icon

Zápal trojklanného nervu

cherry1981
14. aug 2013

Prosim Vas trpel alebo mal niekto zapal trojklanneho nervu? Mne ho vcera diagnostikovali a bolest je hrozna ☹ ☹ ☹ Idem sa bolestou zblaznit ani lieky nezaberaju ☹ ☹ Ako dlho ste sa liecili? Prosim za kazdu radu.

existencia
6. feb 2014

@ika30 Aj ja by som chcela ísť do tej ambulancie chronickej bolesti a akupunktury ika30 ty si prosím ťa odkial ja som z Nitry neviem či tu nieo take vobec je:(

ika30
6. feb 2014

@existencia nie ja som chodila do Popradu, tam je Dr. Králiková, tam mi pomohli, napichala mi body, na tvári, krku, rukách aj nohách, ale povedala mi, že to mám z prievanu, a to je ten lepší prípad......teraz sa cítim zase najak divne, lebo von fúka, treba sa chrániť pred vetrom, chladom, čiapku nosiť....()

cherry1981
autor
6. feb 2014

@existencia Mne vytrhali vsetky stolicky na lavej strane co som si myslela stale ze su to zuby. A aj ucho moze boliest z trojklaneho nervu aj mna bolelo.
@ika30 tohoto sa strasne bojim, mne chcu vytiahnut nervy zo zuba lebo je tam velmi hlboky kaz pod plombou a velmi sa bojim, ze mi zase chyti trojklanny nerv 😖 😖 Lenze ked si ho dam vytrhnut je to 5 a uz som bezzuba na tej strane. A vzdy po vytrhnuti zuba mudrosti mi nerv chytilo 😢 😢

cherry1981
autor
6. feb 2014

@monika28 Ahoj ake lieky beries prosim ta.

cherry1981
autor
6. feb 2014

Inak mne museli velmi narusit nervy, kedze od leta citim stale trpnutie lica. Cele lico mi trpne strasne , uz sa stym asi len zmierit. 😒

existencia
6. feb 2014

Bože baby zmieriť sa s bolesťou to ja nedokážem:( som hotová už a tie sprosté lieky od neurologičky žeTimotin retard a gabapentin teva.Tie mi nerobia dobre mam bušenie srdca nemožem spať a také tlaky do hlavy .Ked som jej volala že mi to nerobí dobra tak že neberte to a dajte si paralen to čo je?Hlavne že stáli11.99,ale šak čo je to pre mna né?U zubarky som nechala40ečiek no proste už sa mi obracia žaludok pri myšlienke na nejakeho doktora:(

cherry1981
autor
6. feb 2014

@existencia S bolestou sa zmierit ani neda. Ja som brala lieky od augusta, teraz mi ich neurologicka zacala vysadzat a mne sa vsetko vracia trpne mi cele lico. Robili mi trg nejakych klbov celustnych? Netusim v poriadku, 17idem zas k zubarovi tiez ci su to zas neni nejake zuby, lebo mna zuby bolievaju pri trojklannom nerve. A to velmi. A este ma caka MR vysetrenie

bubka22
6. feb 2014

@existencia ak sa mozem zapojit ... bolest je iba akoby v uchu, nikde inde, nesiri sa? aka je a kolko trva? Lieky beries ako dlho a ake davky? Stale pri podozreni na trojklanny nerv treba zistovat pricinu /vylucit zapalORL, zuba, ... /ak to na to nevyzera, vhodne pozriet aj do hlavy /MRI alebo CT/. Ak je to neuralgia trojklanneho nervu, paralen nepomoze

bubka22
6. feb 2014

@cherry1981 m yslim, ze ak si sa mala na liekoch dobre, tak by sa trebalo opat navysit davku ... treba pockat na MRI, nerobili test na tetaniu na EMG? + zuby

existencia
7. feb 2014

@bubka22 Bola som na ušnom aj 2krat povedal že ok a robil mi aj rontgen nosnych dutín všetko ok.Potom asi6krat u zubarky ,ktora rozvrtala 5,6,7,8 NAKONIEC AJ 8 VYTRHLA:(.už SA POZERALA NA MNA JAK NA DILINU ,AKOBY JA ZATO MOžEM.a POTOM MA OBVODNA POSLALA NEUROLOGIčKE S TYM ,žE VYZERA TO žR ZUBY TO NEBUDU TAK SKUSIME TOTO A TA MI DALA DIAGNOZU ZE TROJKLANNY NERV,ALE MNA BOLí EN UCHO A TO TERAZ Už TAK žE SKOR OKOLIE NIE VNUTRI ALE TA CHRUPAVKA,AKOBY tam niekto furt škrabká alebo klepká ,ale vkuse vkuse a to človeka znervoznuje.Neviem bolí ma strašne aj krčna tak netuším čo to je a doktori podla mna tiež nevedia.V každom prípade len teple mi robí dobre studene .ked idem po vonku tak celé zle:(

monika28
8. feb 2014

baby, nedávajte si zbytočne trhať zuby, lebo veľakrát práve to trhanie zubov vyvolá túto diagnózu

