Zápal trojklanného nervu
Prosim Vas trpel alebo mal niekto zapal trojklanneho nervu? Mne ho vcera diagnostikovali a bolest je hrozna ☹ ☹ ☹ Idem sa bolestou zblaznit ani lieky nezaberaju ☹ ☹ Ako dlho ste sa liecili? Prosim za kazdu radu.
@mia002
Odpisem Vam obom naraz , bol z oddelenia akurát na ORL a tam mu našli pod jazykom hrcku ( guľôčku) nikto nevie co to je , len vedia , ze to musi ist operačné von a možno to ma súvis s tym nervom. Je tam od pondelka , chodim za nim kazdy den a vcera som videla radikálnu zmenu k lepšiemu dávaju mu infuzky každé rano do toho 3 kombináciu liekov ( sestrička nevedela povedat coho ) splietala tam dačo od bolesti , ze tam je nieco este ( ja predpokladám od zápalu a od plochu a od bolesti ) inak ked sme vypýtali dali mu injekciu od bolesti aspon v takých intervaloch , ze po 6 hodinách . Lebo je mu to zabralo asi prvé dve hodiny maximálne a potom zase . Dávaju mu aj antibiotiká podla mna mu bohovsky dobre zaberajú a su velmi potrebné . Jeho to boli ľavé ucho , Lico , zuby , sánka . Aj pred rokom aj nieco ho to bolelo tam isto . Jeho tam uz dva krat chceli nechať na pohotovosti , este ten minuly krat , lebo sme stali pacienti pohotovosti neurológie ako Vy . Podpísal im vtedy reverz , lebo tam bola doktorka nic moc , co nevedela ani co to je za chorobu volala kolegyni z nočnej , ze co to . Sme skoro odpadli . Jemu bolesti trvali minule 6 mesiacov .
@maja499
To je fakt strašné...ani si neviete predstaviť ako sa bojím víkendu...nič dookola len novalgin, flektor...mastím si tu časť tváre s tramadolom...ale presne ako hovoríte, na hodinku bolesti ustúpia a potom sa treba zblázniť. Vás alžbetka257 aspoň nechali alebo chceli nechať v nemocnici, mňa nechcú...ja sa tam netlačím, ale už je celá rodina zo mňa na prášky, vkuse plačem, kričím, nespím...bojím sa, že sa zbláznim.
Ahoj, zápal troklanného nervu mám asi 5 rokov zo začiatku som veľmi trpel, ale asi 2 roky dozadu som si kúpil biolampu - biostimul a tá mi veľmi pomohla ... bolesti boli minimálne .... a asi 8 mesiacov dozadu som skúsil akupunktúru na ktorú chodím do dnes a to preto, lebo aj keď už nemám bolesti, ale stále jemne cítim, že ten nerv je jemne podráždený a pokiaľ sa to nedolieči úplne tak by sa to vrátilo. Takže ja doporučujem biolampu a akupunktúru a nie žiadne antibiotiká a ani nič podobné !
🙂 dakujem pekne
@123maco123 dakujem pekne
@123maco123 Prosím ťa môžeš mi napísať ohľadom akupunktúry.chcem to vyskúšať som objednaná na štvrtok, kde všade ti pichali ihličky, a ako dlho si ich mal zapichnute.bolelo to? Ďakujem za odpoveď
(-: .... začnem tým, že to vôbec nebolí ( ihly sú tenké a sú to len také jemné vpichy a niektoré vôbec ani necítiš a ženy to vraj znášajú úplne super to vraj chlapi sú na tom horšie )a určite ti môžem zaručiť, že ti nebude ihly aplikovať priamo na bolestivé miesta. Ale čo viem tak 90% ľudom to pomôže ! no a leží sa tam asi od 25 min až po tých 60 min.
Chcem sa poradiť.
Myslíte že by som mohla mať zápal mozgových blán, alebo nejaký nádor na mozgu? Absolvovala som EEG a všetko v norme aj EEG bolo v norme. Bolesti hlavy pretrvávajú, až by som povedala ukrutné, niekedy pulzujúce, ale skôr tlakové. Cítim aj stuhnutosť šije občas krku aj spredu. Mám ísť k neurologičke s tým až o 2 týždne lenže dotedy sa bojím čo somnou bude :/ Niekedy je to také že si myslím že idem umrieť. Tlaky až na oči, až na nos a čelo. Dokonca zvyknem mať intenzívnejšie bolesti po jedle. No nemyslím, že by to bola alergia ani nič podobné to by som už mala dávnejšie. Dokonca sa bojím že príde na mňa nejaká mozgová príhoda. Dúfam že nie. Niekedy mám pocit že mi všetko stojí v hlave a rak pukne a konec :/ Aj mravčenie celého tela mávam.
