icon

Zapalena koža na hlave.

masenkamedvedova
4. júl 2019

Prosim co to je? Manžel to ma na hlave svrbí pali.

Zapalena koža na hlave.
simca06022011
4. júl 2019

Alergia, pleseň, poškodená pokožka vlhkom, kozmetikou, slnkom.... Kadečo to môže byť.

masenkamedvedova
autor
4. júl 2019

@simca06022011 môže to byť s klímy napr? Bojím sa ze svrab

bleblu
4. júl 2019

Pozrite mu ci mu vidiet na zapalenej kozi aj drobne pluzgieriky, ak ano, moze to byt pasovy opar, postihnute miesta su velmi citlive, bolestive az palive

masenkamedvedova
autor
4. júl 2019

@bleblu to je nákazlivé ten pásový opar

bleblu
4. júl 2019

@masenkamedvedova ano, je to rovnaky virus ako ovcie kiahne

simca06022011
5. júl 2019

Podľa mňa pásový opar to nebude, ale pozrite. Môže to byť aj rozskrabana folikulitida už... Ale keďže je počasie aké je, vlkho, teplo tak tam je viac možností... Nech skočí ku koznej a ma to isté. Môj mával takto poškodenú pokožku na hlave tiež , musel šampóny vymeniť, minimalizovať umývanie hlavy a riadne si ju vždy vysušiť... Potom prešlo, neviem aké co to presne bolo lebo k dr ho ja nedostanem 😁

maminuska
5. júl 2019

Môj syn to mával taketo a boli to zapálene vlasové folikuly a vraj to riadne boli.bral aj Atb

masenkamedvedova
autor
5. júl 2019

@maminuska prosím a z čoho sa to zapáli? On to ma ako malé chrasty a keď to strhne tak to je žlté a ostáva mu tam hrbolcek

maminuska
5. júl 2019

@masenkamedvedova no to presne mal , základom je ložisková seborea. V lete to vytvára také chrasty, pod tým sa zapália folikuly vlasov to sú tie hrbolčeky a vraj to bolí a svrbí ako čert.
Pokiaľ nemal teplotu , tak som to riešila tak že som ho vždy vyholila ako chlapca na leto dohola, vtedy sa to neparí a vetrá . Potom mám skvelé skúsenosti so šampónom Reg- hár , úplne eliminuje vytváranie tých ložísk, pokiaľ tie ložiská boli vytvorené , natrela som to betadinom. Ak už prišla zvýšená teplota, smer kožné a dostal antibiotika.

maminuska
5. júl 2019

@masenkamedvedova seberoická dermatitída je zvýšená ložisková mazovost , je to v podstate chorobný stav tvorby kožného mazu, keď sa správne neodstraňuje + sa k tomu pridajú iné faktory ako teplo a vlhko , problém je na svete.

masenkamedvedova
autor
5. júl 2019

@maminuska ja som kontaktovala koznu co býva na MK a radi po internete a ona mi tiež povedala ze to je seborea ale podľa fotiek na internete on to take nemal to boli mierne prejavy. Mňa domylilo to ze máva tie chrasty a tie hrbolceky. Poviem prwdvu že ak to bude seborea budem kľudná lebo mňa napadlo hneď svrab alebo opar pásový