Začiatok liečby antidepresívami
ahojte, urcite je tu takych tém milion, len sa chcem poradit … zajtra zacnem brat antidepresiva .. mam uz cca rok panické ataky, úzkosti a podobne .. skusala som hocico nepomohlo tak idem na ad, aj ked to uz strasne dlho oddialujem lebo sa toho bojim, ale citim to tak ze musim to skusit … dala mi paretin a xanax … bude zaciatok hrozny ? vela som citala a vraj sa to vsetko este zhorší … chcem sa opytat aj ako s tym xanaxom, viem ze je to velmi návykové .. ona mi predpísala kazde rano polku a vecer cely … mam pocit ze to je vela, dokedy to takto budem brat, nechcem byt na xanaxe zavisla … popripade potrebovali ste vy ulmovaky na zaciatku ad ? Ako dlho ste ich brali ? Nechcem aby som zas bola uplne mimo … bojim sa, stoji to zato ? Pomohli ci uškodili ? Dakujem vam vsetkym
Vlastnu nemám, ale 2 kamarátky jedna tiež brala Seroxat.Lepsie je ich začať brať, keď máš dovolenku nie chodiť do práce.Ona nepociťovala veľké zhoršenie skôr úzkosť, napätie.Ukludnovak brala iba pár dní.Asi to máš tak, že prvé dni len polku Seroxatu však?až po týždni sa väčšinou dáva celá 20 mg.necakaj nič zle, lebo sa len vystresujes.po 2 t čo brala celú bola v poriadku.Ona mala skôr jemne závraty.Mne, keď sa objavila tetania po očkovaní mala som od neurológa 3x denne Lexaurin na 2 týždne, ale po pár dňoch mi bolo lepšie tak som ho nebrala iba jeden na polovicu.Taketo krátkodobé užívanie ti nevytvorí závislosť.Seroxat je najlepšie ad na úzkosti, pp
@luccija dala mi 4 dni len pol tabletky rano toho paretinu, a od 5teho dna pol tabletky rano a pol naobed … chcem zacat uzivat len som z toho fakt este viac vystresovaná ked som videla vela príspevkov o tom ako im to este zhoršilo stav a pod … a aj tych ukludnovakov, kedze nikdy som to nebrala pravidelne, dala som si max raz za cas ked mi bolo katastrofálne, bojim sa to brat takto kazdy den, ze budem chodit jak taka mumia :(
@luccija dala mi 4 dni len pol tabletky rano toho paretinu, a od 5teho dna pol tabletky rano a pol naobed … chcem zacat uzivat len som z toho fakt este viac vystresovaná ked som videla vela príspevkov o tom ako im to este zhoršilo stav a pod … a aj tych ukludnovakov, kedze nikdy som to nebrala pravidelne, dala som si max raz za cas ked mi bolo katastrofálne, bojim sa to brat takto kazdy den, ze budem chodit jak taka mumia :(
@anonym_autor ja beriem paretin a za mna super liek. Predtym som brala ine a mala som vedlajsie ucinky. Po paretine som sa citila lepsie velmi rychlo a vedlajsie ucinky som ziadne nespozorovala. Kazdy reaguje inak, neboj sa dopredu lebo si sama nieco vsugerujes
@anonym_autor ja beriem paretin a za mna super liek. Predtym som brala ine a mala som vedlajsie ucinky. Po paretine som sa citila lepsie velmi rychlo a vedlajsie ucinky som ziadne nespozorovala. Kazdy reaguje inak, neboj sa dopredu lebo si sama nieco vsugerujes
@mimirka32 ďakujem krasne za odpoved a skúsenosť 🤍 po akej dobe zacal účinkovať cca ? Kvoli comu si ho zacala brat ak sa smiem opytat ? 🙂
Ked som zacala uzivat paretin, mala som 22 rokov. Pred 20 rokmi. Absolutne som nevedela, že nejake neziaduce ucinky su, ci maju byt. Dostala som tbl a zacala som ich uzivat a jedneho dna mi bolo lepsie. O 18 rokov na to som menila AD, kedze Paretin prestal ucinkovat. Samozrejme, nabita informaciami z pribalovych letakov, z FB, IG, MK apd. som mala vsetky priznaky sveta a vsetky neziaduce ucinky. Cize zaver - netreba dopredu nic riesit. Treba zacat brat liecbu a vsetko bude ok. Paretin je dobry liek. Len je najnarocnejsi liek na odvykanie a vysadzanie.
@anonym_autor vôbec to nečítaj.To je najhoršie pre uzkostneho človeka čo môžeš spraviť.Ten, čo sa má dobre tak nenapíše..Ved si nedávaj Xanax jedine, že by si mala väčšiu úzkosť.Ako múmia určite nebudeš môžeš byť unavenejsia, ale nič tragické.Budes si to sama regulovat.Niekomu nie je vôbec nič.Na noc ti ho dáva nech sa dobre vyspis.Pracujes či si na PN?
Mne paretin zabral za dva mesiace. Zo začiatku ma bolela par dni hlava. Xanax ber podla potreby, ja som v nasadzani nepotrebovala

Vlastnu nemám, ale 2 kamarátky jedna tiež brala Seroxat.Lepsie je ich začať brať, keď máš dovolenku nie chodiť do práce.Ona nepociťovala veľké zhoršenie skôr úzkosť, napätie.Ukludnovak brala iba pár dní.Asi to máš tak, že prvé dni len polku Seroxatu však?až po týždni sa väčšinou dáva celá 20 mg.necakaj nič zle, lebo sa len vystresujes.po 2 t čo brala celú bola v poriadku.Ona mala skôr jemne závraty.Mne, keď sa objavila tetania po očkovaní mala som od neurológa 3x denne Lexaurin na 2 týždne, ale po pár dňoch mi bolo lepšie tak som ho nebrala iba jeden na polovicu.Taketo krátkodobé užívanie ti nevytvorí závislosť.Seroxat je najlepšie ad na úzkosti, pp