ika30 - tramal je tiež vysoko návykový

danielahamar
8. feb 2014

@existencia nemáš vyhodenú sánku náhodou??? od toho zvykne všetko bolieť

monika28
8. feb 2014

@cherry1981 beriem Timonil (carbamazepín) - to sú antiepileptiká a Gabapentín

cherry1981
autor
8. feb 2014

@monika28 mne to vyvolalo trhanie zuba a odvtedy mi vytrhli dalsie dva a vzdy mi bolo len horsie. Teraz mi neurologocka povedala, ze nech si uz nedam vytrhnut ziaden zub ☹ ☹ Len vzdy mas pocit, ze su to zuby aspon u mna ☹ ☹

kusika
8. feb 2014

Ahojte,aj u mna si myslela nosno ,krcno usna dr ze to je trojklanny nerv, trhava bolest mi vrazala od ucha smerom k licu aj k zubom a do spankou. Isla som k zubnej ,vsetko ok, a nakoniec mi to robila krcna chrbtica, drzim vam palce

kusika
8. feb 2014

Baby trvajte natom dajte si zrengenovat krcne stavce.

vieraspacka
9. feb 2014

Super je Audiron a krem Artrin, zaberaju velmi rychlo a su cisto prirodne.
Napr. tu: http://www.mamazem.sk/mamazem/0/0/3/1/9/0/?hled...
a toto: http://www.mamazem.sk/mamazem/eshop/0/3/5/156-A...

monika28
14. feb 2014

@cherry1981 ono to vyzerá, že sú to zuby. vždy bolia pri tom zuby, keď je postihnutá dolná a stredná vetva. mňa bolia všetky tri vetvy... horná je nad okom 😖

monika28
14. feb 2014

@kusika ja som mala aj magnetickú rezonanciu krčnej chrbtice aj mozgu. stavce nemám v poriadku, ale mi povedali, že maximálne na spodnej vetve by mi mohli spôsobovať stavce bolesť, ale hore nie... na MR mozgu sa mi potvrdilo, že sa mi v mozgu kríži nerv a cieva, narážajú do seba a to spôsobuje tú bolesť.

michaela1986
15. feb 2014

@cherry1981
@swarovski baby a ako vam to diagnostikovali ???

cherry1981
autor
15. feb 2014

@michaela1986 Ja som to dostala po vytrhnuti zuba, najskor si mysleli, ze je to len rana . Lenze ked bolesti ani po troch tyzdnoch neprestavali a boli stale horsie a horsie , zacali boliet dalsie zuby, lico ako keby ma niekot fackal strasne bolesti tak som bola odoslana na neurologiu a tam uz podla mojho popisu tazkosti hned usudili ze je to trojklanny nerv. Bola som odoslana aj na MR ale tak bola v poriadku.Boli mi nasadene lieky a do par dni sa mi ulavilo.

swarovski
15. feb 2014

@michaela1986 diagnostikuje sa to väčšinou ct vyšetrením.

monika28
18. feb 2014

@michaela1986 mne to diagnostikovali magnetickou rezonanciou

emka17
22. feb 2014

žienky môžete mi opísať ako tie bolesti vyzerajú?ja som mala v decembri zápal trojklan.nervu 1.vetvy,len mne sa to celkom nezdá že to bolo ono,mne tá bolest vystrelovala z hornej čeluste do oka a do spánku,na eeg na neurologii mi doktorka povedala že je chytená 1.vetva,mala som 2 mesiace tegretol a potom ked mi bolo lepšie tak mi ho vysadila a mna teraz zase boli tyzden to isté.budem musieť znova asi navštíviť neurologiu.dakujem za odpovede 😉

nice202
22. mar 2014

prosim vas v tehotenstve vam na to co pomohlo? Ja som uz treti den na paralene. Nevladzem uz. Normalne bolest na zabitie. Som totalne zufala. Ak viete poradte mi prosim. Placem od bolesti

anatalia77
22. mar 2014

@nice202 uz si mala byt na pohotovosti,nie je to sranda.
Su to priserne bolesti.

nice202
22. mar 2014

@anatalia77 bola som aj na neurologii vcera a nic. Jedine paralen mozem /ten uz mi ani nezabera/ a na noc jeden novalgin, aby som nedostala zachvat bolesti. Lenze dnes nic nic a uz asi dve hodiny sa tu zvyjam od bolesti. Hladam moznosti, ako si pomoct, tak ci si niekto tym presiel v tehotenstve.

anatalia77
22. mar 2014

@nice202 ja som vtedy nebola tehotna,ale ja som si napr.pomahala aj tym,ze som si na tvar prikladala teply uterak,alebo som sipustila teplovzdusny ventilator.
Skus prehladat internet,si tehotna tak naozaj nemozes brat hocijake tabletky.

nice202
22. mar 2014

@anatalia77 hladam vsetko. Mam stare horske slnko sirius s funkciou infracerveneho svetla a mi to spravilo horsie, bolest pulzovala ako sialena. Mne naopak pomahaju trosilinku studene obklady s olejom z 31 bylin, ale to len na chvilku. Je to na zblaznenie, naozaj. Nie nadarmo sa hovori, ze je to choroba samovrahov...Ak to neprejde do zajtra, tak vyskusam akupnukturu v pondelok.

anatalia77
22. mar 2014

@nice202 viem aka je to bolest,ja som sa skriabala po stene.Narychlo ma nic nenapada.
Ja som do seba vtedy nahadzala troje tabletky od bolesti,lebo som mala pocit,ze minic nezabera.Nakoniec som ochrnula.