icon

Zápal trojklanného nervu

simus0987
19. mar 2023

Ahojte. Pred dvoma mesiacmi mi lekár povedal že mám zapal trojklanneho nervu. Pred dvoma dnami som znovu začala mať bolesti boli ma zub na zahryznutie na ľavej strane a ťahá mi to až k uchu a na spodné zuby . A potom príde ešte horšia bolest na chvíľku ktora ustúpi no predtým ma to stále nebolelo teraz áno. Na pravej strane ma zasa boli líce na dotyk pod okom . Keď si dám flektor prášok ( ako mi doktor vtedy predpísal ) tak mi to uľaví od bolesti ale len trošku . Mam tvar trošku aj opuchnutu . Môže to znovu ten zapal ?

jamimo
19. mar 2023

@simus0987 áno môže, asi si na to citlivá, niečo ti dráždi a irituje nerv...alebo opačne, trojklanný nerv ťa môže bolieť ako prenesená bolesť zo zuba 😒

luzzia
19. mar 2023

Ahoj, ja som toto mala pred cca 2-3 rokmi a ano, bohuzial sa to zvykne vracat :( Neviem, ci Flector pomoze, mozno len chvilkovo, ja som vtedy brala Lyricu + Novalgin a podobne, neskor uz len Novalgin, ked sa to vracalo. Ale zostalo mi to viacmenej chronicke, citim tu stranu tvare pri zmenach pocasia atd, i ked uz tie bolesti nie su take silne, ako pri tom prvotnom zapale.

janetinka27
19. mar 2023

@simus0987 treba vylucit, ze je tam nejaka ina pricina, teda napriklad zapal v zube.skus sa poradit so zubarkou, mozno to pomoze.ach, tieto bolesti,rozumiem ti

evcsu
19. mar 2023

@simus0987 ahojte. Myslíte že aj kosť okolo oka môže bolieť od tochto nervu? Už pár mesiacov mám bolesti ĺavej strany tváre,zubov ,kosť okolo oka a aj niekedy ucha. Nieje to veĺká bolesť ale cítim ju. Niekedy len okolo oka,niekedy len ucho. Predvčerom ma to bolelo celý deň ale poriadne. Idem k zubárovi vylúčiť či to nieje od zubov.

eva_888
Odpoveď bola odstránená
jamimo
20. mar 2023

@simus0987 trojklanný nerv zasahuje do viacerých štruktúr, kuk google obrázky alebo link vo vlákne. Zo svojpomoci pomáha na neuralgické bolesti pitie 100% bazovej šťavy (kúpiš v lekárni alebo bio obchode), potieranie ľubovníkovým olejom, napr. sánku natrieť, priložiť bavlnenú vreckovku, obviazať šatkou na celú noc. Užívať Revitanerv strong, prestriedať s Milgama N. Neviem s ktorým lekárom si to riešila, ale určite smer neurológ, stomatológ, ORL. Do budúcna pozor na prievan, klimatizáciu, vietor, studenú vodu napr. na kúpalisku, povinná výbava čiapka, buff cez bradu ústa, alebo šál. Skoré zlepšenie prajem!

https://smartdental.sk/trojklanny-nerv-pricina-...

simus0987
autor
20. mar 2023

Ahojte ďakujem veľmi pekne .. dnes som bola u neurologa predpísal mi pragiolu.. áno mam aj lubovnikovy olej a užívam aj milgamu .. len ten opuch tváre som nemala minule a teraz áno ale lekár mi na to nič nepovedal len že to nie je bežné

dalma1996
13. nov 2023

Ahojte, prosím ja som si v auguste dala vyrazat neprerezaný zub múdrosti, zákrok trval viac ako 1 hodinu, doteraz mám bolesti tváre, ucha, hlavy krku na tej časti, táhá mi to ako keby k uchu, mám termín k neurológovi na 21. nov., asi to bude trojklanny nerv, mali ste s tým skúsenosť? Ďakujem.

frzeiovn
18. okt 2024

@simus0987
Ahoj, prosím ťa ako si dopadla bolo to zo zuba alebo len ten nerv? Ja mám podobný problém, začala ma bolieť kosť pod okom a cítim si aj mŕtvy zub, je to jednotka... Je to také, že dá sa to vydržať ale cítim líce, kosť na nad tým zubom. ďakujem

sueqien
1. okt 2025
@frzeiovn

@simus0987
Ahoj, prosím ťa ako si dopadla bolo to zo zuba alebo len ten nerv? Ja mám podobný problém, začala ma bolieť kosť pod okom a cítim si aj mŕtvy zub, je to jednotka... Je to také, že dá sa to vydržať ale cítim líce, kosť na nad tým zubom. ďakujem

@frzeiovn ahoj alo si dopadla?

frzeiovn
2. okt 2025
@sueqien

@frzeiovn ahoj alo si dopadla?

