icon

Zápal trojklanného nervu

cherry1981
14. aug 2013

Prosim Vas trpel alebo mal niekto zapal trojklanneho nervu? Mne ho vcera diagnostikovali a bolest je hrozna ☹ ☹ ☹ Idem sa bolestou zblaznit ani lieky nezaberaju ☹ ☹ Ako dlho ste sa liecili? Prosim za kazdu radu.

elisvic
8. mar 2016

@mishita2401 to je pravda, moja babinka, tiez vzdy sedela v kuchyni, a ani jest nemohla.

sima.p
8. mar 2016

ja už vyše 2 rokov užívam Lyricu ale je mi z toho psychicky na nič, že to musím užívať 😒

adimoki
4. apr 2016

Ahojte,teraz sa zoznamujem s chorobou,oficialne ju este nemam potvrdenu,no tyzden sa stym uz trapim,aj zub mi vytrhli,podla zubara nevinne,ale mala som v nom taky tlak,ze som si myslela ze mi oko vystreli,od tlaku sa mi ulavilo ale bolia ma styri zuby vedla,aj lava strana nosa aj spankova cast,horor.Beriem este antibiotika od zubara,ale par dni len stagnujem,nezlepsuje sa to,po ukonceni antibozik pojdem dalej asi neurologovi.Co mi ale celkom pomaha je zepter lampa.zufalo citam vase skusenosti,zrejme ma nic dobreho necaka.

sima.p
5. apr 2016

Kocky, ktore ste uzivali Lyricu, ako Vam ju vysadili? Postupne?

mia002
6. apr 2016

@sima.p nemala si zavraty s lieku keď tak dlho si ho užívala?

sima.p
6. apr 2016

@mia002 este ho stale uzivam. Zavrate som mala na zaciatku uzivania, cca 2 tyzdne.

maja499
8. apr 2016

@mishita2401 awoj ....určite by som sa s tebou podelila o moje postrehy..lebo ked čítam tvoje príspevky, akoby si písala o mne 🙂...rok sa s tým trápim, celý január som bola na lyrike, antibiotikách, infúzie...na pohotovosti mi stále pichali novalgin, ktorý zabral asi tak na 2 hodky :( celý mesiac som nespala, schudla som a to nehovorím, že som mala skúškové obdobie :(...ale teraz sa to chválabohu polepšilo...vysadila som tu lyriku(ktorá je mimochodom otrasná), každý deň som brala milgamu a B-komplex, celé mesiace som nosila čiapku. A v prvom rade...som si dala robiť zuby...všetky staré blomby von, čistenie, liečenie zubov, každý zub pred blombovaním mi rengenuju (zúbar mi povedal že som zápal mohla chytiť od zubov, stačí neliečený kaz)...a naozaj od vtedy som nemala skoro žiadne bolesti. Viem o čom hovoríš, s tých bolesti som sa skoro zbláznila :(...Držím Ti palce :D

mishita2401
9. apr 2016

@maja499 ahoj. Aj mne to pravdepodobne sposobil zapal nervu- zubu.Pricom ked som mala tie zachvaty bolesti bola som aj u zubara...moja zubarka mala dovolenku tak u zastupijucej a ta mi na zaklade rentgenu povedala ze zuby mam ok...potom bolesti prstali ale ucho som citila a citim este sate...do predvcrrajska som mala vatu v uchu nonstop aj doma kde bolo vsetko zavrete... 10 dni do zadu bolesti zacinali zas a moc jeden zub tak som sla radsej na zubnu pohotovost do sukromnej kliniky kde mi zistili druhy stupen zapalu nervu a hned mi to vycistili a dali atb do toho ...po prelieceni sa to zavrie. .a dr mi povedal ze sa mi to moze opakovat lebo kazfy zub nebol lieceny a tam kde je plomba hlboko sa to moze zapalit...bola sim v soku...do 18 rokov som nemala ani kaz...potom par ale do 25 tky ma nebolel ziaden zub az teraz v 25 po dvoch odrodenych detom hruza des!!!! Ale veri. Ze bude lepsie len treba nefusera doktora 🙂 ak mi budes chciet napisat mozes aj ip

sima.p
9. apr 2016

@maja499 prosím Ťa, kolkátku Lyricu si užívala? Ako si ju vysadila? Naraz alebo postupne? Ja som teraz schytala zápal žalúdka, tak si rannú ani nedávam, len večernu a chcela by som aj tej zbaviť, lebo ako píšeš je to hnus, už ju beriem vyše 2 rokov 😒

slniecko2011
9. apr 2016

Preluskla som celu diskusiu a teda mozem povedat ze pravdepodobne trpim tym aj ja..tyzden mam bolest v tvari zacalo to uchom no prechadza to uz do zubov a sanky..co je najhorsie som na konci tehu a nic mi nechcu s tym teraz robit dokym neporodim..cez den sa to da v pohode vydrzat ale akonahle pride 8 vecer zacina ukrutna bolest.davam si paralen ale uz ani ten nezabera..dnes skusim tie obklady

mishita2401
9. apr 2016

@slniecko2011 skus poriadne vydrhnut vecer zuby a natriet dasna alpou-to mne velmi pomohlo a mohla som zaspat ale musela som to urobit aj tri krat po sebe ...a v noci tiez ak som sa zobudila

maja499
10. apr 2016

dievčatá...ja som skúšala hocičo..a trošku mi aj pomáhalo,keď som si prikladala na celú tú časť tváre kolieska surového zemiaku..lebo napríklad mne ta biolampa robila ešte horšie..nezvládala som ani chlad ani teplo...hrúza isto..mam za sebou viaceré operácie, ale také bolesti ako toto som ešte nezažila...a s tou lyrikou ja som ju vysadila z dna na deň, ale ja som ju brala asi iba 2 mesiace...musela som lebo som nespala asi mesiac..som strašné stavy mala z toho..:(

sima.p
10. apr 2016

@maja499 a nemala si abstak, ked si ju vysadila zo dna na den? A ako si na tom teraz? Prepac, ak si to tu pisala a pytam sa znovu.

