icon

Zápal trojklanného nervu - liečba a skúsenosti

lamadea
20. mar 2018

Ahojte, mal z Vas niekto zapal trojklanneho nervu? ako Vám to. liecili?..

Strana
z4
natalia
18. nov 2022

@zuzanka.zuzu dibry den vam sracila lem milgama??
@lamadea

busik
10. júl 2023

niky 1141997 Ahoj moja . Je to hrozne, čo nás postihlo. Mám presne to iste čo ty. Napíš mi, ako ti to dopadlo. Diky

busik
10. júl 2023

@niky1141997 Ahoj. Mne sa presne stalo čo aj tebe. Napíš prosím, ako si dopadla.

niky1141997
17. aug 2023

@busik Ahoj😚No nedopadla som zatiaľ nijako.Poslali ma po poslednej hospitalizacii v Decembri na hematológiu.A tam sa prišlo na to že mám na 90% systémový Lupus a preto sa mi toto všetko deje.Nonstop sa mi trasú nohy,migréna,hučí mi v ušiach,narušený sluch a zrak vplyvom odumretých nervov v mozgu.Posledná MRi ukázala že mám zväčšenú žilu už aj na ľavej strane mozgu na 8mm,pravá strana 12mm🤦‍♀️A to tá žila mi vlastne narušila a spôsobila odumretie tých nervov.Je to hrozné fakt a neprajem to nikomu,hlavne aj tie bolesti čo mám nonstop😡takže v mojom prípade by som naozaj bola šťastná keby mám len zápal trojklanného z ktorého by som sa vyliečila a neskončila na ID😥😥

busik
19. aug 2023

Ahoj niky. Tak trojklanny nerv to nemám, ale že je to Bellova obrna. Už sedem týždňov sa stým trápim a niako sa to nezlepšuje. Uvidím ako ´dalej. cau

katka1981
19. nov 2024

@dzulik_, ale kde ze do dvoch dni bude dobre. To je liecba nekonecna. Opakuje sa to. Moj manzel mal sialene bolesti 6 tyzdnov, nic mu nezaberalo a to ani najsilnejsie lieky a to je odporca liekov, ani ked mu zlomeny clenok napravali nechcel nic od bolesti, kym dosli co mu vobec je az po 6 tyzdnoch Mudr. Traubner, liecba trvala pol roka a vracia sa to.

taruma
9. sep 2025
@emmas145

Mne ibalgin fakt nezabral... bola som pár mesiacoch na kvapkách od bolesti mi to prešlo "samé"...

@emmas145 ahoj ako sa ti to prosím prejavovalo?

taruma
9. sep 2025
@lucinka144

@majka2211993 no...mna to tiez sialene bolelo. Hlavne celuste az k nosu... ucho, za uchom... Strasna bolest a slo to k horsiemu. Uz prva polovicka tabletky ma opravila. Ale chodila som aj na bio laser...hadam aj to pomohlo. Udajne vdaka tomu laseru by sa to uz nemalo opakovat. Kto to nezazil nevie si predstavit aka je to sialena bolest

@lucinka144 ako sa teraz mas

taruma
9. sep 2025
@lamadea

@majka2211993 😃 ja dva roky...

@lamadea ahoj co konkrétne Ta bolelo? Aj zuby?

lucinka144
12. sep 2025
@taruma

@lucinka144 ako sa teraz mas

@taruma viac sa mi to nevratilo.....ziadne lieky.... Davam si pozor aby som nemala problem so zubami..a aby mi do usi nenafukalo... A musim poklopat klud. Vtedy mi na usnom povedala sestricka ze po tej liecbe s tym bio laserom vi co to bolo, co som si musela zaplatit sama...ze to prelieci tie nervy so hlbky co lieky neurobia a ze sa mi to viac nevrati ako to vacsinou zvykne.

ivanaa346
25. nov 2025
@zuzanar2

Och s trojklanným nervom som si tiež užila. Skoro tri týždne som si myslela, že sú to zuby a až potom ma osvietilo a šla som na ORL. Tam doktor z fleku vedel o čo ide. Nasadil mi niečo podobne ako Milgama a lieky Biston. Po nasadení liečby to do dvoch dni bolo ok. Ale lieky som brala celý mesiac a jednoznačne si musím dávať pozor na prievan a chlad.

@zuzanar2 Aké ste mali priznaky ? Boleli vas iba zuby citlivé ešte niečo iné? Podľa čoho na krcnom vedeli ze je to trojklanny nerv ? Robili nejaké vysetrenie ? MOC DAKUJEM

zuzanar2
26. nov 2025
@ivanaa346

@zuzanar2 Aké ste mali priznaky ? Boleli vas iba zuby citlivé ešte niečo iné? Podľa čoho na krcnom vedeli ze je to trojklanny nerv ? Robili nejaké vysetrenie ? MOC DAKUJEM

@ivanaa346 Boleli ma zuby, ucho a v podstate celá tá strana. Na krčnom mi nerobili žiadne špeciálne vyšetrenie. Dr. hneď povedal že je to trojklanny nerv. Celkovo som náchylná na prievan, hneď ma rozbolia uši.

ivanaa346
26. nov 2025
@michellemary

Mne lekár predpísal Magnézium, B komplex a Novalgin, o 2-3 dni bolo dobre, ale na pobyt v prievane si odvtedy musím dávať veľký pozor, lebo sa to vracia...

