icon

Zaľahnuté uši po chrípke: Čo pomáha?

5. feb 2025

Ahojte.
Viem, že je tu veľa tém, ale potrebujem takú rýchlu pomoc.
Bola som chorá, teploty, nachladena...
Vždy mi zaľahlo iba v pravom uchu, no počas tejto chrípky v obidvoch. Ja som doslova ohluchla.
Momentálne som na druhom konci republiky kvôli práci a môj obvodný má dovolenku a vrátim sa domov až budúci týždeň.
Neviem a ani nejako nechcem behať po ORL tu...
Vedeli by ste mi niečo poradiť na to? Pravdepodobne to nebude žiaden maz v uchu, ale dôsledok choroby...
Viem si zohnať lieky aj na lekársky predpis, len potrebujem vedieť, že čo asi... Že čo vám pomohlo.
Obvodný mi nepredpíše a ani neporadí, keďže je na dovolenke.
Ďakujem❤️

zobaka
5. feb 2025

antihistaminika, kortikoidy, mas tam opuch a zrejme aj tekutinu, podla crp mozno aj atb

loliki
5. feb 2025

Sinupret, Modafen čo sú na bežnú nádchu a sú voľnopredajné. Lepšie ti poradia v lekárni. Tam si už bola?

katesocka
5. feb 2025

Mne na zaľahnúté ucho pomáha kvapkať si kvapky do nosa (Nasivin používam ja), ak mám napr zaľahnúté v pravom uchu, pri kvapkani do pravej nosnej dierky naklonim hlavu jemne na pravú stranu a dozadu a tak ostanem ležať pár minút. Po pár dňoch mi v uchu "odlahne"

vorkola
5. feb 2025

Tak tuto treba vyhladat usneho,tonie je sranda,ked az obidve usi

mimikarol
6. feb 2025

Mne pomohlo len prepláchnutie uší. Tiež som mala zaľahnuté obidve bol to des

luccija
6. feb 2025

Môžeš mať zápal dutín a to nie je sranda bol by dobrý vyter
Sinupret, kvapky do nosa, Burowe do usi

jaskolka
6. feb 2025

Je to tekutina v uchu, následok po chorobe. Nos sa musí udržiavať priechodny, aj s pomocou sprejov, možno atb budeš potrebovať. Naozaj najlepšie je vyhľadať orl doktora, lebo aj tie spreje sú na predpis.