icon

Z každej voňavky mi je zle

ariadna33
3. mar 2023

Ahojte, počas tehotenstva mi bolo zle z parfumov a hocijakých vôni ktoré som si dala na seba. Som pol roka po pôrode a ostalo mi to a ešte aj ľudia v mojom okoli ktorý sú navoňany mi vadia.
Máte to aj vy tak ? Prestane to alebo som ja nejaka čudná ?

skorica162
3. mar 2023

@ariadna33 neviem ci to "prestane", kazdopadne nie si divna. Ja odkedy nepouzivam doma chemiu na upratovanie, ani klasicku kozmetiku, periem tiez len prirodnymi praskami atd, nepouzivam parfemy tiez od prveho tehotenstva, tak postupne som si od tychto chemickych "voni" tak odvykla, ze naparfemovani ludia mi doslova smrdia a nechapem ako to mozu na seba davat 🙈 takisto ked niekto vonia po avivazi tak mi je na blití 😆
Odporucam navstivit FB skupinu "Svet non toxic", a prestudovat ich subory, tam to maju pekne vsetko vysvetlene. Ale teda spat k tvojej otazke...podla mna tvoje telo v tehotenstve vyhodnotilo velmi spravne ze takato chemia a umelo vytvorene vone su toxicke a preto sa tomu brani takto 👍

majamat
3. mar 2023

@ariadna33 mne strasne vadila vona chleba z domacej pekarnicky.
mali sme taku zmes na chlieb z Lidlu. cele tehu mi to vadilo, aj ked sme dali pekarnicku do inej miestnosti,a j ten chlieb mi smrdel. no hroza. a neprestalo to ani po porode.
taraz neviem, uz roky taky chlieb nerobime, ale zda s ami, ze by mi to uz tak nevadilo.

co sa taka vonaviek, tie mi nevadili vobec, ale napr ked som prala koli dcere bez avivaze, tak som si na to tak zvykla, ze mi teraz ta umela vona avivaze vadi, proste m to je umele, neprirodzene, prenikave. avivaz koliu tomu uz roky nepouzivam. no v tehu mo vyslovene nevadila

michu_
3. mar 2023

mne tiez vadia vonavky, a to mi vadili stale ale :D teraz kamoska zacala robit s doterrou, tak od nej kupujem vonave prirodne olejceky, tie su mi velmi prijemne-co ja osm nikdy nic si nedavala take na seba /ano, vela ludi mozno napise, ze predrazane ako som sa tu uz skor docitala v diskusiach,pre mna- raz za cas mi to fakt nevadi,nechce sa mi hladat nic ine, kedze to je takto pre mna v blizkom dosahu ;) ale teda su aj ine znacky ,treba pohladat ;)

jaroe
3. mar 2023

@ariadna33 mne bolo z vonaviek zle vzdy, aj v mladosti davno pred tehotenstvom.

babyjune
3. mar 2023

Tiez to tak mam, som uz skoro rok po porode a neznesiem ziadnu vonavku, ani moje, co som mala v obľube pred tehotenstvom...

alison11
3. mar 2023

@ariadna33 Ja som tak bola a nevoňavkovala som sakým som deti na rukách nosila až keď šly do škôlky som si 1x kúpila voňavky ale úplne sa my zmenil vkus tie čo sa mi pred tehu páčili sa mi znepáčili ešte počas tehu som sa všetkých zbavila,aby sa mi nepokazili.

ariadna33
autor
3. mar 2023

@babyjune no teda som rada že som neni sama, lebo má to mrzí aj ale 5ks vonaviek mi len tak stojí v skrini ale nemôžem lebo je mi až na vracanie 🙈🙈🙈

zuzipuk
4. mar 2023

@ariadna33 🙋 podobne a to som po pôrode už skoro dva roky 😃

marianeta
4. mar 2023

@ariadna33 mne to tiež zostalo.. Malo čo mi voni. Aj aviváže mi neskutočne smrdia, a presne ako tebe aj ľudia ktorí sú príliš navonani.. o pár dní to bude 15 rokov čo som po prvom pôrode a od tohto tehotenstva to pretrváva.

ysseba
4. mar 2023

@ariadna33 Bože ☹ To mi pripomína časy v bývalej práci, kde som mala kolegyňu ako si ty. Z každej voňavky jej bolo zle. Akože z každej, ktorú cítila, takže sme nepoužívali parfémy. Ja doma kopec parfémov a zapadali prachom, pretože jej bolo zle. Keď mi ale povedala, že akú silnú aviváž používam, tak to som jej povedala, že tak ako zas odtiaľ potiaľ, že už dosť sa jej prispôsobujem. Ale ona bola celá divná, aviváž som používala vždy tú istú, vždy rovnaké množstvo a dlho jej to nevadilo, až zrazu? Ako som jej to povedala, tak zááázračne jej moja aviváž už nevadila, bohvie ako to bolo aj s tými parfemami 😖

heln
4. mar 2023

@ariadna33 aj ja som antivonavkova, ale ja som nemala rada vonavky ani pred tym, z niektorych ma bolela hlava. cez tehotenstvo som bola ako cuchaci pes.

amiaja
4. mar 2023

@ariadna33 ja neznesiem vonavku ked mam menzes a boli ma hlava 🙈 vtedy vnimam vsetky vone ovela intenzivnejsie 😀