icon

Zaľahnuté uši pri nádche: Rady a tipy na úľavu

2. júl 2024

Ahojte baby, mam anginu, antibiotika nasadene.som zahlienena velmi. Od zaciatku choroby mam problem s usami-boleli ma, praskalo mi, zalahlo. Na orl vsetko ok-ale od vcera mi zalahlo na 1 ucho a je to velmi neprijemne. Na orl mi povedali len pockat kym ma choroba prejde. Neake tipy triky, lebo ja sa z toho zblaznim :(

livuska124
2. júl 2024

Používaj sprej do nosa - nasivin, olynth (nie morská voda). Odpuchne ti sliznica aj eustachova trubica a prestane ti to vnútri "tlačiť na uši." Treba aj niečo na zriedenie hlienov - sinupret napr.

autor
2. júl 2024

@livuska124 mam erdomed ale skusim neaky sprej este dakujem

christina_petrikova
2. júl 2024

bez nosneho spreja ti to len tak neodlahne. nasonex je dobry ked mas aj len jemny zapal dutin, je to aj na opuch dutin, dokonca sa dava aj po vyberani mandli. len je na predpis.

autor
2. júl 2024

@christina_petrikova poznam nasonex, dcerke davnejsie predpisoval orl, ale mne orl nic nedala :( utekala som do lekarne a lekarnicka namna pozerala akokeby som spadla s marsu ze mi nosny sprej niako nebude ucinkovat na usi :/

livuska124
2. júl 2024

lekárnička bola asi poriadne mimo. Nepozná anatómiu? Veď ten sprej si nedáš do uší, ale normálne do nosa. Toto je úplne prvá pomoc.. Keď uvoľníš dutiny (odpuchne sliznica, eustachova trubica), uvoľní sa aj tlak na uši. Dúfam, že si si ten sprej kúpila. Ozaj to pomôže. Ja som večný "dutinár" a keď už cítim tlak na uši "zvnútra," okamžite nasadzujem nosný sprej, aby sa mi nepridal aj zápal ucha k tomu. Veď to je tam všetko prepojené. Jedno súvisí s druhým.

tinus139
2. júl 2024

Ahoj, vo februári tohto roka som riešila presne to iste , chce to čas a ucho odľahne , mne to trvalo dlhšie ale našťastie to odišlo cize sa neobávaj a rob všetko tak ako máš a ani sa nenazdáš a odľahne ti 🙂 určite si dávaj sprej do nosa ako ti tu píšu to pomáha

autor
2. júl 2024

@tinus139 ako ti to dlho trvalo? Mne je do placu lebo o tyzden nas caka dovolenka

autor
2. júl 2024

@livuska124 ano kupila uz mam prvy strek za sebou, zatial bez zmeny :( uz sa idem zblaznit z toho ucha :(

livuska124
2. júl 2024

Ešte ti poradím - keď strekneš sprej do nosa, ľahni si na pár minút na tú "zaľahnutú" stranu - ak máš zaľahnuté pravé ucho, tak si ľahni na pravú stranu - aby tam ten sprej "stiekol".

autor
2. júl 2024

@livuska124 dakujem urobim to tak, nevies prosim ta kedy to prejde? Mna uz chyta zufalstvo :( konecne sa necitim chora len to ucho :(

livuska124
2. júl 2024

No, ono to chvíľu trvá. Ale máš ATB, tak ozaj už len čakať. Ak si veľmi zahlienená, možno aj suché teplo by ešte mohlo pomôcť rozpustiť hlieny. Infralampa, alebo soľ do ponožky, nahriať v mikrovlnke a prikladať na dutiny.
Ak by sa to o nejaké dva dni nezlepšilo, šla by som opätovne k Dr.

tinus139
2. júl 2024

No mne to trvalo vyše mesiaca , bolo to veľmi nepríjemne to áno , ale nejak to samo odišlo potom som si nato aj zvykla až nakoniec som si uvedomila že už mám úplne odľahnute, mala som zápal stredného ucha v podstate , bolesti šialene ale tie po liekoch prešli a nakoniec zabrali antibiotiká cize toto super , len zalahnutie ostalo , musíš byt trpezlivá 🙂 uvidíš zbehne to a bude dobre