icon

Zafarbenie bielkovinového prúžku pri cukrovke

kajka2022
11. máj 2025

Dobrý deň viete mi poradiť prosím? Manžel má cukrovku berie lieky všetko v pohode má také prúžky ktoré keď ociká a nezafarbia sa tak všetko v poriadku,ale dnes sa zafarbil jeden prúžok bielkovinový čo to znamená?

jogy1984
11. máj 2025

Veľa bielkovín v moči môže značiť problém s obličkami. Taktiež zvýšené hodnoty bielkovín môže vzniknúť po veľmi náročnom teleránom výkone

jablko13
11. máj 2025

Podľa množstva bielkovín v moči sa zafarbí výraznejšie, slabšie. Nemusí to nič znamenať, ak sú tam len stopy. Nech skúsi viackrát. Ak by sa to opakovalo, aj zajtra, išla by som k lekárovi. Bielkoviny znamenajú obyčajne problém s obličkami, ale môže to byť aj niečo iné.

bellaa3007
11. máj 2025

Že má bielkovinu v moči. Pil dnes dostatok? Nech sa skúsi veela napiť a nech vyskúša ešte raz.
Liečim sa od 13r,takže s prúžkami mám skúsenosti až až

kajka2022
autor
11. máj 2025
@jogy1984

Veľa bielkovín v moči môže značiť problém s obličkami. Taktiež zvýšené hodnoty bielkovín môže vzniknúť po veľmi náročnom teleránom výkone

@jogy1984 ďakujem

kajka2022
autor
11. máj 2025
@jablko13

Podľa množstva bielkovín v moči sa zafarbí výraznejšie, slabšie. Nemusí to nič znamenať, ak sú tam len stopy. Nech skúsi viackrát. Ak by sa to opakovalo, aj zajtra, išla by som k lekárovi. Bielkoviny znamenajú obyčajne problém s obličkami, ale môže to byť aj niečo iné.

@jablko13 ďakujem mal to dosť zfarbené uvidíme vo štvrtok má kontrolu u diabetológa tak uvidíme čo povie 😮‍💨

kajka2022
autor
11. máj 2025
@bellaa3007

Že má bielkovinu v moči. Pil dnes dostatok? Nech sa skúsi veela napiť a nech vyskúša ešte raz.
Liečim sa od 13r,takže s prúžkami mám skúsenosti až až

@bellaa3007 pil dosť ale včera a dnes sa cíti aj divno aj mu klesol moc cukor musel rýchlo papať sladké neviem co sa to začína diať snaď to bude v poriadku.Ten prúžok sa mu zafarbil prvý x ale úplne na tmavo

alickapusinka
11. máj 2025

a glykemie si nemera pred a po jedle

kajka2022
autor
11. máj 2025
@alickapusinka

a glykemie si nemera pred a po jedle

@alickapusinka nie niekedy sme merali stále,ale už teraz len raz za čas a ked mu bolo tento víkend zle ja som bola v práci a on si to sám nevie zmerať

alickapusinka
11. máj 2025
@kajka2022

@alickapusinka nie niekedy sme merali stále,ale už teraz len raz za čas a ked mu bolo tento víkend zle ja som bola v práci a on si to sám nevie zmerať

@kajka2022 ved to je uplne jednoduche.

mamina7070
11. máj 2025

mohlo sa stat ze siel do ketozy stava sa, ak je to raz za cas najskor dietna chyba, prilis obmedzoval sacharidy a privela bielkovin

jablko13
11. máj 2025
@kajka2022

@bellaa3007 pil dosť ale včera a dnes sa cíti aj divno aj mu klesol moc cukor musel rýchlo papať sladké neviem co sa to začína diať snaď to bude v poriadku.Ten prúžok sa mu zafarbil prvý x ale úplne na tmavo

@kajka2022 ale viete čo? Mne sa takto asi po týždni či dvoch po teste tehotenskej cukrovky úplne zafarbil prúžok na cukor, veľmi výrazne. Ja že to musí byť blbosť. A ešte som si potom dala aj takú sladkú pečenú kocku čokoládovú. Potom som skúsila opäť a už ani stopa po zafarbení, že to bol asi chybný/zlý prúžok, resp. možno nejaká kontaminácia. Preto treba aj viackrát skúsiť, že možno to bol omyl. Ale ja som si bola takmer istá, že u mňa to bude len chyba, lebo s tým problém vôbec nemám.

kajka2022
autor
11. máj 2025
@alickapusinka

@kajka2022 ved to je uplne jednoduche.

@alickapusinka ja viem jednoduché on je starší a jednoducho to nevie🤷‍♀️

kajka2022
autor
11. máj 2025
@mamina7070

mohlo sa stat ze siel do ketozy stava sa, ak je to raz za cas najskor dietna chyba, prilis obmedzoval sacharidy a privela bielkovin

@mamina7070 netuším uvidíme skúsi zasa zajtra či sa zafarbí

mamina7070
11. máj 2025

kludne vytestuj moze to chvilu trvat nez sa to obnovi na poriadok hlavne on musi dodrziavat dietu a nerobit experimenty