Zapálené nechtové lôžka po pôrode. Stalo sa vám to?
ahojte, stalo sa vam? od kedy som prisla z porodnice (je to už 4 mesiace), sa mi neustale zapaluju nechtove lozka na nohach... postupne po jednom prste, potom zas od znovu, uz som skusala krem z lekarne, tea tree olejcek, teraz najnovsie mi lekar poradil krem imunoglukan.... ale stale nic nepomaha. Boli to uz pri dotyku o perinu :( Bola som aj na krv, ale nemam ziadny zapal. Bola som aj u pedikerky, ci si nestriham zle nechty, ale ze vraj nie. Uz si neviem rady! 😖
no viem asi ako ta to boli ja som tiez nevladala chodit a trcalomi kus masa.ja mam vsak pred doktormi straaasny strach.a ver ze to stalo aj mne za to.povedala som si-tu je tretina nechtu a od tade som na priec kusok po kusku strihala.nikdy by som nepovedala ze to mam tak hlboko lebo na pohmat sa to zdalo nezarastene a ked som to dostrihala a zacala tahat tak som len oci plestila no a maso pred tym aj tak stale dorastalo.nehovorim ze to co som spravila bolo spravne ale pri tom co som si vo svojej praci od tocila som bola este veeelmi ohladuplna voci svojmu telu.... 😝
v harmanceku si si to skusala mocit?
jedno je iste,fakt to uz nikdy nikdy nechcem zazit.to je nieco strasne a este aj teraz v hrubsej topanke.
ale ty mas narok ist aj na pohotovost,hoc aj teraz.v takych mukoch sa to neda vydrzat.tak si to rozmysli a choj ak sa ti da
cvikla ja už musim vydržať do janua pohotovosti som bola prvý krát a tak mi to dodžubkali že mi to znova rezal môj chirurg kde pracujem,som sestrička,takže pojdem za nim ale až ked bude manžel doma nemám kde nechať malu. Držim ti palce nech sa ti to už nikdy nevrati, lebo to len tie maminy vedia čo to je, ktore to prežili. dakujem ti za podporu. 😝
ahojte, tak ja som skusila na zapalene lozka pedikuru a zda sa ze pomohlo. mam dobru pedikerku kt. mi poradila 100% tea tree olej na zapalene miesta, este som neskusala lebo zatial sa mi nechty upravili. ale urcite si kupim pre pripad ze zasa zacnu hnisat 😝 😝 😝
co sa vlasov tyka, tak som sa rozhodla pre raznu zmenu a dala som sa ostrihat, pocula som ze aj to pomaha proti vypadavaniu, tak uvidime... 😵 😵 😵
Ahojte maminy tak mám to za sebou,tretí krát mi rezali palec na pravej nohe, som týžden po, hojí sa to musela som brať aj antibiotika lebo som si robila výter a mám tam všetko možnééé,ale tie ktoré by pomohli brať nemôžem, lebo kojim. Takže sa modlim aby sa to už neopakovalo ale zaruku mi niukto nedá. Držte palce. ☹
adkaň
ak ti na budúce začne červenať, hneď si na to začni dávať betadin, aby to vysušil. Alebo tú teplú cibzuľu. Mne pomohol minule práve betadin 😉
no hadam uz bude len lepsie adka.stale to je lepsie ako keby mala mat problemi mala 😉
martinka dakujem budem na to myslieť zoženiem si. Cvikla to je fakt radšej nech mna režuuuuuu 😖 😖 😖 ale mam obavy že sa to zopakuje
preco opakovat?ved raz to skoncit musi,takze teraz 🙂
no cvikla neviem neviem začina sa mi ozývať palec na ľavej nohe, nie ten, čo mi teraz rezali,som z toho hotováááááááááááá tak to už citim na dotyk ako minule,asi sa zbláznim, ak to znova začne. Ak ano kolegyna na chirurgii už bude mať zo mňa šouuuuu,budem už v marci v praci tak len zbehnem o jedno poschodie nižšie a nech režuuuuuuuuuuuuu bože toto nikdy neskonči ☹ ☹
Ahoj cvikla takže....... palec na pravej nohe čo mi rezali v januari sa hojí a palec na ľavej nohe sa ozval , ako som predpokladala, ja už som v koncoch. Dávam si teraz tanín alkohol ale už ma tak bolí, ako palec na ľavej, tu bolesť už poznám, to mi už budú rezať celý život????????? Výter mi vyšiel strašný, ale vybrala som už aj antibiotiká a pozri, znova...... Pomoooooooc 😢 😢 😢 😢 😒 😒
neboj nenecham ta v tom 🙂 cerveny opuchnuty bolavy-bilanci mojho palca po starom,to vies zdal sa mi nejaky tvrdy tak som pri strihani trochu ripla do toho ze preco a prekvapenie je tu ☹
netusi co v cul ale dufam ze sa to spravy,no a ten tamin pomaha?