@sueqien
Ahoj, no ja som mala aj zápaľ ale bol to aj zub, nakoniec som mala nad zubom cystu, ktorú museli vyoperovať, a urobiť resekciu zuba ale to líce aj kosť ma pobolieva hocikedy, ja som asi na tú stranu citlivá, že mi to ťahá až ku uchu, aj teraz som prechladnutá...
Ale bola som aj na krčnom, tak mi povedala, že je tam slabý zápaľ...

sueqien
2. okt 2025
@frzeiovn

@sueqien
Ahoj, no ja som mala aj zápaľ ale bol to aj zub, nakoniec som mala nad zubom cystu, ktorú museli vyoperovať, a urobiť resekciu zuba ale to líce aj kosť ma pobolieva hocikedy, ja som asi na tú stranu citlivá, že mi to ťahá až ku uchu, aj teraz som prechladnutá...
Ale bola som aj na krčnom, tak mi povedala, že je tam slabý zápaľ...

@frzeiovn ďakujem ti pekne za odpoved. Ja som bola u zubára že zub je ok. Ale aj rak si myslím že boli ďasno nad zubom. Beriem gabapentin a ty aké tabletky berieš ?

ivanaa346
28. nov 2025
@evcsu

@simus0987 ahojte. Myslíte že aj kosť okolo oka môže bolieť od tochto nervu? Už pár mesiacov mám bolesti ĺavej strany tváre,zubov ,kosť okolo oka a aj niekedy ucha. Nieje to veĺká bolesť ale cítim ju. Niekedy len okolo oka,niekedy len ucho. Predvčerom ma to bolelo celý deň ale poriadne. Idem k zubárovi vylúčiť či to nieje od zubov.

@evcsu Prosim z čoho ste to nakoniec mali bol to ten trojklanny nerv ? Mam niečo podobné

ivanaa346
28. nov 2025
@dalma1996

Ahojte, prosím ja som si v auguste dala vyrazat neprerezaný zub múdrosti, zákrok trval viac ako 1 hodinu, doteraz mám bolesti tváre, ucha, hlavy krku na tej časti, táhá mi to ako keby k uchu, mám termín k neurológovi na 21. nov., asi to bude trojklanny nerv, mali ste s tým skúsenosť? Ďakujem.

@dalma1996 Prosim ako ste dopadli bol to ten trojklanny nerv a už je vam lspsie ,co pomohlo?

ivanaa346
28. nov 2025
@frzeiovn

@simus0987

@frzeiovn Prosim ako ste to msls nakoniec vam ro prešlo? Aj vy ste mala ten nerv ?

frzeiovn
29. nov 2025
@ivanaa346

@frzeiovn Prosim ako ste to msls nakoniec vam ro prešlo? Aj vy ste mala ten nerv ?

@ivanaa346 mala som cystu nad zubom a museli robit resekciu zuba...

frzeiovn
29. nov 2025
@frzeiovn

@ivanaa346 mala som cystu nad zubom a museli robit resekciu zuba...

@frzeiovn ale aj ten nerv 3klanny mna v zime omina. Citim cele lice ked sa uz ochladi...

ivanaa346
29. nov 2025
@frzeiovn

@frzeiovn ale aj ten nerv 3klanny mna v zime omina. Citim cele lice ked sa uz ochladi...

@frzeiovn ten trojklanny vam tak vyraza ? Pomaha vam nieco vtedy nan?

frzeiovn
29. nov 2025
@ivanaa346

@frzeiovn ten trojklanny vam tak vyraza ? Pomaha vam nieco vtedy nan?

@ivanaa346 no davam si aj teraz sal cez usta aj.na nos ked som dlhsie vonku. Raz som mala tak chyteny v zime sme boli lyzovat ze ma pichslo na celej lavej strane aj.mrtvy zub aj pri uchu. A pod okom. Asi dvs tyzdne...som bola aj na krcnom, ze bol tsm zapal taky slabsi....

frzeiovn
29. nov 2025

@frzeiovn drzim v teple. A nieco proti zapalu...naparovanie, B vitaminy...

ivanaa346
29. nov 2025
@frzeiovn

@ivanaa346 no davam si aj teraz sal cez usta aj.na nos ked som dlhsie vonku. Raz som mala tak chyteny v zime sme boli lyzovat ze ma pichslo na celej lavej strane aj.mrtvy zub aj pri uchu. A pod okom. Asi dvs tyzdne...som bola aj na krcnom, ze bol tsm zapal taky slabsi....

@frzeiovn a vtedy vam ro prešlo samé ci ste si dávali aj nejaké lieky lebo mňa presne teraz tak picha v uchu ,sanke a zube

frzeiovn
30. nov 2025
@ivanaa346

@frzeiovn a vtedy vam ro prešlo samé ci ste si dávali aj nejaké lieky lebo mňa presne teraz tak picha v uchu ,sanke a zube

@ivanaa346 dajte si brufen alebo ibalgin. Tam moze byt zapal ale ja jom to tiez tak citila ucho, lice, zuby, a kost pod okom. Ked neprejde tak ATB