icon

Žalúdočné ťažkosti

stevkagallova
17. okt 2015

Uz asi 2 mesiace mam problem so zaludkom.Pred mesiacom to bolo zvracanie,hnacky,tocenie hlavy.Trvalo to asi tyzden.Doktorka mi pichla nejake injekcie proti zvracaniu a od bolesti. Samozrejme mohla som len suchare a cierny caj. Vyter aj krv boli v poriadku. Na rtg brucha nic nezistili. Ultrazvuk pecene,zlcnika a pankreasu dopadol v poriadku nic tam nenasli. Som objednana na gastro ale termin mam az 28.10. Chvilu bolo dobre a teraz uz asi 5 den ma picha v trojuholniku,potom to prejde pod rebra.Ale neustaluje sa to. Nema s tym niekto skusenost?

katrin21
17. okt 2015

inak aj tohto pana RNG odporucam precitat

http://rng.jecool.net/viewtopic.php?id=3942

aj koloidne striebro som pila a aloe vera tiez... mala som to v takych fazach... dieta, potom po nejakom case ta DR. nonna, medzitym ten anttiparazit. balicek.... a tak... koloid. striebro pocas biorezonancie, vyhubuje to tiez patogeny.. a hoji zapal.

zemko99
18. okt 2015

Ahoj 🙂 Niečo podobne som mala aj ja. Tiež som musela čakať za gastro vyšetrením, kde mi zistili gastritidu. Ja som ale nevracala, mne bolo len v kuse na vracanie a nemohla som vôbec jesť, za dva týždne som zjedla asi dva baličky piškot a kusok chleba... Tiež som mala výsledky krvi aj sono v poriadku. No už som z toho vonku, teraz mám pre zmenu zápaly močových ciest, aby som sa náhodou nenudila a nemyslela si, že je to až také jednoduché 🙂 Ale držím Ti prsty, aby to dobre dopadlo a skoré uzdravenie 🙂

neferttiti20
18. okt 2015

Ahojte, ja mam problem s grganim a akoby tažoba v žaludku, pocity plnosti a navracanie ale nikdy som nezvracala, bola som na gastrofibroskopii ale nič mi nezistili, ani heliko ani zápal...niekedy mam par dni pokoj a potom zase x-dni hned od rana grgam a je mi tažko...mam nejake čaje čo si davam ale už neviem čo s tým dalej...ake enzými odporučat?
vdaka

alenka777
18. okt 2015

@gab ako ti zistili tu fruktozovu intoleranciu, ako sa ti to prejavovalo?

alenka777
18. okt 2015

@katrin21 ako ti ta ustna voda pomohla? kolko si toho pila denne? ako dlho?

alenka777
18. okt 2015

@gab kapucinka super na zapal močových ciest....

katrin21
19. okt 2015

@alenka777 pila som ju, kym som ju celu nevyuzivala...aj teraz si ju idem znova objednat, preventivne si obcas dam.
Kolko? asi za malu plnu lyzicku,alebo aj trochu viac.. ja som to nemerala, odliala som vzdy do vrchnacika asi tolko.. a sup do seba . 5-10min pred jedlom 2-3x denne...Tak mi to bolo odporucane.
este som brala aj rawseen, ale ten menej.

katrin21
19. okt 2015

@neferttiti20 nejake traviace na prirodnej baze.. aj wobenzym je dobry, vyskusaj, len ten je najdrahsi...

gab
19. okt 2015

@alenka777 ano, kapucinka zabera na mocove cesty do jedneho-dvoch dni, je uplne super na toto "ochorenie", pri streptokokoch, helikobakterovi, chlamydie, dychacie ustrojenstvo a pod. tam uz treba dlhodobejsie uzivanie, ale zabera aj na to... 😉
intolerancia sa mi prejavovala, su to veci z ktorych naduva... cesnak, cibula, brokolica... samozrejme, ze tieto potraviny jem, ale v mensom mnozstve a snazim sa to nejest naraz, kedysi som milovala brokolicovu omacku, do toho cesnak, smotanu, cestoviny, tak si to kontrolujem, aby som tie potraviny, ktore to spôsobuju nejak nejedla spolu a nemala tej fruktozy naraz..
a najviac mi bolo zle, ked som jedla (aj ked doma robeny) lekvar, marhulovy, cucoriedkovy, mala som potom velke bolesti, a sladke... to mi je prilis prikre ked zjem, boli ma zaludok, ono to ma suvis aj s refluxom, sladke je vôbec dost skodlive, tak nejak to ide "spolu ruka v ruke" 😒
je na to speci dychacie vysetrenie...

