Zápal trojklanného nervu
Prosim Vas trpel alebo mal niekto zapal trojklanneho nervu? Mne ho vcera diagnostikovali a bolest je hrozna ☹ ☹ ☹ Idem sa bolestou zblaznit ani lieky nezaberaju ☹ ☹ Ako dlho ste sa liecili? Prosim za kazdu radu.
Ja by som to nepriala ani najväčšiemu nepriatelovy. Po pôrode ochrnutá polka tváre, rehabilitácie, liečba nekonečná ☹ príčina lymská bolerióza zistená až po pôrode.
@michaelacibulova na základe čoho ti to prosím zistili?
@bapsi123 krvné testy. Ja som o ničom ani len netušila lebo cez tehotenstvo som kliešťa nemala a ani dlho pred tým. Proste sa to prebudilo pôrodom.
@michaelacibulova ja so. Mala to isté,ochrnutie polku tváre, rehabilitácia,kopu liekov...bolo to po prekonaní chrípky 😔😔😔
@babullka1 hej zápal tr.nervu môže mať veľa príčin.
Nahrievanie biolampov odporúčam.
@michaelacibulova biolampu aj ja veľmi odporúčam
@sima.p
@michaelacibulova Kočky mne sa to objavili po operácii prinosových dutín ....
@njurka 2x2 tab 😮??? Ja som brala 2x1/2tab a bola som mimo svet - unavená a neschopná existovať...ja som ho brala len dva týždne a kázali vysadiť...ale ako som písala, odvtedy ma bolia svaly na nohách a rukách 😪...ale trojklanny nerv som pri MR nemala potvrdeny...a to su už 3 mesiace
Ahojte..mne dnes diagnostilovali zapal trojklanneho nervu.Ale ja mam strpnutu polku tváre.😣😣😣mali ste to niekto? najprv ma zacala hlava boliet a na treti den (dnes) som isla po tom ako mi strpla polka tvare na pohotovost.Doba liecenia zatial ze tak na 6tyzdnov cca...plus rehabilitacie😣😣😣
Čaute, rozhodol som sa napísat aj ja môj zážitok:
Pred 8 mesiacmi ma začal bolieť zub 8čka vľavo hore. Zubár ho bez problémov vytrhol a 2-3 týždne bol pokoj respektíve sa hojil. Potom začal ten pocit ktorý ťažko opísať. Nebola to bolesť. Bol to pocit ako keby som mal jedlo medzi 6tkou a 7dmičkou a zároveň trpnutie a svrbenie zuba. Šiel som opäť k zubárovi ktorý spravil rontgen a všetko vyzeralo OK s tou 7dmičkou kde som cítil to spomínané trpnutie a svrbenie ale odkazoval sa na 6tku, že tam je stará 15 ročna blomba. Oprava 250€. Išiel som k druhému zubárovi ktorý mi potvrdil to isté tak som si ho dal opraviť. Problémy pretŕvaváli. Po ďalšej návšteve zubára a 3 rontgenoch a jednom 3D rontgéne kde všetko bolo OK som naliehal a vyvrtal mi 7dmičku. Pri čistení jedného kanálika som citil ostrú bolesť a bol som rád že našiel zdroj môjho problému. PO každom takomto čistení prešli problémy na pár dni a potom sa vrátili. Keď mi chcel 3x čistiť ten zub som povedal dosť a vytrhnúť ! Bol som si istý že tým sa môj problém vyrieši aj za cenu stratu dobrého zubu. Cca 2 týždne to aj tak vydržalo a akurát na dovolenke sa problémy vrátili. Po návšeteve doktorky, krčného a nakoniec neurológa vyzerá to na 3-klanný nerv a dostal som BISTON ( klasika každé 3 dni zvyšovať dávky). Nemám žiadne vedľajšie účinky ale zatiaľ ani nejaké zlepšenie necítim ( beriem ho len 6ty deň). Našťastie nemám také hrozné bolesti ako to tu opisujete ale je to veľmi neprijemné a ovplyvňuje to môj život ( depresie , mrzutosť ..) a trvá to už 8 mesiacov. Mali ste niekto niečo podobné ? Ďakujem za odpoveď.
@martin2018 ahoj ja mam taketo problemy od 1.4 2017 po oprave zubka to zacalo a uz 10zubkov vonku zdravyyychch len male plomby na nich boleli a stale bolesti nik nevie prist na pricinu nezabera ani biston ani grimodin ani analgetika ani na dtomatochir ani magneticka ani Ct nic vsetko ok lepsue mi je ked si prokladam studene na tvae kde ma boli tak vela stastia
@njurka AHoj, ak tomu dobre chápem, to máš rok a pol tieto problémy a nič nepomáha a ti už vytrhli 10 zubov ? Pre boha.. veď to je brutal. A neurologička čo ti povedala.. že čím to je a máš bolesti alebo skôr ten pocit svrbenia resp. tŕpnutia zubov ?
