Zápal močového mechúra

kat15
21. feb 2024

Ahojte mám problém s močovým mechurom.
Išla som na pohotovosť cca 3 týždne dozadu dostala som ciplox následne ma môj dr nechal doma na PN a poslala ma pre istotu na sono obličiek kde bolo všetko OK urológ povedal iba že mam bielkovinu v moči klasický zápal. Časté močenie trochu pálenie rezanie nič viac. Dobrala som antibiotiká ale keďže som dostala menštruáciu ma nechala ešte týždeň doma aby mi mohli znovu poslať moč na kultivaciu. Tak v piatok mi zobralo znova moč a v pondelok mi volala dr že mam katastrofálne výsledky ze okamžite mi nasadí nové antibiotiká augmentin 1g co 8 hodín je mi s tých liekov veľmi zle ale nejak to ide vydržať no co ma trápi je ukrutne balenie brucha ako keby som tam mala kameň.
Výrazná stala bolesť a záťaž na bruchu.
Aby som to upresnili odber bol 6 dní od MS a v krvi bolo vysoká hodnota bielych krviniek a a krv tak mi to povedala dr po telefóne. Mate niekto skúsenosti ci ta bolesť je s toho zápalu alebo mam ísť po inej príčine ?

alok54
26. feb 2024

@kat15 Dobrý deň. Ahoj. Podľa zlého výsledku moču by malo ísť o močový mechúr a tá bolesť je od toho. Niečo iné by nemalo dávať zmysel. A či ísť po niečom inom? Tak to záleží podľa toho, či ten zápal máte prvýkrát alebo už viackrát? Máte opakujúce zápaly alebo iné problémy tam dole a tej oblasti? (Mykóza, zápaly, bolesti atď)? Alebo pokojne aj inde môžete povedať? Alebo vás toto inak netrápi?

kat15
autor
26. feb 2024

@alok54 zdravím no tak ja som dobrala teraz 3 antibiotiká augmentin 1g a uľavilo sa mi na dva dni ze ma fakt nič nebolelo a bolo to OK a už to mám znova to isté som zufala už znova čúram bolesť mechura. Sém tam mam nejaké ľahké stipanie ale nič extra hlavne v lete sa mi to stáva s pracovného oblečenia keď je moc teplo ale inak je všetko v poriadku. Zápal mechura som mala raz v mladom veku a ešte raz pred 5 rokmi

alok54
28. feb 2024

@kat15 napísala som vám sz

brujana
20. apr 2024

@alok54 mate prosím nejake dobre rady pri vyšších leukocytoch v moči, mam teraz atb