icon

Zapálené pľuzgiere na prstoch

sketa
20. apr 2022

Zdravím. Chcem sa opýtať či niekto nevie co by to mohlo byt. Lebo neviem sa toho už dlhšie zbaviť začína to vodnatýma pľuzgierama, ktoré šialene svedia, pak sa to začne supat a nakoniec celé popraska. Vopred ďakujem za odpoveď

Zapálené pľuzgiere na prstochZapálené pľuzgiere na prstoch
lasoli
20. apr 2022

a mas aj ine diagnozy?Lebo ja som si pisala s babou,co zacala mat pluzgiere kt sa tvorili a praskali a stipali tiez na rukach ale ona mala raymondov fenomen plus jej sa zhorsili nejake protilatky a asi to bol dosledok toho,ty okrem toho nic nemas?Ved chod s tym na kozne,ci ani tam si nedaju rady?Alebo chod na krv,vysetrit mozno aj zapal alebo co.

aandrea9
20. apr 2022

@lasoli @sketa asi si mala na mysli raynaudov syndróm. Neter ho má ale v živote sa jej takéto ráno nerobili 🤷‍♀️ pri tejto chorobe sa trhlinky robia na koncekoch prstov. Cupitaj radšej na kožné 🙂

bashee
20. apr 2022

@sketa ahoj aj ja mam to iste. Je to tzv. dihydroticky typ ekzemu. Objavilo sa mi to hned po porode a dodnes po roku nezmizlo. Dnes som vsak bola u zubara a nasiel mi v zube granulom (nieco ako cysta) , odstranil tak uvidim ci to bude mat sprievodny efekt. Kozna mi dala krem ale sama ma varovala, ze ekzem ide vzdy zvnutra a vrati sa mi to ak neporiesim krv, gyneko, zubara etc. No tak uvidim. Plus mi zistili ze som prekonala EB virus a vraj ten mame vacsina prekonany (mononukleoza etc) spusta v tele aj taketo ekzemy ak si napr vystavena chronickrmu stresu, coz je u mna od porodu, takze to by aj sedelo. Takze zacni patrat zvnutra

sketa
autor
20. apr 2022

@lasoli práve že nie len ma prekvapuje že iba na tom jednom prste, len už to vyzerá katastrofálne 🙏 každopádne skúsim najprv koznu

sketa
autor
20. apr 2022

@bashee no pekne ja som na základnej škole predelala mononukleozu hneď dva razy bola som pomaly celý školský rok doma. No a aby som pravdu povedala aj tie zuby by som mala dat troska do poriadku, lebo tiež už má dlshsie sem tam pobolieva. Len ku kožnej sú strašne dlhé čakacie doby, tak som sa chcela ešte poradiť at s vami, ale už to nevyzerá dobre a viacej to boli

sketa
autor
20. apr 2022

@aandrea9 ďakujem dúfam ze ma čím skôr zoberie lebo je to nepríjemné

sketa
autor
20. apr 2022

@sketa baby ale viete čo robia sa mi aj na zápästiach také malé svedive vyrazky vyzera to ako stipnite od mravca

aandrea9
20. apr 2022

@sketa ono to aj neprijemne vyzerá, tak na nič už nečakaj 👍

katemammy
31. júl 2022

@sketa #sketa ahoj, podarilo sa ti zistiť z coho si to mala? Ja mam presne takyto isty problem. Tiez ten isty prst a taky isty priebeh. Uz ma to banta dake 3m.