Zápal stredného ucha

3tinka3
7. okt 2023

Ahojte prekonal niekto (dospelý) akútny zápal stredného ucha? Ja mám obojstranný. Ako dlho trvá vyliečenie, zbavenie zalahnutia. Ja ho mám od pondelku, nasadená antibiotiká liečba.

stellarstar
7. okt 2023

@3tinka3 u mňa aj 2 t

3tinka3
autor
7. okt 2023

@stellarstar a zalahnute v uchu zmizlo sane od seba či vám museli prepichovat bubienky? A mali ste tiež antibiotiká?

stellarstar
7. okt 2023

@3tinka3 chvála bohu prešlo samé

prunee
7. okt 2023

Ja som mala dlho zalahnute, asi aj mesiac, preslo same. Na uvodnu bolest mi rychlo zabrali atb kvapky, potom uz len to zalahnutie, bez bolesti.

jaskolka
7. okt 2023

Áno, mala som, bolesť to bola neskutočna, hlavne v noci. ATB mi zabrali rýchlo, bolesť prešla prakticky po 2 dávkach, ale zalahnute ucho som mala dlho, vyše mesiaca určite
Už mi hrozilo, ze budu musieť odsat tu tekutinu (teda prepichovat) ale našťastie som potom cítila, ze už to prechádza, také praskanie v uchu aj doktor videl, ze už tam sú bublinky vzduchu, takže to nebolo nutné.

jamimo
7. okt 2023

@3tinka3 zápal stredného ucha som mala z pľúcnych chlamýdií a mykoplaziem, na ľavé ucho som skoro nepočula 😵 3 balenia Sumamed, zaľahnutie návrat sluchu po mesiaci.
Skoré zlepšenie prajem 👍

3tinka3
autor
7. okt 2023

@jamimo ďakujem vám pekne, je to veľmi nepríjemné a bolestivé, ja to mám z nadchy

3tinka3
autor
7. okt 2023

@jaskolka aj mne presne tak po cca dvoch dávkach lepšie a v noci to bola katastrofa. Neviem prečo práve v noci to tak boli. Keď praská v uchu je to na dobrej ceste? Aby tie uši odľahli 🙂 musí vytiect niečo?

jaskolka
8. okt 2023

@3tinka3 ono v ľahu to bolí najviac. Preto hlavne v noci, lebo si dlhšie tej polohe. Praskanie znamená, že tekutina sa vstrebáva a už tam opäť začína prítomnosť vzduchu, teda je to na dobrej ceste. Vytiect to nemusí,to sa vstrebe, jedine ze by praskol sam od seba bubienok, ale to väčšinou je hneď na začiatku, a bolesť okamžite povolí.
Alebo samozrejme po zákroku na orl, paracenteze, keď sa preoichne a vysaje sa tá tekutina.

3tinka3
autor
8. okt 2023

@jaskolka mne to praskanie trvá už od druheho dňa a dnes je siedmy. Najradšej by som bola keby mi v utorok na kontrole ten bubienok prepichol lekár.