icon

Zápcha a následná panika, búšenie srdca a strach

romana160
10. mar 2019

Ahojte. Dnes som mala problém so zápchou.Vlastne mávam ju už roky.Len dnes sa mi stalo,že naozaj som sa nemohla ...no do toho prišla panika,lebo mi začalo velmi búšiť srdce,strach ,ktorý pridával na intenzite.Bolo to pre mňa hrozné.Myslela som že mi zlyhá srdce abo čo.Nejako som si pomohla aby ma prehnalo.No musela som si dať aj liek na upokojenie .Viem ,trpím panickou poruchou ale chcem sa opýtať,mal niekto takúto skúsenosť? Pre niekoho banálny problém .

duracellko
11. mar 2019

ano, mam, ja od strasnej nevolnosti a uzkosti aj omdliem, uz aj zachranku mi museli volat, bola som aj hospitalizovana, nic vyrazne nezistili - pricina neznama. ja sa tiez roky liecim antidepresivami, resp. anxiolytikami. Takze nic ine mi nepomaha, len ked citim, ze uz mi je zle, rychlo si musim dat algifen kvapky a v stabilizovanej polohe vydrzat, kym sa mi to neuvolni. je to aj lekarsky popisany syndrom, vybadala som, ze mi zle travi od nefunkcnej pecene /asi znicena od liekov/, a tym slabej tvorbe zlce - zatial mi pomaha po jedle poriadne rozzut lyzicu ostropestreca, dobra je aj lagosa. zlepsilo sa mi vyrazne vyprazdnovanie. vyskusaj. inak si prvy clovek, co vie, co to je,a ake je to velmi zle.

romana160
autor
11. mar 2019

@duracellko Tak som rada,že nie som v tomto sama.No ja mám latentnú zníženú činnosť štítnej žlazy a ešte nepotvrdený GERD-reflux.Ja už dávnejšie pozorujem,že mám tiež trávenie v háji.Neviem z čoho ale typujem,že od liekov tiež .Ja sa neliečim Antidepresívami.Liečila som sa 12 rokov ale bohužial lieky mi prestali účinkovať a koniec.Viac som dalšie brať nemohla pretože automaticky ich už telo neprijalo.Tak sa len liečim anxiolytikami aj to len ked to ide už do tuhého.čo sa týka zápchy tak mne sa toto stalo už asi po 3-krát.A inak velmi dobre viem čo to je.Takže asi mi je už asi jasné po rokoch o čo ide.Skrátka asi to dobre uzavreli po rokoch,že panická porucha.Inak dakujem za radu,určite vyskúšam.A zhodou okolnosti ja mám aj žlč.kameň 2.8cm nevybratý ešte.Ja som už dvakrát kvôli žlč.záchvatom skončila na chirurgii.Ale toto stým asi súvisieť moc nebude.žlč.záchvaty ani teraz nemávam.

duracellko
12. mar 2019

@romana160 ked mas este zlc. kamene, tak potom so zlcopudnymi preparatmi zaobchadzaj opatrne . zvysena tvorba zlce ti rozrusi zlcnik a hybe kamenmi - vlastna skusenost, ja uz mam von.

romana160
autor
13. mar 2019

@duracellko pozerám že máš aj z časti pravdu.čo sa týka ostropestreca tak to nemôžem kvôli vysokému tlaku.Všimla som si že aj čaje ktoré majú kofeín mi zvyšujú tlak.ostropestrec tiež zvyšuje tlak. na zápchu si dávam teraz bud probiotiká alebo lanový olej ,no tiež opatrne aby som niečo nepokašlala.ale zatial účinok slabý.no uvidím ako dalej.I ked v poslednej dobe nemám dobré tušáky.Obávam sa totiž aby som neskončila na gastre s týmto a rovno ak nie na chirurgii.inak pravda je taká že ked som brala adečka zápchu som nemala.Ale ako ich už neberiem zistila som že celé trávenie mám v háji.