alenka777
19. okt 2015

@gab kde robia to vyšetrenie?

mamazem
19. okt 2015

@gab reflexka zabera pri týchto problémov výborne. Ešte poradím miesto pre zvierač pažeráka - je zo spodu nohy na šlapke pod hlavným kĺbom palca - na ľavej nohe. Ako keby ste si chceli palec oddeliť od zvyšku nohy. Stláčať niekoľkokrát denne proti bolesti. Po pár dňoch začne zvierač zase lepšie pracovať. Na helikobakter je výborná už spomínaná chioská masticha. www masticha sk 🙂

gab
19. okt 2015

@katrin21 presne, lekar ti hodi hned nieco na ukludnenie, pantoprazol a pod.. ale presne to ale...
ano, toto som si potom dlhe hodiny nastudovala aj ja, pretoze vsetky tie blokatory protonovej pumpy su, pri vsetkej ucte len oblbovak, ktory aj tak nezabera...
ja som si robila test na kyselinu zaludocnu http://www.iris-diagnostika.sk/Vsetko-pre-zdrav...... a mne vyslo, ze ani pol 45 min som si nevedela gr*....
takze som sa zacala pozorovat, testovat a zistila som, co mi robi dobre, co môzem zjest.. masaz bodov na pankreas, slezinu, pecen
a tymi vodami, praveze fatra je zasadita, mne ta velmi pomohla, ona je sice bublinkova, ale zasadita, vyborna na creva a traviaci system..
ja nedam dopustit na bylinky, salaty, reflexnu masaz a dietu, co kto môze a co komu robi dobre 😝

gab
19. okt 2015

@mamazem dakujem ... ako sa hovori, po boji je kazdy general, aj ja teraz viem, co na helikobaktera zabera, keby som vedela, ako mi atb znicia crevnu floru... ☹ 😠 ... a ze existuju ine moznosti ako si pomôct , zrejme to tak malo byt aby som sa zacala zaoberat aj alternativnou, bylinkovou a pod. metodou 😉 ...

gab
19. okt 2015

@alenka777 ja som bola vo FAZ Wien , stoji to 60€, tri dni predtym tvrdej diety, potom pol dna vysetrenie a fukacie testy 😒

alenka777
19. okt 2015

@gab ved to, že som vedela že sa to robi len v rakusku....tam sa da dostať? či len dajako vybaviť? a riešenie je ako? vlastne len nejesť sladké a v podstate ani vela zeleniny, a ovocia nie? či ako?

katrin21
19. okt 2015

o akom dychacom vysetreni hovoris? lebo ja som na helikobaktera mala okrem vzorky aj dychovy test na gastre a to som len prisla, fukala do tych trubiciek asi 3 ci 4ks a bolo. nic zlozite a neplatila som nic. Kazdopadne negativne to bolo.

alenka777
19. okt 2015

@katrin21 ona myslí na fruktozovu malabsorpciu, to sa na slovensku bohužiaľ nerobí....

katrin21
19. okt 2015

@alenka777 aha...

gab
19. okt 2015

@alenka777 presne tak, skoro žiadne ovocie, ak tak len brusnice alebo pomaranče myslím,
zelenina ta, z ktorej naduva... cize cesnak, cibula, kel, brokolica ...
niekde mam zalozeny papier, co môzem a co nie, ale drzala som prisnu dietu 3 tyzdne, ta je urcena na regeneraciu criev a potom pomaly pridavat niektore potraviny, ale musim povedat, ze je to uz ovela lepsie...
na sladenie pouzivam ryzovy sirup ten je bezlaktozovy, bezfruktozovy alebo hroznovy cukor
napr. celozrnne potraviny (tie kupovane) su na fruktozu horsie, lebo tam nieco pridavaju, takze chlieb a pecivo si peciem sama,
a uplne najhorsie su susene plody, takze ziadne susene hrozienka, figy a pod..
ale da sa, su aj horsie veci...

alenka777
19. okt 2015

@gab tak aspon vieš čo ti je....a čo s tym robiť...

