Zápal trojklanného nervu
Prosim Vas trpel alebo mal niekto zapal trojklanneho nervu? Mne ho vcera diagnostikovali a bolest je hrozna ☹ ☹ ☹ Idem sa bolestou zblaznit ani lieky nezaberaju ☹ ☹ Ako dlho ste sa liecili? Prosim za kazdu radu.
@22petruska zuby su potvory a su niekedy pricina aj zapal trojklanneho nervu. Drzte sa a dajte vediet ako ste dopadli
@kusika ďakujem napíšem 🙂
@miskalaura skuste tu dornovu metodu to napravi slachy ...kosti...a myslim ze urcite nieco dopomoze k navrate vasemu zdraviu .
@cherry1981 Ako sa prosím zápal toho nervu zisťuje?
@martin2018
Dobry den. Mozem sa opytat ako sa mate? Preslo vam to? Ja mam bolesti zubov uz skoro ok podla zubarov vsetko ok a neurologicka mi povedala ze to moze byt podrazdeny trojklanny nerv ale mne sa to nezda lebo nemam take velke bolesti skor mierne ale celodenne
@vieraspacka prosím ten audiron pri trojklannom nervy kloktat? Ci ?
@vieraspacka
@vieraspacka
@cherry1981 ahoj. Prosim co vam pomohlo?
@cherry1981 Ako sa prosím zápal toho nervu zisťuje?
@crysol u mna az z magnetickej rezonancie, dovtedy vsetci lekari riešili vsetko ostatne. Tuna to uz bolo jasne.
@bapi1 Co vam pomohlo na trojklanny nerv? A ako dlho vam trvali bolesti? Ja uz cca 2 týždne.
@antonia4444 co mi pomohlo? To nie je take, ze to pride, nasadite lieky a odide. Ja to uz mam ako diagnózu a popravde, ziadne lieky nezaberaju.
@antonia4444 co mi pomohlo? To nie je take, ze to pride, nasadite lieky a odide. Ja to uz mam ako diagnózu a popravde, ziadne lieky nezaberaju.
@bapi1 a skusali ste natierat lice propolisovou tinktúrou? Ja skúšam všetko možné a toto mi fakt pomáha 🙏
@ika30 ahoj, čítala som Tvoj príspevok ohľadne akupunktúry- kde Ti to robili? Ja mám bolesti už od novembra 2015, kedy mi robili už 3.x resekciu predného zuba, nepomohlo, v marci aj tak musel ísť zub von. Odvtedy som mala silné bolesti, zubár stále tvrdil, že je to po zákroku normálne a že sa to upraví. Stále som mala boelsti, bola som u krčne, či to nie je z dutín,. znova k zubárovi, na USG-tam nič nenašli. Nakoniec mi ďalší zubár /za 55 eurovú konzultáciu/ zistil, že je to zápal 3klanného nervu.Išla som k neurológovi, ani sa na mňa nepozrel, len potvrdil diagnózu od zubára a vypísal mi liek Pragiola 75mg.Beriem ho už 2. mesiac a nič. neurológ má do 5.9 dovolenku, potom idem na kontrolu.Líce mám stále napuchnuté v okolí nosa,mám to červené, opuch mi už ide aj na druhú stranu nosa.Bolí ma to stále.Možno by som skúsila tú akupunktúru. Tebe to ktorý lekár vypisal, po akej dobe ťa prešli bolesti? Ďakujem za odpoveď
@betka22betka he to uz staršia tema. Sle prosim preslo vam to? Po akom case? Ďakujem za odpoveď.
@betka22betka he to uz staršia tema. Sle prosim preslo vam to? Po akom case? Ďakujem za odpoveď.
@antonia4444 je to lepšie, ostali menšie príznaky
Prosím Vás je obvyklé pri zápale trojklanného nervu, že môže byť aj opuch tváre, potom sa opuch lokalizoval presne pod 1 zubom? Dnes som bola u zubára, urobil rontgen a údajne všetko ok... ďakujem za odpovede.
Prosím Vás je obvyklé pri zápale trojklanného nervu, že môže byť aj opuch tváre, potom sa opuch lokalizoval presne pod 1 zubom? Dnes som bola u zubára, urobil rontgen a údajne všetko ok... ďakujem za odpovede.
@ivula7 mam to presne ako vy ten opuch. Uz od jari.
@ivula7 mam to presne ako vy ten opuch. Uz od jari.