@michellemary ake ste mala priznaky ? A vrátilo sa cmvam go odvtedy ?

ivanaa346
26. nov 2025
@dzulik_

@lamadea mne to prešlo hneď, lebo akonáhle som pocítila bolesť, tak teplo a ibalgin, čiapka, šál, vyhýbanie sa vetru, vždy nosím kapucu a šál.. možno aj preto, že to ešte nebolo také silné tak to prešlo hneď.. ocino to tiež máva, tiež dá ibalgin + teplo a prejde to 😉 skoré zotavenie 🙂

@dzulik_ kde vas bolelo ked ste to mala ? Zuby,lice ?

ivanaa346
26. nov 2025
@niky1141997

Ahojte. 4.9 2018 som z ničoho nič ochrnula na pol pravej strany tváre.Oko nedovriem chýba mi 0.5mm,obočím vôbec nepohnem a ústa mám krivé do jednej strany.Tiež mi "omylom" diagnostikovali zapal trojklanneho len ja nemam ziadne bolesti,sem tam ma pichá za uchom a hlava ma bolí.Potom prišli ťahanice s MRI...kortikoidy,obstrek za ucho,a proti zápalové injekcie na 20dní plus rehabilitácie.A hovno mi pomáha😭bola sok v nemocnici dva dni a brali mi z miechy akýsi likvór.Tak čakám na výsledky do štvrtku😑 máte s tým ochrnutím niekto skúsenosti? kolko to vám trvalo kym ste sa dali ako tak dokopy? uz som zúfalá😭ďakujem

@niky1141997 CO vám zistili z toho likvoru?Prešlo vam to ?

ivanaa346
26. nov 2025
@zuzanar2

@ivanaa346 Boleli ma zuby, ucho a v podstate celá tá strana. Na krčnom mi nerobili žiadne špeciálne vyšetrenie. Dr. hneď povedal že je to trojklanny nerv. Celkovo som náchylná na prievan, hneď ma rozbolia uši.

@zuzanar2 Dakujem a ake lieky vam dal,co pomohlo?

zuzanar2
26. nov 2025
@ivanaa346

@zuzanar2 Dakujem a ake lieky vam dal,co pomohlo?

@ivanaa346 Biston. Zabrali. Odvtedy cítim občas také tlaky keď vonku fúka ale bolesti takých rozmerov som nemala. Ale musím dávať pozor celý rok na prievan, vietor.

michellemary
26. nov 2025
@ivanaa346

@michellemary ake ste mala priznaky ? A vrátilo sa cmvam go odvtedy ?

@ivanaa346 Som mala pocit, že ma bolia zuby, a všetky si ich musím dať vytrhať. Strašná bolesť to bola. Už sa to nevrátilo, ale dávam si pozor na tzv. "ofúknutie", tak možno aj preto.

dzulik_
26. nov 2025
@ivanaa346

@dzulik_ kde vas bolelo ked ste to mala ? Zuby,lice ?

@ivanaa346 lícna kosť, zuby, vlasy, všetko

bapi1
26. nov 2025
@dzulik_

@ivanaa346 lícna kosť, zuby, vlasy, všetko

@dzulik_ licna kost az k uchu, nerv od 6tky zuba az k oku, samotna 6tka, pocit krutenia zubov, nad hornym obocim...ja som špecifikovala tu bolest ako ked vas niekto dokope do tej cast tvare a necha vas lezat na zemi.

ivanaa346
27. nov 2025
@michellemary

@ivanaa346 Som mala pocit, že ma bolia zuby, a všetky si ich musím dať vytrhať. Strašná bolesť to bola. Už sa to nevrátilo, ale dávam si pozor na tzv. "ofúknutie", tak možno aj preto.

@michellemary Prosim a koľko trvalo aky dlhý čas kým vam to prešlo a co pomohlo ? Dakujemm

ivanaa346
27. nov 2025
@bapi1

@dzulik_ licna kost az k uchu, nerv od 6tky zuba az k oku, samotna 6tka, pocit krutenia zubov, nad hornym obocim...ja som špecifikovala tu bolest ako ked vas niekto dokope do tej cast tvare a necha vas lezat na zemi.

@bapi1 Prosim Vas a ako dlho trvalo kým vam to prešlo?

michellemary
28. nov 2025
@ivanaa346

@michellemary Prosim a koľko trvalo aky dlhý čas kým vam to prešlo a co pomohlo ? Dakujemm

@ivanaa346 asi 3 týždne, pomohol Novalgin na predpis od všeob.lekára.

bapi1
2. dec 2025
@ivanaa346

@bapi1 Prosim Vas a ako dlho trvalo kým vam to prešlo?

@ivanaa346 nepreslo, podla lekara je to uz navzdy, len liekmi mozte zmiernit.

Strana
z4