icon

Zápal nervu v zube

8. jan 2026

Pred 6 mesiacmi som bol na pohotovosti u svojho zubára s boľavým zubom. Dali mi dočasnú bielu plombu, trebalo to vymeniť po 3 týždňoch, ja som to zanedbal.
Včera večer z ničoho nič ma začala bolieť ten zub. Myslel som, že mi to prejde do rána, neprešlo, išiel som dnes zubárovi. Dali mi: injekčnú anestézu, a dočasnú výplň. A keď som tam sedel tak mi začala vŕtať (bez injekcie), necítil som bolesť. Išla hlbšie hlbšie dalo sa vydržať ale potom začalo bolieť na nejaký bod ma bolelo. Tak mi dala malú dávku umrtvenie, vyčistila s nejakou striekačkou zub, a niečím špárala v zube; vyzerá to ako elektrická kefka ale neni na konci kefka ale taka neviem to nazvať vymenila väčšie menšie a s tým išla dovnútra čo otvorila a to niečo sa hýbalo krútilo sa. No neska som si vytrpel svoje poriadne.
Dala mi zas plombu. Vravela ze mal som ist hneď keď som mal ísť na výmenu vložky. Aj to mi hovorili ze ked nejaký čas to nejdem vymeniť tu plombu, tak po čase netesní ta plomba.
Nejaký zápal nervu som mal neviem presne čoho žeby zubu? Ale zub ma nebolelo keď vŕtal len keď sa špáral vnútri

autor
8. jan 2026

Môže byť z toho že sa mi tak zhoršilo ten zub ze som nešiel hneď ako som mal na výmenu vložky?

anonym_494568
8. jan 2026

@anonym_autor samozrejme! Zanedbal si, co cakas
Podla opisu ti asi vybrala nerv, docasne uzavrela prelieci sa to a potom natrvalo zaplombuje
Zub bude uz mrtvy

autor
8. jan 2026
@anonym_494568

@anonym_autor samozrejme! Zanedbal si, co cakas
Podla opisu ti asi vybrala nerv, docasne uzavrela prelieci sa to a potom natrvalo zaplombuje
Zub bude uz mrtvy

@anonym_494568 ako sa vyberava nerv vlastne?