Zápal a opuch obidvoch očných nervov
Ahojte, idem si pre radu možno si tu niekto niečím podobným prešiel alebo počul.
Na očnom mi zistili zapal a opuch ocnych nervov, s tým že aj po dobratí diluranu sa mi nalez nezmenil a odporucili ma na lumbálnu puknciu. Výsledky z lubalnej punkcie negat. Aj mr mozgu negat. Oci stále v nezmenenom stave..Hádžu ma z dverí do dverí nikto mi nevie povedať z čoho to je aka je liečba alebo ako ďalej robí mi to problém ale žiáľ sa nikto nenašiel kto by mi pomohol.
Posielaju ma ďalej či to nie je niečo autoimunitné no ale je to záhul to všetko absolvovať zdlhavé vyčerpavajúce, som vyradená z práce nedá sa mi kvôli tomu pracovať.
@olinaaaa poskodené nervy su nenavratna zalezitost nie je liecba na ich obnovu proste odumru nefunguju.....
@lenka777lenka presne toto mi vraveli lekari zial nerv je poskodeny ked opuch klesne zrak sa ciastocne vrati ale nebude to taky zrak No mne sa ten zrak akosi nevracia ok je to dlhy proces ale som z toho na nervy z tohto cakania na vysetrenia.
@anetuska72 a mala si aj lumbalku a magneticku
@lenka777lenka to ti povedali aj lekari??
@anetuska72 ja som nA neurologii
@olinaaaa Ano mam..
Skleróza multiplex (SM) je chronické (dlhodobé) ochorenie, ktorý spôsobuje poškodenie centrálneho nervového systému vrátane nervov v mozgu, miechy a zrakových nervov.
@olinaaaa Ahoj Oli mne lumbalku nerobili .Ja som lezala na ocnom.Tam mi spravili vsetky vysetrenia plus MR orbity vsetko ok.Po 8 dnoch ma pustili domov a doma som si robila MR mozgu a cakam na vysledky a s tym pojdem na neurologiu.
@anetuska72 chapem doma si si co robila?co to je MR mozgu to si si doma robila???
@olinaaaa Oli.MR je magneticka mozgu uz som bola ale vysledky este nemam.Ked budem mat s tym pojdem na neurologiu.Tebe uz zistili nieco?A so zrakom si ako na tom?
@anetuska72 mne zatial nic CT je dobre lumbalka tie zakladne tiez dobre a cakam este na vysetrenia .davaju mi tu kortikoidy infuzie a neviem ci lepsie ..a ty ako ??
@olinaaaa ja zrak nezmeneny a cakam vysledky z magnetickej.Cez to oko vidim ako keby cez clonu .Tak drzim palce a daj vediet.Viem co prezivas tiez som bola vykolajena,vystrasena vlastne este stale som.
@anetuska72 a kordikoidy si mala
@olinaaaa ano mala infuzky solmedrol 1000 5 dni s teraz beriem prednisol
@anetuska72 a pomahaju??
@olinaaaa tak podla merania opuch klesa
@anetuska72 a ten prednison je v pohode??nic sa ti s neho nerobi
@olinaaaa no moja prednison ma kopec neziaducich ucinkov a ja okrem akne ich mam vsetky.
@anetuska72 tak hruza hej,ale pomahaju
@olinaaaa v nemocnici som mala infuzky a vlastne od 6.novembra a mam koncit 13 decembra.Ty si ako na tom so zrakom?Ako sa ti to cele zacalo?Uz ti nieco zistili?
@anetuska72 zatial nic lumbalka dobra tlak dobri CT dobri.ze je to len opuch papily...a zacalo to tym ze som na jedno oko pediferne videla ako clona..a tebe
@olinaaaa no ale ten opuch papily z niecoho vznikol.Ja tiez z nicoho nic ako keby som mala clonu cez to oko a este ju tam aj mam
@anetuska72 a nevies este pricinu..je to vazne..a robis alebo marodis
@olinaaaa este neviem pricinu cakam na vysledky magnetickej mozgu a potom idem k neurologovi zatial marodim uvidim do kedy.
@anetuska72 ja idem 16.1 na magneticku tak uvidim.a stale na to myslis???bojis sa ze
@olinaaaa jasne ,ze sa bojim ja som tych 8 dni v nemocnici velmi tazko znasala nie preto,ze sim bola tam lebo fakt boli lekari sestricky osetrovatelky velmi milý ale kvoli tej neistote ,ze neviem co sa deje.Ale verim,ze vsetko bude ok.Tebe sa uz zrak vratil?Davaju ti infuzky?Aj ta poslali na vysetrenia?
@anetuska72 no mam vyaetrenie lumbalku a CT a to vsetko je v poriadku..tak 16.1 idem na magneticku..a tiez mi davaju kortikoidy a ci sa mi to vracia to meviem..ale neni to tak hrozne myslim.ze zrak je lepsi..stale sa sledujem a to je horsie....
@olinaaaa no to poznam neboj robim to iste sledujem sa a namyslam si blbosti.
@anetuska72 aj ja...a tebe robili CT a lumbalku

@olinaaaa SM je skleroza Multiplex