icon

Zaľahnuté v ušiach z nádchy

patricka
13. jan 2023

Prosím poraďte ako si pomôcť, nádcha prešla do uší, také tlaky mam v ušiach a pískanie..inhalujem brala som antibiotika davam uniflox a ešte mam aj clarinase chce to len čas? Je to veľmi nepríjemné

kaktusik007
13. jan 2023

@patricka chce to usno-nosno-krcne.
ci cakas kym sa rozvinie zapal stredneho ucha?

kp7333
13. jan 2023

@patricka mne v lekarni poradili nakvapkat si do nosa kvapky na odpuchnutie sliznic (napr. Otrivin kvapky - nie sprej), lahnut si na zalahnute ucho a nechat do neho stiect tie kvapky z nosa. Po par minutach by sa malo ucho uvolnit, potom este donho nakvapkat usne kvapky na vatu. Mne to pomaha.

dlucy
13. jan 2023

@patricka skus sinupret tabletky a kvapky muconasal mne to vzdy pomoze. Mavam to vzdy pri nadche hned ide do usi.

patricka
autor
13. jan 2023

@dlucy sinupret užívam aj musonasal

hyta
13. jan 2023

Kvapky Tobradex, aplikovať do nosa i do zvukovodu. No sú len na predpis, môže ti napísať i obvodná lekárka. Trápila som sa s tým istým problémom vyše 2 mesiacov a tieto kvapky mi pomohli zázračne rýchlo.

patricka
autor
13. jan 2023

@kaktusik007 ano bola som tam je vsetkk v poriadku....nemám zápal ucha...

loliki
13. jan 2023

@patricka A koľko kvapiek Sinupretu si dávaš? Skús Modafen.

veronikazuko
13. jan 2023

Ja si myslím,že to treba čas,aby zabrali lieky. Presne tie lieky som brala,keď som mala zápal stredného ucho,ale najprv mi prepichla bubienok🤷

patricka
autor
13. jan 2023

@loliki 50 kvapiek

patricka
autor
13. jan 2023

@veronikazuko aj dr dnes povedala ze to chce čas a trpezlivosť, tak dúfam bude o pár dní lepšie 🙏

tara
18. okt 2023

@patricka ahoj, prosím ťa, pamätáš si ešte, ako dlho ti to trvalo, kým Ti uši odľahli? A čo ti prosím zabralo? Ja mám to isté od pondelka a nič nepomáha. Nádcha mi prešla do uší. Ďakujem, Táňa

patricka
autor
18. okt 2023

@tara trvalo to cca 2t kým som pocitila ulavu, uniflox clarinasa kvapky do nosa a inhalovat...momentálne sedím na ORL zas s tým istým problémom...

patricka
autor
18. okt 2023

@tara a mala som aj antibiotika

tara
18. okt 2023

@patricka ďakujem. Ja som si kúpila aj kanvičku na výplach nosa. Skúsim ešte uniflox, ale nič ma nebolí, tak zápal to asi nebude.

patricka
autor
18. okt 2023

@tara ja mam opäť zápal prinosnych dutin

tara
18. okt 2023

@patricka a ako sa ti to prejavuje? Aj ťa niečo bolí? V ušiach, alebo na tvári?

patricka
autor
18. okt 2023

@tara mam zalahnute v ušiach a bolia ma lícne kosti

simon15
31. dec 2023

@hyta ahoj a nebolo ti po tých kvapkách Tobratex najprv horšie? Vyskúšala som ich a mám ako zabetónované usi.

hyta
31. dec 2023

@simon15 Nie, mne práve pomohli hneď od druhého dňa. Mala som ešte aj tabletky Sinupred.

simon15
31. dec 2023

@hyta aj ja ich beriem, odľahlo mi jedno ucho predtymi kvapkami a naspäť zalahlo. Teraz po kvapkách už nič a bojím sa si ich dať, dala som so ich iba jeden deň.

hyta
31. dec 2023

@simon15 Dať si ich iba jeden deň je chyba. Sú to antibiotikové kvapky, treba si ich dávať dlhšie, ja som si ich dávala 10 dní do nosa i do uší. Ozaj som bola takmer hluchá a pekne sa mi to uvoľnilo.

simon15
31. dec 2023

@hyta ďakujem za radu. Som má tom podobne, úplne hlucha. Koľko kvapiek si si dávala?

hyta
31. dec 2023

Dávala som si po dve kvapky 4 krát denne. Prajem ti skoré uzdravenie.

simon15
1. jan 2024

@hyta ďakujem