Zápal trojklanného nervu
Prosim Vas trpel alebo mal niekto zapal trojklanneho nervu? Mne ho vcera diagnostikovali a bolest je hrozna ☹ ☹ ☹ Idem sa bolestou zblaznit ani lieky nezaberaju ☹ ☹ Ako dlho ste sa liecili? Prosim za kazdu radu.
napokon mi zistili alergiu...ze to je dlhodobo neliecena alergia...takze tak....musim striekat sprej do nosa kazdy den...
@papywest stále vkuse non-stop nosiť čiapku. Manžel musím zaklopať ,že to cca predtým nemal trištvrte roka... ale bez čiapky sa nepohne a to aj v lete...žiadna klima,otvorené okno ani nič...vietor je prepáčte za výraz sviňa...
U mňa boli príčinou zuby. Tak isto príšerne bolesti pri ktorých som sa stavala na hlavu a žiadne lieky nezaberali. Vyšetrenia od neba do pekla-a vždy všetko v poriadku. Na moje usedave plakanie u krčnej lekarky som sa nakoniec dostala na CT či ide o trojklanny nerv. Išla som tam v záchvate takže som si bola istá že konečne mi niekto uverí a nasadi liečbu. Lenže trojklanny nerv sa nepotvrdil. Zasa som zasla za zubárom aby mi poriadne prezrel zuby a stahol mostík ktorý by mohol spôsobovať problém ale odmietol. Vraj všetko na rentgene je v poriadku a preco by sťahoval mostík keď neviem identifikovať bolesť konkrétne pod mostíkom... No bola som zúfalá. Bolesti v celej ľavej polovici tváre, ucho, oko... veď každý kto tým prešiel vie o čom hovorím. Takto to islo nejaký čas, až raz zasa v záchvate som už nesla za svojim zubarom ale rovno na stomatochirurgiu kde som ich doslova na chodbe v plači uprosila aby ma zobrali, lebo uz ozaj nemám kam ísť... Pozerali na mňa ako na blázna ale urobili mi rentgen a zistili kazy pod vyplnami a mostíkom! Stiahli mostík, ošetrili kazy pod mostikom hore a jeden kaz dole pod plombou - a cuduj sa svete uz je dobre. Krutili hlavami ako to, že zubár nevidel kaz. Na druhý deň som sla k svojmu zubarovy ktorý sa tváril ako uhorka-vraj tie kazy určite neboli tak hlboké aby ma to tak bolelo... No povedala som mu svoje tak potom uz stichol ale nepáčilo sa mu že som bola na inej ambulancii. Takže určite vám odporúčam navštíviť aj dvoch-troch zubarov a vypočuť si aj iné strany. Zapálený nerv môže byť aj na zdanlivo zdravom zube. Držím palce.
@alzbetka257 aj ja musím nosiť čiapku vonku aj v lete, takú mám háklivú hlavu. Ale keď si ľahnem, tak aj vnútri si musím s niečim zakryť temeno hlavy, lebo cítim, akoby mi niekto polial hlavu studenou vodou. Nikto mi nevie povedať, od čoho to mám. Aj Ty máš podobné problémy a od čoho ?Okrem toho mám 1,5 roka aj iné problémy- ako som vyššie popísala, ešte stále nemám zistené od čoho
No bola som u lekara a tie bolesti nesposobuje ten nerv akor si mysleli ake zuby teraz mam cele dasna zapalene spolu so sankou a od vcera mam aj hrcky v krku takse kym sa nevylieci ten zapal vraveli že sa dovtedy nedotknu zubov musim dobrat vsetky atb. Dufam že to preide co najskor.
Musim sa zapojit do tejto diskusie. Moja mama dostala tieto bolesti z otvoreneho okna v aute, ked sli z dovolenky. Bolo to v auguste a dodnes ma strasne problemy. Pochodila tiez, ako aj mnohe vy tu pisete, vsetky mozne vysetrenia a vsetko je v poriadku, aj CT aj MR... Ma lieky od neurologicky, no problemy neprechadzaju, pokracuje to stale s rovnakou intenzitou. Nemozem sa na to pozerat, ako jej od bolesti tecu slzy... 😢 Obraciam sa na vas s prosbou o radu, co pomohlo vam, pripadne ci ste skusali aj alternativnu liecbu? Dakujem za kazdu radu. Ps: Ospravedlnujem sa no nestihla som precitat vsetky predchadzajuce prispevky.
@betka22betka no to má moj manzel .. a on už to má 3 roky skoro .. a to neviem z čoho .. podobne problémy má v tom , že má ten zápal zrojklanneho nervu , ale už má chvíľku pokoj ... tak snáď bude dobre na dlhšie ..