@martin2018 mma vsetko oki neurolog tvrdi ze je to yubneho povodu kedze mna vzdy boli
@martin2018 konkretny zubok velmi silno a ked vytrhnu bolest prejde do dalsieho zdraveho zubku a stomatolog tvrdi ze vsetky zubky su zdrave nemam uz ziaden kaz ani plombu v puse a stale boliii
@martin2018 ja som na Tom podobne... Prvé bolesti prišli pred cca 7 rokmi, myslela som, že to je len z osmiciek, osmičky vytrhli, sedmičky tiež a bolesti dodnes...na to po roku dvoch znova bolesti a v hornej čeľusti... Nechala som si opraviť zuby, z jedného vytiahnuť nerv, robili mi to v Rakúsku, tam som vtedy pracovala a bolesť bola tak príšerné že som nevydržala kým prídem na Slovensko... Zuby opravené bolesti dodnes... Bolesti sa opakujú neustále.. teraz som pred mesiacom bola chorá, príšerná nádcha a zápal priedušiek a dýchacích ciest ( z klímy) a prišli aj bolesti ucha zubov líca nosa oka... celá polka hlavy...zvonka zvnútra má bolí...tak som znova išla k zubárovi či nahodí tam niečo nemám, lebo horné osmičky Ešte nemam prerezane, a on že je to trojklany nerv...ale pre istotu mi chce urobiť CT dutín aby tam niečo predsa len nedajbože nebolo... Pred dvomi tromi rokmi mi robili rontgen dutín, bolo to ok...no a robili mi aj magneticku rezonanciu v Tom čase...a áno...v hlave mi cieva križuje trojklany nerv... takže je to jasne...ale vždy keď prídu tie ukrutne bolesti mám obavy či je to naozaj "len" ten trojklany nerv...je to ako príbeh bez konca 😣
@mucinka1.ahoj.čítala som túto diskusiu.chcela som sa spýtať,či tvojej mamine niečo pomohlo.moja mamina so zápalom trojklanneho nervu bojuje už vyše roka.dala si odstrániť celý zubný mostík a vytrhnúť všetky zuby,lebo mala podozrenie,že to má zo zubov.rtg a CTčko sú v poriadku,žiadne nálezy,všetko čisté.ale bolesti stále pretrvávaju, tento týždeň mala úplne hrozne bolesti.lieky od neurológicky nepomáhajú.skúšala aj akupunktúru ale po nej sa jej vždy pritazilo,tak to po 3 raze vzdala.bylinky ako lubovnik a podobne nezaberajú,B vitamíny užíva,na prievan si dáva pozor,bez šatky a vaty v uchu ani vonku nevyjde...už sme doma zúfalí,nevieme ako jej pomôcť....😢
@alica.stanova Prepacte, ja neviem, ako sa odpoveda k diskusii, vyhodilo ma to hnee na odpoved k vam...ja som medzicasom nasla ucinnu bylinu proti bolesti a uz ju aj ponukam. Posobi tiez proti zaplu, na akukolvek bolest, uziva sa aj pri depresiach, uzkosti, na zvysenie imunity, pri vysokom tlku, cukrovke...skratka ma vela benefitov a urcite stoji za vyskusanie, naozaj ma badatelne ucinky. Ak by mal niekto zaujem, rada poslem za bezkonkurencnu cenu, priamo z pralesa, pestovane bez herbicidov, ciste eko, bio s testami...top kvalita.
Je tu ešte niekto, kto sa momentálne trápi a touto chorobou? :(
@alica.stanova ahoj, neskoro som prisla na tento prispevok. Zial nic, stale sa to objavuje. Bola aj u nejakeho vietnamca, nieco jej na to dal, no moc to nepomohlo. Este je v hre jeden zub, ktory riesi, ze mozno to spusta on. Bodaj by to bol zub 😕
@sabinkabublinka ktory zub Ti to sposoboval ?
@dadkkkka Vyzerá, že to nebol zub. Už bola u 2 zubárov a povedali, že zjavne to zub nebude. Zatiaľ to ešte rieši. No trošku sa tie bolesti zmiernili (klop, klop), opakujú sa hlavne pri jedení. Môžem zistiť viac, dávno sme sa o tom nebavili, keď som prišla na návštevu. Vyzerá to na zápal iného tvárového nervu, nie trojklanného.
@mucinka1 ak to je pri jedeni moze ist o poruchu temporomandibularneho klbu treba skontrolovat konkretne makke tkaniva v okoli disku klbu magnetickou rezonanciou specialne TMK klby magneticku robia napr.na spinn klinike v ruzomberku alebo myofaciány syndrom tuhnutie tvaroveho svalstva...tam pomozu myrolaxanti a masaze ba ubolnenie svalstva zapalove markery bolo v norme?
@dadkkkka Tak teraz som prekvapena z tolkych diagnoz, absolutne nemam sajnu co to je... Este by to chcelo aj lekara, ktory by to bral v uvahu. Pojdem ku nej na vikend, tak pozistujem viac. Viem, ze jej robili MR, no bolo v poriadku. A viem, ze nemohla sa tej tvare ani dotknut, co ju to pri dotykoch silno zacalo boliet, neviem ci by masaz dala. Markery zistim, ked ku nej pojdem. Dakujem za tipy na diagnozy. Hotovy lekar 😊
@mucinka1 no mr hlavy a mr temporomandibular. Klbu ju trochu rozdiel pri specialnej magnetickej klbu sa robi na specialnom mr pristroji ktory vie robit rychle dynamicke sekvencie a robi sa pri zatvorenych a potom pri otvorenych ustach a tak radiolog vie posudit pripadne poskodenie klbu... no ked sa mamka nevedela dotknut tvare tak asi to bolo skor neurologickeho povodu inac bolesti mozu tiez vychadzat este aj z blokovanej krcnej chrbtici... hlavne je to ze sa uz citi lepsie drzim palce

@tanika ale neviem,či je to vedľajší účinok...ako som vysadila tie lieky,začali ma bolieť ruky a nohy...a ešte stále bolia... momentálne ma čaká emg vyšetrenia...a to sú už 3 mesiace vyse