paskolinka
20. okt 2015

inak dievcata, co mate problem s travenim, velmi dobra je FODMAP dieta. u nas nie je velmi znama, ale da sa to nastudovat, kto viete po anglicky, na nete - presne ake potraviny ano, ake nie, recepty atd., napr. http://www.katescarlata.com/lowfodmapdietcheckl... alebo http://www.med.monash.edu/cecs/gastro/fodmap/lo...
ja po x rokoch trapenia s nafukovanim, bolestami a zapchami som sa uz po dvoch dnoch na tejto diete zacala citit ako novy clovek. dieta spociva v tom, ze sa naraz vylucia viacere mozne priciny problemov (laktoza, fruktoza, fruktany, polyoly) a potom, ak dieta pomoze, treba zistovat postupne, co z toho je vlastne pre konkretneho cloveka problem. je to dost brutal, ale obrovskou vyhodou je to, ze potravinove intolerancie sa radi spajaju a ak ide clovek na to stylom, ze skusim napr. bezlaktozovu dietu alebo bezfruktozovu, tak k nicomu nemusi dospiet, lebo moze mat obe intolerancie naraz. inak dieta sice vylucuje obilniny ale nie z dovodu lepku (povolena je jedine pokial viem spalda a potom bezne bezlepkove obilniny), preto je dobre pred tym sa dat vysetrit na celiakiu, aby sa toto vylucilo.

katrin21
20. okt 2015

pomaha aj GAPS dieta, to je to, co som mala ja.... je ceska stranka , co sa tomu venuje " zivakultura.cz"
ta vie cloveka vyliecit aj z Cronovej choroby a zapalu criev...
u nas je kniha: Syndrom travenia a psychoogie, napisana lekarkou a je to vlastne ta GAPS dieta....

paskolinka
20. okt 2015

ta FODMAP dieta je primarne pre ludi so syndromom drazdiveho creva, co je diagnoza, ked uz doktori fakt nevedia, ze co. paradoxne na tom je, ze clovek ak ma problemy a nevie sa prist na pricinu, len tusi, ze je to jedlom, tak ma tendenciu stravovat sa tak, ako sa bezne povazuje za "zdrave" a tym si moze este viac skodit. pri tejto diete sa napr nesmie vela druhov ovocia, zeleniny, strukoviny, cibula, cesnak, med, melasa, cigoria, feniklovy a kamilkovy caj, umele sladidla...

alenka777
20. okt 2015

@paskolinka v slovenčine alebo češtine nie je niekde o tom niečo popísane?

paskolinka
20. okt 2015

@alenka777 neviem o tom, skus poguglit

stevkagallova
autor
20. okt 2015

Ženušky, je Vás tu veľa takto napíšem všetkým naraz. Ťažkosti zatiaľ prestali(našťastie). V sobotu večer a v nedeľu ráno som si dala ten harmančekový čaj, úžasne mi pomohol. A od vtedy je viac menej dobre. Na chvíľku sa to vrátilo ale len vtedy keď som sa fyzicky zaťažila. A to tak, že som si nosila drevo na 3 poschodie, keďže máme v byte krb a sme bez výťahu. A to som mala prudkú bolesť v krížoch a vystrelovalo až pod hrudník. Teraz je dobre, lebo svorka to vyriešila tak, že svokor mi každý deň donesie drevo koľko potrebujem. Takže odkedy sa fyzicky tak nezaťažujem tak mi je fajn. Samozrejme potom podám aj info z gastra. Len sa chcem ešte opýtať, aké staré výsledky krvi sa môžu doniesť na gastro. Testy mi robili, lenže tým že 6 týždňov čakám na termín, či už nebudú chcieť nové.

lindusss176
21. okt 2015

Skus cistu stavu Aloe-Vera kamoska ju pila ked mala zadulocne problemy - helikobaktera a pomohla a ja som mala cystu a aloe vera stava mi zabrala a cysta zmizla. Tak vyskúšaj ubližit ti to rozhodne neubliži 🙂Práve naopak určite Ti pomože 🙂))
Ja si ju objednava z www.naturonline.sk

gab
21. okt 2015

@lindusss176 dovolim si nesuhlasit, ja som si kupila aloe a moje telo reagovalo hnackami, takze ludia, ktori su precitliveli musia uzivanie ukoncit 😉 ,
http://www.rodina-peniaze.sk/zdrava-vyziva.212/...
brala som aj zeleny jacmen, z toho som mala este väcsiu zahu nez kedykolvek predtym , takze tymto smerom som sa ja "uberat" nemohla 😒

gab
21. okt 2015

@paskolinka a nie je to vlastne rozdelenie potravin na zasadite a kyselinotvorne ? https://www.google.at/search?espv=2&biw=1366&bi...

paskolinka
21. okt 2015

@gab nie nie, tam o to vobec nejde