mna okrem tlaku v nadbrusku trapi aj dennodenne palenie v krku a dennodenna bolest prednych spodnych zubov, trva to uz 6 mesiacov. Mali ste niekto aj taketo priznaky?
@mirkalemurka taketo problémy som nemala veru, ja som mávala obrovske bolesti brucha a kyselinu do úst mi vyhadzovala, že mi bývalo dosť na vracanie
@monkabohdalova mohli by ste mi dať kontaktprosim kde vám môžem napísať ? vďaka
@ssz Môžete sem: monka.bohdalova@gmail.com
@gugu06 Ako sa cítiš s odstupom času? Ešte máš občas bolesti?
@mavissama Bola si u MUDr. Tomku? Odporučil operáciu?
@gugu06 Ahoj , ja mám podobne problémy. Síce som bola operovana len pred mesiacom, ale tiež som zúfalá že je to ako na hojdačke a vôbec tomu nechápem. Mohla by som ti niekde napísať súkromné ? Prípadne by si bola zlatá ak by si mi napísala ako sa ti to ďalej po operácii vyvíjalo, ako sa cítiš teraz, ďakujem 🙂
Ešte by som sa chcela vás všetkých opýtať či niekoho trápilo aj grganie. Totiž žiadna z vás to tu nespomína. Mňa to trápilo pred operáciou, a trápi aj teraz po operácii. Grgalo sa mi fakt brutálne po nejakom jedle ktoré mi nechcelo stráviť ale aj od hladu niekedy. Mali ste niekto aj tento príznak ?
@monkabohdalova ahoj, písala som ti súkromnu spravu 🙂 na mail, ktorý si tu uviedla
@kristy1616 ahoj napisala som ti spravu
@monkabohdalova Dobrý deň. Mám 17 rokov a zistili mi Willkieho syndróm. Chcú ma operovať ale na druhej strane gastroenterológ tvrdí že sa mi po operácii môžu upchať cievy. Chcela som sa vás spýtať ako sa vám darí po operácii, zmizli vám príznaky, ako dlho ste museli byt doma? Ďakujem
@vikihizova ahoj, u mňa bola operácia už nutná, lebo som mala dvanastnik priechodný už len na 2 mm, po operácii sa mi uľavilo a polepšilo, síce to trochu trvalo, zhruba dva mesiace po operácii som už normálne fungovala, ale dávalo som si dlho pozor aby som sa nejako prudko nepohla, aby som si neublížila na brucho
@monkabohdalova ďakujem mockrát za odpoveď
@vikihizova inak o upchati ciev mi nikto nič nehovoril,.. bola si v BA u primára Tomku?
@monkabohdalova áno u neho, o tých upchatých cievach mi hovoril gastroenterológ, zajtra ideme znovu na to cievne tak uvidím
@kristy1616 Ahoj Kristy, mozes mi prosim napisat, ako sa citis s odstupom casu po operacii? Prosim, ake si mala priznaky pred operaciou? Dakujem krasne.

@mavissama ano musela som piť preháňadlo pred MRI, teda ale neprehnalo ma ani raz , ja som len vracala, lebo mne sa to v tom žalúdku všetko zdržiavalo, už mi všetko veľmi pomaly postupovalo do čriev