Zafarbenie bielkovinového prúžku pri cukrovke
Dobrý deň viete mi poradiť prosím? Manžel má cukrovku berie lieky všetko v pohode má také prúžky ktoré keď ociká a nezafarbia sa tak všetko v poriadku,ale dnes sa zafarbil jeden prúžok bielkovinový čo to znamená?
Podľa množstva bielkovín v moči sa zafarbí výraznejšie, slabšie. Nemusí to nič znamenať, ak sú tam len stopy. Nech skúsi viackrát. Ak by sa to opakovalo, aj zajtra, išla by som k lekárovi. Bielkoviny znamenajú obyčajne problém s obličkami, ale môže to byť aj niečo iné.
Že má bielkovinu v moči. Pil dnes dostatok? Nech sa skúsi veela napiť a nech vyskúša ešte raz.
Liečim sa od 13r,takže s prúžkami mám skúsenosti až až
Podľa množstva bielkovín v moči sa zafarbí výraznejšie, slabšie. Nemusí to nič znamenať, ak sú tam len stopy. Nech skúsi viackrát. Ak by sa to opakovalo, aj zajtra, išla by som k lekárovi. Bielkoviny znamenajú obyčajne problém s obličkami, ale môže to byť aj niečo iné.
@jablko13 ďakujem mal to dosť zfarbené uvidíme vo štvrtok má kontrolu u diabetológa tak uvidíme čo povie 😮💨
Že má bielkovinu v moči. Pil dnes dostatok? Nech sa skúsi veela napiť a nech vyskúša ešte raz.
Liečim sa od 13r,takže s prúžkami mám skúsenosti až až
@bellaa3007 pil dosť ale včera a dnes sa cíti aj divno aj mu klesol moc cukor musel rýchlo papať sladké neviem co sa to začína diať snaď to bude v poriadku.Ten prúžok sa mu zafarbil prvý x ale úplne na tmavo
a glykemie si nemera pred a po jedle
a glykemie si nemera pred a po jedle
@alickapusinka nie niekedy sme merali stále,ale už teraz len raz za čas a ked mu bolo tento víkend zle ja som bola v práci a on si to sám nevie zmerať
@alickapusinka nie niekedy sme merali stále,ale už teraz len raz za čas a ked mu bolo tento víkend zle ja som bola v práci a on si to sám nevie zmerať
@kajka2022 ved to je uplne jednoduche.
mohlo sa stat ze siel do ketozy stava sa, ak je to raz za cas najskor dietna chyba, prilis obmedzoval sacharidy a privela bielkovin
@bellaa3007 pil dosť ale včera a dnes sa cíti aj divno aj mu klesol moc cukor musel rýchlo papať sladké neviem co sa to začína diať snaď to bude v poriadku.Ten prúžok sa mu zafarbil prvý x ale úplne na tmavo
@kajka2022 ale viete čo? Mne sa takto asi po týždni či dvoch po teste tehotenskej cukrovky úplne zafarbil prúžok na cukor, veľmi výrazne. Ja že to musí byť blbosť. A ešte som si potom dala aj takú sladkú pečenú kocku čokoládovú. Potom som skúsila opäť a už ani stopa po zafarbení, že to bol asi chybný/zlý prúžok, resp. možno nejaká kontaminácia. Preto treba aj viackrát skúsiť, že možno to bol omyl. Ale ja som si bola takmer istá, že u mňa to bude len chyba, lebo s tým problém vôbec nemám.
@kajka2022 ved to je uplne jednoduche.
@alickapusinka ja viem jednoduché on je starší a jednoducho to nevie🤷♀️
mohlo sa stat ze siel do ketozy stava sa, ak je to raz za cas najskor dietna chyba, prilis obmedzoval sacharidy a privela bielkovin
@mamina7070 netuším uvidíme skúsi zasa zajtra či sa zafarbí
kludne vytestuj moze to chvilu trvat nez sa to obnovi na poriadok hlavne on musi dodrziavat dietu a nerobit experimenty

Veľa bielkovín v moči môže značiť problém s obličkami. Taktiež zvýšené hodnoty bielkovín môže vzniknúť po veľmi náročnom teleránom výkone