uz som mala aj take chudky ze bez palca by mi bolo lepsie 😠
ja mám tiež pobolievanie, ale len ibčas. NAšťastie na ľavej nohe mám pleseň, takže nechet odpadol presne v tom mieste kde strhli.Tá pleseň ma síce mrzí, ale som si povedala, že aspoň zase nezarastie. A na pravej nohe mám nechet ako starena, hnusný veľký a dlhý, ja to neznášam, ale ani sa ho nedotýkam, občas prepilujem, lebo sa bojím, že ho zastrihnem, a zase pôjde dole 😠
Ale cítim s vami, mne to stačilo na roky, zatiaľ mi trhali 4 krát, fuj, už necheeeeeem 😝
Ahoj cvikla no že by mi tanín pomohol sa povedať nedá palec bolí a bolí a bolí a ked mi malá na neho náhodou prejde s hračkou tak vidím hviezdy. Jooooj zase pôjdem pod nôž,toto nie je život. ☹
poznam-az zo mna pot tecie,ked mi krpec valcuje cez nohu.hnisa to zas jak svina a take to bolo celi december krasne...adka spisme peticiu mozno to pomoze🙂
hahaha a peticiu proti našim deťom???? ☹ ☹ ☹ Čo budeš robiť????? Nepôjdeš rezať????? Joooj aj mna to boli a som už v koncoch s nervami. O chvilu neobujem ani papuče........
no proti detom ani tak nie to by sa este aj dalo ale proti ich chorobam by bodlo,uz nemam na to slova ☹
rezat nieee!este to v topanke neboli tak,zatial davam obw a betadin a stucham do toho ale netusim v com je problem aale najskor tam pri koreni som to odflakla a tam to zarastlo,tam sa nedostanem ☹
cvikla
ani sa tam nesnaž dostať, to bude len horšie-vlastná skúsenosť, skúšala som si uvoľniť zrast až pri koreni a anechet po odstrihnutí chirurgom bolel 3 dni, nepomoholi ani silné lieky proti bolesti 😢 .
Ja som do nechtu prestala rýpať nožničkami a nechala som ho odrásť. Neverila som, ale až to mi pomohlo.Teraz mám pokoj. Dúfam, že apsoň na 70 rokov 😉 😵
martinka ako odásť? Ved čim viac eastie tým viac bolí ked je zarastený,nie???? Mne už z toho všetkého poriadne hrabe, už sa s tým trápim 11 msiacov, ☹
martinka17-vysvedli ako odrast,ano je to horsie ked to neriesim otvara sa mi cela ta cast bruska az do mesa takze robim to co uz raz zabrala,kiez by sme mali tvoje stastie.by som bola stastna jak blcha 😝
tak tak cvikla moja reččččč, ale nejde to tak ľahoko, ako by sme chceli,a komplikuje sa to vtedy, ked to najmenej potrebujeme. 😠
joj, tú bolesť, to ja dobre poznám. Mne ten nechet strhol chirurg, teda asi 3 mm od okraja aby uvoľnil to zrastené. A potom ako to rástlo, tak som nemala nožničky ani raz v ruke a keď vyrástol až po bruško hore, tak len som zľahka strihala. Ale nič bokom som nerobila. Lenže po pôrode mi to strhol zase, ani to nebolo dorastené poriadne. Vraj mi nechet rastol dovnútra lôžka, strhol asi 3mm, ale vytiahol asi 5. Hnus, fuj. Tiež mi vravel, že zle strihám, ale keď som za ním bola tretí krát s tým istým, tak povedal, že nabudúce ani nepotrebujem papier od obvodnej a napísal do správy niečo ako celulitída nechtov.