Bolieva ma aj s tým krčný chrbtica myslíte že až také problémy môže naznačovať?
S tým, že stále sa mi to deje som neustále v strese a nepokoji čo psychika robí veľa viem. Ale zatiaľ ma viete niekto ukľudniť že čo to môže byť a že to nie je až také vážne? už som hotová z toho všetkého.
ja som brala na to tegretol, zabral ale stavy som mala ako opita 🙂
@vercitka pokiaľ si mala EEG v poriadku, môže tvoje problémy spôsobovať krčná chrbtica. Tiež som si pred časom myslela, že mám nádor v hlave, pretože mi bývalo veľmi zle. Absolovala som množstvo vyšetrení a záver: cervikokraniálny syndróm. Prečítaj si tu o tom viac: http://www.ineurolog.sk/bolesti-chrbtice/cervik... Ak by to bol aj tvoj prípad, dá sa to vyriešiť návštevami u fyzioterapeuta a pravidelným cvičením. Držím palce pri stanovení správnej diagnózy. 🙂
@sutiakova dakujem pekne za radu uz som tusim citala o tomto...
To je v tom ze stale po jedle zacnem mat ukrutne tlaky v hlave ako keby sa mi zuzovala...alebo nedokrvovala...a potom sa zlaknem.a este horsie bojim sa krvacania alebo niecoho takeho...no eeg som mala v poriadku a myslim ze az by tam nieco bolo tak urcite by nieco ukazalo...
Dokonca som zacala navstevovat pani ktora ma ten plazma generator tak som zvedava co to urobi.
Mne proti bolestiam pri zápale trojklanného nervu pomohla už druhý krát kombinácia liekov: Biston + Algifen + Milgamma 🙂 (odteraz to mám doma v zásobe)
Tak nakoľko som nemala vyšetrenie magnetickej rezonancie pretože ma tam ešte neodporučila pani neurologička. Dnes idem k nej pretože už neviem vydržať. Včera to boli ukrutné bolesti hlavy všetkého, Nie sú to vlastne obyčajné bolesti hlavy vôbec nie, intenzívnejšie po jedle, alebo skôr povedané keď otváram sánku čiže ten sval pracuje alebo nerv. Po jedle alebo po väčšej komunikácii začnem mať tlaky vhlave v nose v očiach miestami a cítim občas aj uši. Myslím že to bude ten nerv no včera aj ukrutne bolela čelusť. Niekedy to neboli niekedy len cítim tlaky a tuhnutie tváre, ťahá mi kútiky úst. nosa, trpne mi občas ruka. Včera som nevedela pohnúť ani hlavou, vlastne celkovo to bolo celé zle. Šla som k obvodnej doktorke a pichla mi injekciu. Vždy sa bojím že sa to vráti, sú to ako keby záchvaty a potom prejdú. Večer neviem zaspávať nakoľko mi mravčí celé telo a všetko.
ahojte mne pred 3 rokmi v lete z klimy diagnostikovali zapal trojklanneho nervu liecila som sa flectorom proti bolesti a liekmi Lyrica minuly rok v zime sa to dalo zniest,bola som tehotna nemohla som ziadne lieky ... a po maleho smrti som sa aj pytala geneticky ci to nemohlo mat nejaky vplyv na jeho vyvoj nakolko som mala mierne bolesti v tehu na to mi len povedala ze s istotou mi neodpovie nikto ... ☹ tento rok sa mi to opat vratilo ale veeelmi jemne asi 3x dokopy ma to bolelo ale isto viete ze bolesti su to sialene ... ☹
@123maco123 o akupunkture som uz citala samozrejme na viac veci a som rada ze citam tvoj prispevok asi najdem niekoho v okoli ...
@vercitka uplne ako o mne keby si pisala ... presne tieto iste priznaky,mne to neurologicka zdiagnostikovala hned aj mi povedala ze jej to je velmi luto lebo vie ake sialene bolesti to su ale ze ak sa toho chcem natrvalo zbavit jedine operovat aj ta mi nezaruci na ako dlho sa toho zbavim ... velmi na teba myslim a drzim palce !!!