@antonia4444 aha tak ok, ako mne zubár povedal, že mi ten zápal môže robiť 8cka, ktorá je prekrytá dasnom a mala by ísť von ale opuch je úplne pod iným zubom... ale chápem to tak, že nerv môže byť dráždeny aj inde a bolesť, opuch sa prejaví inde... ale neviem ci dobre rozmýšľam, nie som lekár.
Tak mne nakoniec kúra 6x500mg denne paralenu počas 3 dní zabralo, mala som ovšem aj antibiotika lebo som mala súčasne dáky silnejší zápal hrdla a ústnej dutiny.... plus chytilo mi to aj 8cku, tá bude musieť ísť von, lebo súčasne dráždila a prispela k tomu zápalu trojklanneho nervu ( už nemá priestor na rast..)
@cherry1981 hm..mne vtedy ten paralen pomohol..v podste som vyse mesiaca mala pokoj..Ked sa teraz schladilo a debili nekuria ani doma ani v robote, zas sa mi to zacalo ozyvat...v sobotu to bolo teda dost, ale vcera uz lepsie a dnes citim uz len zuby tak, ze nemozem na tej lavej strane hryzt, ale v klude, ked nejem, tak je to ok...
Dost blba dieta... 😠
Oni ti musia tie lieky postupne vysadzovat, lebo su navykove, nech nie je z teba fetacka..a neboj, budes pod kontrolou , keby sa ti to zhorsilo, budu s tebou nieco robit. Ale myslim, ze uz to bude uplne v pohode... 😉
@victory1 Prosim vas pri teojklannom nerve boleli zuby pri jedeni tvrdého? A co vám nakoniec pomohlo ? Aké ste ešte mali iné priznaky ? Ja mam dlhodobý problém zo zubom ked jem tvrde ma boli inak vôbec a zsvraj je to teojklanny vsetko u zubára mam výsledky poriadku preto sa putam
@victory1 Prosim vas pri teojklannom nerve boleli zuby pri jedeni tvrdého? A co vám nakoniec pomohlo ? Aké ste ešte mali iné priznaky ? Ja mam dlhodobý problém zo zubom ked jem tvrde ma boli inak vôbec a zsvraj je to teojklanny vsetko u zubára mam výsledky poriadku preto sa putam
@ivanaa346 mna bolela sanka,zuby stale,vystrelovalo do ucha,do nosa..pomohol mi vtedy ten paracetamol vo vysokych davkach..bolo to v HR na dovolenke..
Ale radsej kknzultujte s lekarom, ci mozete paracetamol v takych vysokych davkach .
@ivanaa346 mna bolela sanka,zuby stale,vystrelovalo do ucha,do nosa..pomohol mi vtedy ten paracetamol vo vysokych davkach..bolo to v HR na dovolenke..
Ale radsej kknzultujte s lekarom, ci mozete paracetamol v takych vysokych davkach .
@victory1 ďakujem inak za túto správu, mne zrejme tiež pomohli tie vysoké správy paralenu, aj keď dostala som aj antibiotika... ale presne ako vy, po 3 dňoch to prestalo... ďakujem že ste zdieľala vlastnú skúsenosť, mne to pomohlo a to prvú noc som prebdela celú od bolesti, až po 3 dňoch odznelo...
@victory1 ďakujem inak za túto správu, mne zrejme tiež pomohli tie vysoké správy paralenu, aj keď dostala som aj antibiotika... ale presne ako vy, po 3 dňoch to prestalo... ďakujem že ste zdieľala vlastnú skúsenosť, mne to pomohlo a to prvú noc som prebdela celú od bolesti, až po 3 dňoch odznelo...
@ivula7 mna to chytilo na dovolenke,myslela som,ze prievan,ibalginy nezaberali. Nastastie domaca bola sestricka v zub.ambulancii,doniesla recept. Po vybrati v lekarni som zistila,ze je to paracetamol,kt.som mala aj so sebou. Ano,po 3-4 dnoch bolo dobre,potom sa to obcas,este ozvalo,ale v nizkej intenzite...davala som si dlho pozor na chlad,vietor...

@kusika to som ešte nepočula o niečom takom idem to pre zistiť, ďakujem a k tým zubom jeden mam citlivý na studené, očný aj na tej strane co ma bolieva no mam ho už robený isto už vyše roka to bude, tak som sa objednala na tento piatok ci tam nemám ozaj niečo keď je citlivý