Ahoj.nezufaj,vsetko zvladnes len sa nepoddavaj zufalstvu a bolesti.skus na to nemysliet.zamestnaj sa nejakou maloupracou.ja mam skus.prvy krat ma liecili infuz.,milgama,kortikoidy,lyrica movalis,dorsiflex, neskor rehab.,ale dostala som sa z toho,vydrz.som 2 roky bez probl.,momen.sa mi to vratilo,ale to bola moja chyba,klimat.uziv.zatial pregamid a od bolesti dexadol.
Ahoj.spomenul mi niekto akupunkturu.vyskušala si ju už.ja som mala raz zap.sankoveho klbu a pichali mi ihli do licn.kosti a obstreky do sanky.bolo to hrozne,ale dalo sa to .rozmyslam aj teraz nad tym,ale pocula som aj o hyberr.komore,cize kyslik.komora.,ale musiš mať v poriadku uši a dobre zvladať podtlak.
@swarovski ahoj..prosim ta..je to uz davno od prispevku..len ta poprosim..planujem otehotniet a bojim sa ze ma zase zdrapi zapal trojklanneho nervu..co mam ocakavat v tehotenstve,neohrozuje to babatko..ako sa ti to podarilo zvladnut v tehotenstve?!neviem co robit,ci to risknut..ci radsej nie..dakujem za odpoved..
Ahoj.prepac,ale s tymto Ti neporadim skus sa radsej o tom porzprav.so svojou doktorkou,aby si si zbytocne neublizila a neskor aj dietatku.ja som bola teraz naposl.na masazi c cinskou praktikou a zacinam uzivat aj vnutorne,hlavne caj na pankreas,pestrec marians.,pupav.koren.su to ocistn.caje…zistila mi ,ze aj vnutorne mam probl.a to moze suvis.aj s bolestami.schudla som ,nie som taka unavena,lepsie zaspavam.teraz ma caka Mr ,tak som zvedava.skus aj to aj ty.tak pa.
@dubek Nie je to len o tom jednom lieku! Je to homeopatikum ,,hypericum perforatum 30 CH".
Cmúľa sa pod jazykom, bez dotyku rúk, po 5 toboliek.
Ide o to, že trojklanný nerv treba stimulovať, a to vie dobrý chiropraktik alebo samotný pacient. To som sa nauči aj ja sám, po 8-mesačnených prebdených nociach v bolestiach.
@matway Ahoj,my sa nepozname,ale liecila som sa na zap.trojk.nervu az 9 mes.a mne velmi pomohla rehab.,samozr.aj lieky ,ale ku koncu-bylinky-jezibaba gulatohlava,smrek,lipa...ako dlho uz uzivas tie homeopat.a ake mas s tym skusenosti,mne sa to objavuje hlavne pri zmene pocasia,da sa to regulovat tymi homeop.?dakujem za odpoved.
@vitazka Ja to už neužívam hodne dlho, netreba mi to. Bolo to už dávno, a použil som s veľkým odstupo času pri ataku asi 3-4 balenia. Samozrejme, že mi pomohli, ale popri tom som si sám stimuloval troj. nerv a prevádzal cviky / bude to znieť smiešne, vítanie slnka/. Naučil ma to chiropraktik z Michaloviec. Po týchto skúsenostiach v utrpení a beznadeje a bolestí som zanevrel na dr. Chlad sa snažím eliminovať, používam na veľa chorôb aj zapper, je okrem iného aj na trojklanny nerv. Lieky odmietam brať akékoľvek, pečeň si radšej odpáli pri poháriku so smiech, nie chémiou. Pekný deň.
Ahoj a co je to prosim zapper,tie produkty alebo firma
Prečítaj si o tom na nete zapper cz alebo sk
Pekný deň, prosím o radu..v piatok ma začala bolieť ľavá polovica hlavy,je to taká zvláštna bolesť,akoby mi to trplo,sem tam pichlo...cítim to najmä v lícnej kosti,pod okom okolo spánku až dozadu na temeno...len sa chcem opýtať,či to môže byť práve trojklanny nerv..určite pôjdem zajtra k lekárovi,len nech viem,čo ma čaká ..dva týždne dozadu som prekonala zápal prínosových dutín,tak už som nechcela ísť na pohotovosť,kde mi predpisu ledabolo ATB.. dakujem za každú radu
@bapsi123 ánoo aj ja polovica hlavy ako keby stuhnutá teda taká divná a hlavne ma bolí okolie oka a nad obočím jedna strana dala som si flektor ....ale uvidím akosi nezaberá a paralen si dávaš 500 mg 3x1 denne potom to prejde....mňa včera asii ofúklo a hlavne večer mi bolo zima ....a ráno som takto vstala.....po stránke ORL že o.k. ale neviem mám tam nález z magnetickej zápal trojklaného nervu nepotvrdený a našli mi zhrubnutá sliznica ale že toto by mi nemalo toto spôsobovať ja neviem mne sa zdá že to celé spustili dutiny určite nejaký zápal .........bože ako sa z tohto dostať ....

@papywest aj ty trpís?