@vercitka skus si precitat nieco o borelioze, mas niekolko priznakov. Vypytaj si test- aj ked tie zial maju len 50%nu uspesnost. Drzim palce
@alzbetka257 Alžbetka ako je má tom tvoj priateľ
Ahojte....chcem vas velmi pekne poprosit o radu.. V piatok ma zacalo boliet lave ucho...tak klasika vqta robene kvapky....v sobotu brutalne zachvaty(od poobedia) tieto zachvaty sa nedali vydrzat trvali sobota nedela ale te take ze som vrazila sama sebe a mam prosim pekne monikel na licu☹ myslela som ze to neprezijem! V nedelu rano sme utekali na pohotovost ...usne...neurologia-nikto nic...neurolog mi dal bez VYSVETLENIA lieky Lyrica -po precitani ucinkov atd som si ich nedala a aj preto ze KOJIM! Dnes je to trochu lepsie-stale boli tupa bolest obcas pichne tam raz tam ...len spat nemozem....dnes som bola aj na zubnom-zuby z rentgenu ok....krcna mi dnes povedala ze to bude ten....nerv.....v zivote som predtym o tom nepocula ...to su take bolesti ze oba CS porody mozu ist do haja......😢 co mi moze pomost? Ake lieky mozem aj ked kojim? Poradte prosim u nas sa objednanie k neurologicke trva aj 3-4mesiace! Moj dr nevie co so mnou .....co pomaha? Overene rady?-typy? Kolko to asi tak trva kym to prejde? Dakujem moc za kazdu radu!
Este som zabudla uz 23hodin som nespala! Lahnem a do par sekund som hore☹ neda sa ki spat lebo ked lahnem boli to viac
@mishita2401 ja to mam tiež A trpím a nič nepomáha.pár mesiacov pomohli lieky ale opäť je bolesť späť.lieky prestali účinkovať, ešte K tomu tiE lieky mi veľmi uškodil a som na tom horšie A horšie
@123maco123 ahoj,citala som ze vam pomohla akupunktura a biolampa. Dnes ma vysetria znova na neurologii( v nedelu som bola na pohotovostnej neurologii+nula bodov..) ...dost sa toho bojim kedze mam male deti. Ako rychli to pomoze? Uz sa to nevracia spet? Na co si davat pozor? Dakujem
@mia002 a nemas nic overene co bolest aspon trochu otupi?
@mishita2401 trošku pomáha prikladat teplé,a kde ťa to boli?a lieky si nedostala?
@mia002 dnes je to uz trochu lepsie..kedze kojim lieky nemam... Lava strana od uch licna kost sanka...
@mishita2401 ja to cítim len na sánke ,skús si to trochu nahriat
@123maco123 , moja babinka to tiez mala, ja som myslela , ze to ma z toho , lebo jej syn ju vzdy rozculil. denne hadky, nervy, atd... raz som jej kupila lampu infracervenu a mam pocit ,ze sa jej potom ulavilo. len chuda ,stalo sa , ze raz zaspala aj s lampu na lici a potom jej tam koza navrela. urcite to teplo ale suche teplo pomohlo. bolo strasne sa na nu pozerat a nevediet pomoct.
@mishita2401 ja som len raz citala, ze na ten trojklanny nerv , skoro nic alebo iba malo co zabera. suche teplo, ale to asi tiez na kazdeho plati nieco ine., citala som na tuto temu na prvych stranach , ze silne davky paracetamolu (tusim) . precitala som si prve strany na tuto temu. drzim ti palce,
@123maco123 aku znacku tej biolampy mas , ako dlho ju mas , si spokojny, a za kolko si ju kupil? dik.

Ahojte, ja som tym trpela minulu zimu. Strasne bolesti, vzdy, ked som bola s detmi na prechadzke, po prichode domov do tepla, az som zavrate dostavala, co bolest vystrelovala do polky hlavy. na nete som nasla navod. ziadne lieky nezaberali, kojila som, ibalgin som si dala zo zufalstva a nic. Tak som riadne vydrhla zuby, najma na tej bolestivej polke a dasna potierala Alpou, ak bolelo aj 3 razy denne. tuto zimu mam zatial pokoj.