icon

Zápästie

zuzanna444
2. nov 2016

Ahojte..baby neviete mi poradiť pred niekoĺkými dňami mi ako by vyskočila kostička alebo ako to nazvať. V podstate to nebolí. Na obrázku to nie je moc dobre vidieť, ale poraďte al viete. Ďakujem

ZápästieZápästie
winner
2. nov 2016

Nieje to ganglion?

zuzanna444
autor
2. nov 2016

Dá sa to nejak liečiť?

tani03
2. nov 2016

ano je to ganglion, ja to mam na oboch zapastiach uz minimalne osem rokov... obcas pobolievaju po namahe, ale inak ziadne potiaze mi nerobia, takze neriesim.

zuzanna444
autor
2. nov 2016

@tani03 aj si s tým bola pri chirurgovi alebo ortopèdovi?

tani03
2. nov 2016

nie, nebola. zistovala som si to co to je, googlila. a kolegina mi povedala ze jej dcera to mala a ked boli s tym u dr. tak jej po tom práskol kladivom a bolo po "liecbe", rozbil to. je to zrejme bezny postup... potom uz len chirurgicky

zuzanna444
autor
2. nov 2016

@tani03 ďakujem pekne za info 🙂

majkaws
2. nov 2016

Ja som to mala tiez, ortoped povedal ze sa to da operovat ale na 70% to znovu narastie, tak ked neboli nerobi sa s tym nic. S tym rozbotim to je pravda, ja som sa omylom trepla o zarubnu, bolelo jak hovado ale od vtedy mam pokoj.

marmete
2. nov 2016

Tiez tipujem, ze ganglion. Pozrela som si navod na YouTube, dala muzovi do ruky knihu, ten mi nou riadne buchol po nom a zmizol 🙂

silvia0412
3. nov 2016

@zuzanna444 ja som to mala tiez. Bola som s tym na ortopedii a tam mi z toho uz 2 krat vytahovali ihlou tekutinu. A povedeli ze ak to nepomoze tak potom uz len chirurgicky. Ale pokial ta to neboli a neprekaza ti to tak by som s tym nic nerobila 😉

stel52
14. nov 2022

my sme lepili neteri foto terapeutickú náplasť, každý druhý deň a po mesiaci jej to zmizlo.

mimusina
6. dec 2022

@stel52 prosím akú náplasť ste používali? Ďakujem.