Teraz nechet nestrihám vôbec. A na tom na ľavej nohe, kde ho už 5 krát strhli mám pleseň, je celý "polámaný" po okrajoch, lebo nedorastá, vyzerá hnusne, ale nebolí a to je základ.
no 21 rokov si striham nechty a je vsetko ok,a odrazu to neviem?to im nezozerem,skor verim na tu teoriu o hmotnosti v tehu a tlaku na nechtove lozka...
cvikla
jasne, že to nebude len o strihaní. Ja som nemala problém 32 rokov a potom to začalo.....a zrazu si ich už viem strihať, lebo ich nestrihám??? 😉
ahojte
ja som takyto problem s palcom na nohe mala este ako teenagerka a liecila som si to dlhych 7 rokov 😔 nastastie (klop klop klop) mam uz vyse 10 rokov pokoj
ale - v porodnici sa mi zapalili nechty na rukach a - ako som sa potom dozvedela v inej nemocnici - preniesla som to na syna, takze ako 12 dnovy musel do nemocnice na preliecenie - ja som bola v nemocnici s nim, mna akurat dobre sprdli, ze to som ho ja nakazila, jemu davali antibiotika a na mna s prepacenim s...i 😝 musela som sa liecit sama ako som najlepsie vedela
emje
nestraš,ako sa niečo také prenesie na dieťa?
to ja neviem, ale tvrdili mi na kramaroch, ze to ja 😝
hlavne, ze den po nas dosla na preliecenie s babatkom dalsia baba z antolskej (tam som rodila aj ja) a presne s tou istou diagnozou - impetigo - ona nemala ziadne zapaly nechtov, takze to nakoniec asi nebolo odo mna ale z porodnice (mozno som aj ja na to zareagovala prave tymto zapalom nechtov)
najskôr,normálne si ma vystrašila, keď si predstavím, ako by to dopadlo. Samko mal raz zapálené lôžko na nôžke na palci, boli sme vtedy na chirurgii kvôli pruhu a lekár povedal, že to nič nie je, že mu mám len na krátko strihať nechtík, asi si ho zatrhol. Odvtedy pokoj.
Ináč ja som v pôrodnici v KE chytila pleseň na palec, takže najskôr to bude z nemocnice. Pod+ľa mňa sa tam skôr neupratuje ako upratuje 😖
fuu .aj nasmu krpcovy to zo zaciatku scervenalo okolo niektorich nechtikou,no tiez sme mali viacej stastia...
@cvikla969
@adka.baby jaaaj, kocky, prave si citam vase trapenie a placem tu jak mala. tiez mi po porode zarastol nechet, na chirurgiu som isla az so silnym zapalom, aj to som nechcela, ale chceli mi nasadit atb a kojila som. tak mi strhli kusok nechtu, kedze som to mala zahnisane, silno zapalene, ta injekcia vobec nezabrala a bolo to horsie ako cisarsky, teda dni po alebo rovnako zle... kricala som na celu nemocnicu, potom tie prevazy, hroza ☹ odvtedy som si pekne vystrihavala nechet nie len vodorovne, ale az zvisle pri kraji a zarastajuci nechet si vytrhavam. klop klop, nastastie to funguje. ale!!!
pred vcerom ma zacal pobolievat prst na druhej - lavej nohe a dnes tu lezim s teplou cibulou (hned ako som si to tu precitala, utekala som si to spravit) zafacovanou na prste. chcela som ist dnes na chirurgiu, ale znamemu, cudziemu dr. uz NIKDY!!! ale ma dovolenku, tak trpim doma. obvodny mi dal atb, aby sa mi to nedostalo do tela. mam si vytlacit hnis, ale akokolvek som sa odhodlavala, nejde to. stranse ma to boli, trhaaaa. mam tam vnutri v palci velke hnisave lozko, uplne ho citim, cez nechet mi ide zive maso, neviem sa tam dostat z boku a odhadovat, kde pichnut ihlu sa mi nechce ☹
inak, ked som si tam prilozila tu teplu cibulu, skoro som dostala infarkt, strasna bolest, dufam, ze to stoji za to a ze to ten hnis vytiahne :((( prosiiiiiiiiiiiiiiiiim

no cvikla ja ťa zase obdivujem za to, že si to sama dokazala poriešiť a pooperovať sa. Mna to tak boli aj na dotyk že sama nič neurobím, teraz som si trošku vytlačila hnis spod nechta že až ale ešte stale tam je a celé lôžko je nenormalne červené. Strášne to boli dnes som s plačom tlačila kočiar ja už fakt nevladzem už aby bol januar a nech mi ho režu lebo už sa ošalim. ja by som si musela odtiahnuť celý necht a vyrezať cele lôžko za živa a od bolesti by som sa určite počurala namám taku odvahu ako ty. Ešte si idem dnes dať nechtikovu masť ale pochybujem spravila som už aj nemožné. Ufff prečo prave ja? 😢