sima.p
10. apr 2016

@maja499 aha vratila som sa hore, takze oprava zubov Ti pomohla? Lebo mne zubarka tvrdí, ze zuby mam Ok, ze zo zubov bolesti nemam. Ale plomby na nich mam.

mia002
12. apr 2016

dievčatá a kde cítite tu bolesť? mňa to boli na hornej sánke,tie bolesti sú strašne,mala som 3 mesiace tegretol ale som ho prestala brat lebo mi začali zavraty,neviem ako si pomôcť, občas aj depresie s tej bolesti

snehulienka155
12. apr 2016
Používateľ snehulienka155 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od snehulienka155.

@mia002 treba to riesit s lekarom, kamoska mala tento problem a mala velke bolesti ucha :/

deidre33
3. jún 2016

@mishita2401 ahoj, este mas rovnake problemy?

mishita2401
3. jún 2016

@deidre33 ahoj. Nastastie to preslo nasla sa pricina ...

sima.p
3. júl 2016

@mishita2401 a co bola u Teba pricina?

mishita2401
3. júl 2016

@sima.p kombinacia silny prievan v uchu a 2stupen zapalu zubu- nervu( len jedna zubarka povedala ze mam zuby ok a az na zubnej pohotovoati ked uz som fakt nevladala ze konec tak mi spravili druhy rtg a ze ci bola ta zubarka slepa ked to nevidela.....).potom to preslo ked mi spravili zub ( vypln nervov) a poliecili ucho... na usi si davam velky pozor

deidre33
3. júl 2016

@slniecko2011 ahoj, nasadili ti po porode nejake lieky alebo ti to preslo?

slniecko2011
4. júl 2016

este po porode ma to drzalo aj v porodnici, ale potom to uz preslo same, zazrakom !
@deidre33

deidre33
4. júl 2016

@slniecko2011 tak to je super

betka22betka
30. aug 2016

@ika30 ahoj, čítala som Tvoj príspevok ohľadne akupunktúry- kde Ti to robili? Ja mám bolesti už od novembra 2015, kedy mi robili už 3.x resekciu predného zuba, nepomohlo, v marci aj tak musel ísť zub von. Odvtedy som mala silné bolesti, zubár stále tvrdil, že je to po zákroku normálne a že sa to upraví. Stále som mala boelsti, bola som u krčne, či to nie je z dutín,. znova k zubárovi, na USG-tam nič nenašli. Nakoniec mi ďalší zubár /za 55 eurovú konzultáciu/ zistil, že je to zápal 3klanného nervu.Išla som k neurológovi, ani sa na mňa nepozrel, len potvrdil diagnózu od zubára a vypísal mi liek Pragiola 75mg.Beriem ho už 2. mesiac a nič. neurológ má do 5.9 dovolenku, potom idem na kontrolu.Líce mám stále napuchnuté v okolí nosa,mám to červené, opuch mi už ide aj na druhú stranu nosa.Bolí ma to stále.Možno by som skúsila tú akupunktúru. Tebe to ktorý lekár vypisal, po akej dobe ťa prešli bolesti? Ďakujem za odpoveď

ika30
30. aug 2016

@betka22betka ja som chodila do Popradu ku dr. Kralikovej, ambulancia pre liecbu bolesti a akupunkturu, info mas na nete, objednala som sa, platila som si za kazde sedenie 8e ale po tretom mi to zabralo, ale povedala ze som to mala z prievanu, drzim palce, skore uzdravenie😉

katwenka
1. sep 2016

Tak to tu vsetko citam...mam rovnake problemy...boli ma hlava ucho,celust...bolesti nemam az take hrozne...bola som u neurologicky ta zatial nic nezistila.bola som aj u zubara,vraj zuby su ok...usny sa vyjadril ze by to mohol byt zapal trojklanneho nervu,ale mne spociatku az meravela tvar...je aj toto priznakom????dal mi lieky aflamil....poradte...vdaka...

katarinakatka
4. sep 2016

@emka17 dobry den , mozem sa spytat v akych davkach ste brali ten tegretol

marfka3
17. sep 2016

Ahojte. Potrebujem poradit, už týždeň ma boli v uchu, som myslela, že nám prievan, ale sa mi to vôbec nezlepšuje ešte dokonca zhoršuje…. Bola som na pohotovosti, že namiesto asi zápal. V uchu a nemám. Je to taká ostatných vysttelujuca bolesť do ucha niekedy aj do líca a cela, môže to byť trojklanny nerv?

mishita2401
17. sep 2016

@marfka3 moze a nemusi. Skus si zajst este do zubara nech ti spravia rentgen...

papywest
17. mar 2017

Ste tu také ktorým sa dlhšiu dobu nevrátila bolesť? Aké opatrenie ste robili proti bolesti?