icon

Zabrala vám šaratica pred kolono vyšetrením?

kavicka12
21. nov 2022

Ahojte 28 ma čaká kolonoskopia na druhý pokus.Ide o to že prvý krát som to nedala ,mala som plenvu no a všetko som vyzvracala ,dr.sa dostal tak do 30 CM..no musí pozrieť celé črevo kvôli zápalu a chce sa dostať do tenkého ,tak mám vipit 2 fľašky šaratica večer o 19 tej a dve fľaše ráno o 6 v deň vyšetrenia,tak ma zaujíma či niekto má s tým skúsenost ,či to vôbec zaberie

liljana
21. nov 2022

V nemocnici mi povedali, ze 3-4 dni pred kolono treba pit iba dzus, jest iba vyvar a 2 dni pred pit prehanadlo. Preto sa mi nezda, ze normalne jest a staci vecer pred vypit dve flasky saratice. Hrube crevo sa nestaci vyprazdnit cez noc ... aby na kolono nieco aj videli.

zojazoja
21. nov 2022

to je divné. nedostala si taky prášok na predpis od gastro, ktory den predtym vypijes a to je nieco ako klystir? a tyzden pred kolono sa ozaj odporuca jest podla pokynov, ktore sa davaju od gastro ...ziadne potraviny so zrnieckami, ziadne mlieko, atd atd...

kavicka12
autor
21. nov 2022

@zojazoja áno lenže ten prípravok na predpis nedám ,mala som plenvu naposledy a predtým si nepamätám a vyvracala som aj to

kavicka12
autor
21. nov 2022

@liljana áno to viem vraveli mi na gastro len musím piť tu saraticu lebo tie prípravki neviem v sebe udržať hneď zvraciam po 3 napiti
Tak neviem či tá saratica zaberie

zojazoja
21. nov 2022

@kavicka12 tak keď ti kazali ju piť tal asi by mohla zabrať.len vyskúšať treba

gaaaa
21. nov 2022

@kavicka12 .Mala som raz šaraticu ale nestačilo tak mi k tomu aj tak museli dať liter preháňadla.Naposledy som mala Clensiu prehánadlo prvý liter som vyvrátila a druhý som vypila v pohode s jablkovým džúsom.Odvtedy už len tak pijem prehánadlá a v pohode vypijem.

oli18
21. nov 2022

Ja mam citlivy zaludok na taketo "chemikalie", hlavne, ak treba vypit liter, ci dva. Preto pred kolono si pytam X Prep. Je to maly objem a zapija sa vela vodou. Takze ta to nenapina, lebo to vypijes na 2-3 pokusy a potom uz len cistu vodu.

svetlonos
21. nov 2022

@kavicka12
ahoj, daj si vten den pred kolonoskopiou urobit crevnu sprchu. 3 dni pred tym jes obmedzene ale nehladujes. Zisti si to. Vyhnes sa tak tomu prehsnadlu a budes super vycistena 🙂

ivanba90
Odpoveď bola odstránená
oli18
6. apr 2025

@ivanba90 akoze preco by som si nemohla pytat, co mne vyhovuje? Lebo ty si rozhodol/la? 🙈ivan🤣

ivanba90
Odpoveď bola odstránená
oli18
21. apr 2025

@ivanba90 nechsj si svoje rady, ty co Co tik. 😝