Zápal a hypertrofia jazykovej mandle: Skúsenosti a obavy?
Ahojte .
Posledný mesiac som bola často chorá , dobrala som 2 druhý atb. Týždeň po dobraní posledných atb som znova mala bolesti v krku a tak som šla na pohotovosť kde som skončila s diagnózou pharingitis acuta. Okrem toko mi lekár povedal že mám hypertrofiu jazykovej mandle . Máte niekto skúsenosť s jazykovou mandľov ? Postrašil ma zo slovami že to môže byt rakovina som s toho v strese . Ďakujem za odpovede
@ane888 dobrý večer.. Môžem sa opýtať ake mate ťažkosti.. Ja mam na jednej strane jazykovej man. Cysty a druhu mam zväčšenu a dosť veľmi.. A začína mi zavádzať. Dakujem
@gorciakovci dobrý deň . Mne jazyková Mandela ostala zväčšená skontroloval mi ju 3 lekár a povedal že tým že nemám krčné mandle tak sa zväčšila . Plus mám kyselinu zo žalúdka čiže mám brat lieky na kyselinu a kontrola každý rok pre istotu

@m2002 myslíš krčné mandle? Mňa po viacerých anginach lekár zaslal na ORL, spravili výter kde zistili že mám strepkoka na antibiotiká, ktore mi nasadili nebol citlivý. Taktiež má poslal na imunológiu či je všetko v poriadku.