icon

Zápal a hypertrofia jazykovej mandle: Skúsenosti a obavy?

m2002
27. dec 2024

Ahojte .
Posledný mesiac som bola často chorá , dobrala som 2 druhý atb. Týždeň po dobraní posledných atb som znova mala bolesti v krku a tak som šla na pohotovosť kde som skončila s diagnózou pharingitis acuta. Okrem toko mi lekár povedal že mám hypertrofiu jazykovej mandle . Máte niekto skúsenosť s jazykovou mandľov ? Postrašil ma zo slovami že to môže byt rakovina som s toho v strese . Ďakujem za odpovede

lucinika
27. dec 2024

@m2002 myslíš krčné mandle? Mňa po viacerých anginach lekár zaslal na ORL, spravili výter kde zistili že mám strepkoka na antibiotiká, ktore mi nasadili nebol citlivý. Taktiež má poslal na imunológiu či je všetko v poriadku.

m2002
autor
27. dec 2024

@lucinika nie krčné mandle mám už vybraté snáď od malička .. Toto je jazyková mandla pri korení jazyka

ronie338
28. dec 2024

@m2002 o jazykovej mandlí som v živote nepočula a to som vyštudovala a robila 12 rokov ako zubny asistent. A stretli sme sa naozaj so všeličim ale s jazykovou mandlou nikdy. To tam bude niečo iné.

florita23
28. dec 2024

@m2002 ano, tiez nemam krcbe mandle a vydula sa mi jazykova (vraj je to reakcia na alergen, a kedze nie je krcna, postarala sa o to jazykova). Nik ma nestrasil, ale automaticky ide vzorka na prieskum. Bolo to nezhubne

m2002
autor
Autor odpoveď zmazal
m2002
autor
28. dec 2024

@florita23 a tebe to vyoperovali ? Lebo mna ten lekár dosr vystrašil . Povedala mi druha lekárka orl že jazyková mandla to je ale že by to nemalo byt nič zle vraj je to normálne ak sú vybraté krčmé mandle .

florita23
28. dec 2024

@m2002 ano, vadilo mi to

m2002
autor
28. dec 2024

@florita23 možno blbá otázka ale navrhol by ti to lekár aj keby ti to nezavadzia ? Lebo ja mám pocit tlaku v krku ale neviem či to súvisí s tým aké si mala symptómy ?

florita23
28. dec 2024

@m2002 kde v krku? Ja som to citila ze ma ako keby nirvo stale tlaci v oblasti ako je koniec podnebia, aj to bolo vidno ako to vystupuje z jazyka. Myslim ze to brali automaticky ze to vyberu. Bola som na onko orl.

ivusqaa
31. dec 2024

@florita23 ahoj, píšem ti správu 🙂

m2002
autor
1. jan 2025

@ivusqaa
@ivusqaa máš podobne problémy?

ivusqaa
2. jan 2025

@m2002 ahoj, napis mi správu prosím 🙂

ane888
10. mar 2025

@m2002 dobry den, ako ste pochodili? Ja mam tiez zvacsenu jazykovu mandlu.

gorciakovci
8. apr 2025

@ane888 dobrý večer.. Môžem sa opýtať ake mate ťažkosti.. Ja mam na jednej strane jazykovej man. Cysty a druhu mam zväčšenu a dosť veľmi.. A začína mi zavádzať. Dakujem

m2002
autor
9. apr 2025

@ane888 ja teda zatiaľ v poriadku ako sa to vezme . Každý rok si to mám dať skontrolovať

m2002
autor
9. apr 2025

@gorciakovci dobrý deň . Mne jazyková Mandela ostala zväčšená skontroloval mi ju 3 lekár a povedal že tým že nemám krčné mandle tak sa zväčšila . Plus mám kyselinu zo žalúdka čiže mám brat lieky na kyselinu a kontrola každý rok pre istotu